Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ce fac europarlamentarii in Sibiu? "Au fost doi cetateni care chiar au si fost la Bruxelles... pe unul l-a si rezolvat"

Europrlamentarul PC, Maria Grapini, este ultimul europarlamentar după o serie destul de lungă care își deschide în Sibiu un cabinet. Înaintașii eu, Elena Băsescu, Daciana Sârbu, Sabin Cutaș nu au rămas în memoria urbei decât cu maxim o vizită la inaugurarea obiectivului. Apoi, liniște.
Inaugurarea cabinetului Mariei Grapini a fost o bună ocazie pentru a afla care sunt beneficiile unui astfel de stabiliment în oraș. Răspunsul năucitor l-am primit de la europarlamentar și de la liderul PC Sibiu, Constantin Sofronie. Întrebat ce beneficii a adus anii trecuți faptul că aici a existat un cabinet al europarlamentarului PC, Sabin Cutaș, Sofronie a răspuns: ”Pentru organizație a fost că în primul rând că noi, prin dumnealui, am reușit să strângem legată organizația, iar noi am dat mai departe tot ce a făcut el la Bruxelles. Pentru cetățeni, au fost doi cetățeni care chiar au și fost la Bruxelles cu probleme la domnul Cutaș și într-o oarcare măsură, pe unul l-a și rezolvat. Erau ceva probleme cu terenuri, retrocedări, și acum a venit o persoană la doamna Grapini, tot așa. Dar pe respectivul l-a rezolvat. Nu s-a rezolvat cu o casă, aia nu s-a rezolvat. Și acum e la București în așteptare e o sută și ceva la număr. A căutat să influențeze cât de cât...”, a spus Sofronie.
Europarlamentarul Maria Grapini și-a revenit repede din șoc și a completat răspunsul: ”Nu, nu e bun cuvântul. Deci, un europarlamentar când face o petiție, el poate, cum primesc eu acum de la domnul cu terenul, vede dacă i s-a blocat rezolvarea problemei insitutțional, dacă administrația locală, primăria, de exemplu, sau cine era în drept să-i dea terenul și fără a fi încadrat la trafic de influenață, europarlamentarul are dreptul să se intereseze spre instituția din România care într-un fel sau altul a încălcat legea pentru că nu a rezolșvat problema. Unu la mână, nu i-a dat răspunsul în 30 de zile, există lege care îi obligă să dea răspuns în 30 de zile. Răspunsul nu e înconformitate cu dreptul legal. Dacă nu s-a rezolvat în România, cetățeanul are dreptul să meargă mai departe, adică la Uniunea Europeană. Acolo există o comisie de petiții. Eu nu sunt în comisia de petiții, dar sigur că dacă culeg din cabinetele mele, probleme, le înaintez comisiei pentru a se putea rezolva problema. E un fel de curea de transimisea pe de-o parte, eu așa văd europarlamentarul”, ne-a lămurit Maria Grapini.
 
Elena Băsescu: Eu plătesc consilierii!
 
Fiica fostului președinte, Elena Băsescu, a avut și ea cabinet la Sibiu în perioada în care a reprezentat România la Bruxelles. Se întâmpla în legislatura 2010-2014. În fară de o acțiune pentru romi, ”EBA” nu s-a făcut remarcată în Sibiu decât cu scandalul de la finalul mandatului, când nu știa dacă mai are sau nu în Sibiu un cabinet. Cert e că știa sigur că plătește pe aici niște oamneni. "Eu nu ştiu dacă am avut cabinet de europarlamentar la Sibiu sau încă îl mai am, în condiţiile în care eu încă plătesc asistenţi parlamentari. Am înţeles că doamna Raluca Turcan (preşedinte al PDL Sibiu - n.r) mi-a desfiinţat cabinetul de europarlamentar", a afirmat Elena Băsescu, citată de Mediafax. Ulterior, ea a spus, într-o conferinţă de presă, că plăteşte doi asistenţi pentru cabinetul de europarlamentar de la Sibiu, dar că nu beneficiază de serviciile acestora. "Plătesc doi asisteni care am impresia că sunt şi asistenţii doamnei Raluca Turcan. Măcar puteau să mă anunţe că mi-au desfiinţat cabinetul ca să-mi iau pe altcineva care să mă şi ajute", a declarat Elena Băsescu. Întrebată cum a aflat că nu mai are acest cabinet de europarlamentar, Elena Băsescu a spus că a vrut să facă o conferinţă de presă pentru un raport al activităţii de europarlamentar, iar un fost coleg a anunţat-o că nu mai are cabinet de europarlamentar la Sibiu. "M-a anunţat că nu mai am acest cabinet. Putea să mă anunţe ca să întrerup contractele asistenţilor locali. Cred că-i convine (preşedintelui PDL Sibiu, Raluca Turcan - n.r) să beneficieze în continuare, pentru organizaţia de tineret a PDL Sibiu, de aceste fonduri de la Parlamentul European", a mai afirmat Elena Băsescu în urmă cu un an. Ea a susţinut că nici angajaţii pe care îi plăteşte nu îi mai răspund la telefon şi nu poate discuta cu ei. Raluca Turcan i-a transmis atunci Elenei Băsescu, că aceasta "are o fracţionare de logică" dacă îşi imaginează că în sediul organzaţiei judeţene a PDL Sibiu poate funcţiona cabinetul unui membru PMP. "Doamna EBA are o fracţionare de logică. Cum îşi imaginează că în sediul organizaţiei judeţene a PDL Sibiu poate să funcţioneze cabinetul europarlamentar al unui membru PMP?", a declarat Turcan.
 
Daciana Sârbu – acțiune pentru ciobani
 
Soția premierului Victor Ponta, Daciana Sârbu, este acum la al doilea mandat de europarlamentar în care are cabinet și la Sibiu. Este însă singurul europarlamentar care s-a legat cumva de Sibiu și care a realizat o acțiune în folosul comunității. E drept, o singură acțiune în aproape șapte ani.  Europarlamentarul PSD a realizat o prezentare a produselor din Sibiu la sediul Parlamentului European, în colaborare cu Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine "Mărginimea”. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

alzara

Acum 9 ani

Exceptand javrele europarlamentare -sibienii n -au asaltat cabinetele cu propuneri de interes general.
Raspunde

oarecare din bobor

Acum 9 ani

ca s-a faca europarlamentari ,mai dau cite o raita prin tara ca la ce salari au acolo isi permit s-a se plimbe ,eu cu 400 de roni pensie nu pot sa-mi permit nici s-a ies cu nepoti la o cofetarie ,nici in ziua cind imi vine pensia aia nesimtita de care facea referire toasu boc de la cluj ,ba parsivilor stati ascunsi si nu va mai faceti reclame la pastele de dinti ,ca nu va mai crede nimeni ,nici copii aia prescolari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus