Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Justitia e oarba. Dar nu proasta

Despre Elena Udrea existau de foarte multă vreme zvonuri legate de natura nu tocmai sănătoasă a averii ei. Atât PDL, cât și mai apoi PMP, au profitat la maxim de banii pe care politicianul i-a împărțit cu discreție. Imediat după Congresul care a produs practic despărțirea PDL de Elena Udrea, sau invers, s-a pus foarte serios problema: ”ce facem fără banii ei?”. Declarații de avere corectate la câteva luni cu câteva sute de mii de euro, investiții deșănțate prin localități uitate de lume, firme abonate la lucrări combinate de ministerul pe care îl conducea au fost lucuri pe care omul de rând le-a văzut și le-a comentat: ”Cum naiba?” Repet, toate aceste lucruri erau cunoscute. E bine că procurarii s-au sesizat acum. E rău că acest proces a început atât de târziu. 
Același lucru l-au spus și sibienii după arestarea omului de afaceri Ilie Carabulea. Era vorba de o notorietate care rămânea doar la stadiul cuvintelor ”de ăla nu se atinge nimeni”. Într-un final s-au atins. 
Evident că mai sunt și alte cazuri în oraș sau pe lângă. Felul cum Sibiul s-a dezvoltat în ultimii ani, nu a putut fi posibil doar cu facturi, planuri, taxe și impozite. S-au mai uns uși, s-au mai împins hârti, s-au mai corectat planuri, s-au mai trecut cu vederea etaje, dacă e să ne gândim numai la construcții. Aproape că nu există sibian ce și-a cumpărat locuință nouă, care să nu știe despre cum s-au construit noile cartiere. Sau multe dintre ele, fie că vorbim de Sibiu sau Șelimbăr, de exemplu. Și totuși, notorietatea nu a fost încă descifrată de procurori. 
Și Sibiul are milionari care teoretic ar trebui să aibă probleme atunci când își completează declarații de avere. Dar în acte, mulți sunt simplu lucrători, puși în slujba cetățeanului. Mulți, aleși onești. ”Ar fi trebuit să ne gândim, de unde să avem atâția milionari făcuți în 20 de ani? Milionarii se fac în câteva generații”, spunea scriitoarea Gabriela Adameșteanu într-un interviu acordat ziarului. 
La noi, milionarii se fac cu câteva hârtii. Iar banii sunt cheltuiți de câteva generații.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

@2

Acum 9 ani

Ești un terchea-berchea, o târâtură , loază !
Raspunde

@1...sau nu???

Acum 9 ani

Ți-a plecat prietenul imaginar?? Ai visat urât și te-ai trezit prost dispus???? Sau vorbești ... în viitor ?
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

Fum fara foc nu iese...așa ca e un pas înainte ca ii aduna pe toți , indiferent cum se numesc......următorul pas ar fii sa li se confiște toată suma constatata ca prejudiciu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus