X

Cum arata un sistem de canalizare "epurat" de camp

Pe strada Luncii, din orașul Săliște, nu este deloc indicat să locuiești. Doar dacă ai probleme cu mirosul și – spre fericirea ta – nu simți duhoarea aerului pe care îl inspiri. Pentru că, pe amintita stradă din orașul Săliște, la capătul dinspre câmp, sistemul de canalizare menajeră se termină brusc. ”Așa e de când a fost introdusă canalizarea. Canalizare menajeră, că pluvială nu avem. Au venit,au băgat țevile, dar capătul ăsteia nu l-au mai astupat, nu i-au mai făcut nimic. Așa că tot r…ul, să îmi scuzați expresia, se varsă direct în câmp. Lângă ale noastre case. Simțiți cum miroase? Și acum e iarnă. Stați să vedeți ce e vara… Nu poți să deschizi un geam, nu te poți bucura de aerul din grădină, nu poți lăsa o rufă la uscat”, povestesc oamenii din zonă.
Locul unde țeava de canalizare își scurge toată mizeria în plin câmp este situat – culmea – la aproximativ 300 de metri de stația de epurare pusă în funcțiune tot acum șase ani, când a fost finalizat sistemul de canalizare din Săliște. Mizeria din țeava ascunsă de bălăriile uscate acum se scurge lent și mocirlos înspre câmpul peste care nu a putut fi continuată canalizarea din cauza proprietarilor terenurilor, care – susțin unele voci – nu ar fi vrut să le fie deranjate proprietățile cu lucrări de introducere a canalului.
Canalizarea din oraș este o realizare a administrației locale. Începută de fostul primar, continuată de actualul primar. ”În acea zonă a fost prevăzută o modificare a proiectului de canalizare pentru strada Brata și este prevăzută o nouă stație de pompare. Odată cu amenajarea acestei noi stații, va fi rezolvată și problema de pe strada Luncii”, arată primarul Horațiu Răcuciu. Care se și ”spală pe mâini”. ”Dar, sistemul de canalizare a fost preluat, de la finele lui 2013, de SC Apă-Canal, operator regional”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    sas

    R usine primarului RACUCIU! Oare Bordea o fi receptionat lucrarea? Stimati consilieri habar nu aveti ce votati, nu va implicati deloc in problemele noastre, unde va tineti audientele cu cetatenii? E adevarat ca ati aprobat un imprumut de 80 miliarde pt…investitii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact