Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Diana Pavelescu: Guvernul arunca bani pe fereastra si iroseste toate ocaziile de promovare ale tarii

Prim-vicepreședintele PNL, Diana Pavelescu, a desființat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă Guvernul Ponta în trei puncte: rata de absorbție de fondurilor europene; sectorul viticol și lipsa unei strategii de promovare a României. 
Diana Pavelescu susține că deși România a juns la o rată de absorbție de 60%, tot este ”cu 20 de puncte procentuale sub media europeană”. ”Lipsa de certitudine legislativă și procedurală, care reprezintă o importantă cauză a eșecului atragerii de fonduri europene, a fost reclamată inclusiv de șeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, alături de alte cauze precum: superbirocratizarea și hăţişul birocratic în procedurile de accesare a fondurilor europene ori schimbarea regulilor jocului în timpul jocului”, susține Pavelescu.
Liderul PNL spune că sunt întârzieri foarte mari în procesarea cererilor de finanțare depuse în 2012, contractate în decembrie 2013 – ianuarie 2014 și întârzieri foarte mari în avizarea achizițiilor și a altor operațiuni care privesc implementarea proiectelor, iar acestea au termen de finalizare 31.12.2015. Legat de sectorul viticol, Diana Pavelescu spune că deși este unul dintre sectoarele care a absorbit cele mai multe fonduri europene este sectorul vitivinicol, în proporție de 99% și este printre puținele, dacă nu singurul sector bine reglementat și reprezentat, se permite existența pe piață a unor produse care se confundă cu vinul și care fac concurență neloială. ”Vă întreb, domnule ministru, cum veți da socoteală în fața comisiei europene ? Ce le veți spune de milioanele de euro care au fost învestite în plantații degeaba fiindca dvs permiteți acest gen de produse și distrugeți toți viticultorii? Cum veți crește suprafața până în 2016, când se pierd drepturile de plantare? Ce le veți spune producătorilor care vor pierde alocările financiare datorită acestui fapt?”, a întrebat prim-vicepreședintele PNL Sibiu.
A remarcat deasemenea că Guvernul ”aruncă bani pe fereastră și irosește toate ocaziile de promovare ale țării”. ”MEC promovează în funcție de cât și ce se exportă, producția de vin din România nu acoperă consumul intern, deci este normal ca piața domestică să înghită aproape toată  producția și uite așa participarea României la târgurile de profil este stabilită în ultimul moment, fără buget suficient și în locații din târg unde nu ajunge nimeni și pe care nu le vede nimeni. Bani aruncați!”, a mai punctat Diana Pavelescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

miruna p.

Acum 9 ani

foarte bine ca se ia atitudine de la Sibiu,din pacate d-na Pavelescu sunteti prea mica si neputinciaosa pentru a va lupta cu mafia din ministerul agriculturii...v-ar trebui vreo 10 ani de guvernare din care 5 sa fie doar pentru curatenie...aveti grija de soarta bietilor oameni din mediul rural si fiti receptivi la nevoile lor !!! p.s daca il vad iar pe Flutur sau alt ministru de profesie aveti cu totii o mare bila neagra !!!
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

doamna nu era membru al pmp udrea sau al partidului lui mru?
Raspunde

arabella

Acum 9 ani

Da!D.na Pavelesc a fost la Forta Civica!
Raspunde

io

Acum 9 ani

teoretic e corect ce spune...dar atunci cand acest lucru vine din gura unei traseiste politice...are zero valoare
Raspunde

mario

Acum 9 ani

cine dreaq mai e si asta habar n-@m !! am citit articolul pt ca am văzut poza cu PNL fara a fi turcan cazan tamaian de care mi-e acru sufletul ! draga de ea..nu știe in ce albie se baga
Raspunde

giani din las fierbinti

Acum 9 ani

duduie nu te cunosc si nu fac afirmatii nefondat dar terminati odata cu susnumitii din pnl pe care sibianul nu-i mai poate suporta !! Sa nu-l uitam pe neagu si nici pe sovaiala ! A castigat Iohannis,nu ei,nu voi si nici tu nimic ! Si asa sunt sasii pe voi,daca nu faceti curat veti obtine de la sibieni fix nimic la urmatoarele alegeri!
Raspunde

marinela

Acum 9 ani

o initiativa foarte buna, va doresc mult succes
Raspunde

MOSU

Acum 9 ani

haideti la noi la Forta Civica ba nu dar hai la PMP s-au nu si totusi cu MRU ca sa ajung la PNL asa a navigat aceasta duduita din Sibiu si ca sa nu zica ca nu o baga nimeni in zeama se baga singura si da cu muci in gard vizavi de absortia fondurilor europene capitol la care exceleaza psd.....pai ministrul agriculturi aloca fonduri dar nu este de vina daca org. judetene nu isi organizeaza cum trebuie culturile de vita .... iar o vina mare o are tot ministru si psd ptr ca se consuma pre mult vin in interior si se exporta prea putin vin ce ziceti dna Pavelescu ati putea sa ajungeti d v si pnl undeva mai sus daca s ar consuma ceva mai mult vin in interior ......nu mai plangeti ca nu santeti alesi de popor ales este doar Presedintele Romaniei si oarecum voi va prevalati de acest culoar ... partidul vostru cu multe fosile si adunaturi din pdl va atarna de gat ca o piatra.... pana pnl se scapa de ei gunoaiele miroasa
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

Diana Pavelescu,fosta Acu,fosta Scheau.
Raspunde

BARBU

Acum 9 ani

Am nimerit într-o duminică, la spartul târgului, la Sala Palatului, unde erau prezenţi, cei din breasla viticultorilor şi a vânzătorilor de cafea! Era toamnă. pe lângă faptul că am remarcat hainele foarte groase ale expozanţilor, costum din stofă groasă, mai toţi erau ,,făcuţi\" bine, înotau în aburi de alcool, se îmbiau unul pe altul, ca între expozanţi, de parcă ar fi vrut să vândă castraveţi la grădinar, fără să bage în seamă puţinii vizitatori de la acea oră. Mi-a fost mai greu să găsesc o cafea printre chefli şi fum de ţigară de să-l tai cu cuţitul. Asta în vreme ce via noastră strămoşescă zace neîngrijită şi neculeasă răzleţită 3 rânduri pe un deal, alte 6 rânduri pe alt deal că aşa au catadicsit cei din comisia de restituire a proprietăţii să decidă.
Raspunde

fara de nume

Acum 9 ani

bai astia de va dati parlamentari de sibiu ,se gata mandatu ce ati facut pentru sibiu si judet ,o investitie ceva nimica ,ilesiu unde sta ascuns s-au asta apare numai la 1 decenbrie s-a vada boboru cit de patri-hot este el ,mai stiu pe citiva care au aceasi prezenta in rest pace si prietenie ,traiasca leafa de parlamentar ,ca uite asa mai adunati de un punct balsoi la pensie ,in rest gargara cit cuprinde ca mai sunt multi tulumaci s-a va creada
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Enumera si pe ceilalti: Ariton, Turcana, Cazan....
Raspunde

miha

Acum 9 ani

Afacerile sunt viitorul, iar internetul in ziua de azi este folosit in mai toate domeniile. Cred ca a venit momentul sa faci o schimbare in viata ta. Este necesar sa ai -peste 18 ani, - calculator si internet - sa fi serios -sa ai vointa -si multa rabdare. Programul este part-time, 2-3 ore pe zi. Se lucreaza de acasa, nu este necesar experienta. Si vei avea suportul meu permanent., Investeste putin din timpul tau, sa iti asiguri viitorul. Pentru mai multe detalii , trimite-ti mesaj cu textul “info” la email: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus