X

Violenta in numele religiei? Dezbatere organizata la Sibiu

Centrul de Cercetare Ecumenică al Universității ” Lucian Blaga„ din Sibiu organizează în acest an seria de manifestări Dezbateri Culturale Sibiene. Primul eveniment din această serie, cu titlul ”Violență în numele religiei? O dezbatere interdisciplinară”, va avea loc în data de 10 martie 2015, ora 18, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Corp B, etaj V, având ca și invitați personalități de marcă din domeniul teologiei și științelor politice. La această conferință vor fi prezenți doi referenți – Prof. Dr. Jürgen Moltmann, cercetător și profesor-emerit al  Universității din Tübingen, un nume de rezonanță la nivel internațional în cercetarea teologică și domnul Prof. Dr. Radu Carp, profesor  de științe politice în cadrul Universității din București  și doi coreferenți – Prof. Dr. Dorin Oancea  (domeniul teologie) și Conf. Dr. Eugen Străuțiu (domeniul științe politice), profesori în cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Proiectul Dezbateri culturale sibiene are în vedere promovarea dialogului social la nivelul comunității sibiene, având ca subiect teme de interes național și internațional, cu specific economic, social, spiritual și moral, precum și dezvoltarea intervenției comunitare prin dezbateri cu ajutorul personalităților în domeniu, recunoscute la nivel internațional, național și local.

Organizarea acestor manifestări sub titlul Dezbateri culturale sibiene oferă o alternativă culturală cu impact asupra comunității locale sibiene, urmărind aducerea în lumină a unor probleme de natură socială, economică și etică. Dificultățile economice actuale au dus la pierderea valorilor tradiționale, la scăderea impactului factorului religios și la diminuarea drastică a credinței religioase de a se putea  implica în problemele actuale ale societății. Astfel, factorii educaționali și morali ai credinței religioase trebuie aduși în actualitate și relaționați cu problemele sociale, culturale și etice ale perioadei globalizării.

Evenimentul reprezintă o nouă oportunitate în ceea ce privește dialogul cultural interetnic și interreligios, stimularea dialogului între comunitate și mari specialiști în domeniu, aducerea în prim plan a celor mai actuale probleme sociale care afectează la nivel global omenirea, identificarea rolului și importanței valorilor locale, naționale în arealul internațional.
Organizatorii asigură traducerea simultană a prelegerilor, iar participarea la eveniment este gratuită.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  elena

  ***urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o
  activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput
  deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja
  acordate! NU este *** sau MLM! Avem nevoie de operatori online care
  sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti
  textul \”Info\” la ***: e_dumitrescu@ymail.com

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iosif Tirla

  Daca un om cu-n nivel mediu de cultura ar citi Biblia, niciodata nu ar mai intra in vre-o biserica. Nu ar crede in Dumnezeu. In trecut reprezentantii bisericii afuriseau pe cei ce citeau Biblia. Se mizeaza pe indiferenta si inertia oamenilor, pe lenea de a citi o carte.Majoritatea celor care frecventeaza vre-o biserica sunt oameni cu-n nivel scazut de cultura…atatea contradictii si greseli sunt in Biblie pe care reprezentantii ei nu mai pot sa le ascunda…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @Iosif Tirla

  Ai dreptate, o carte poate avea efecte haotice asupra unui cititor cu nivel mediu, adica mediocru. Altfel se intampla la ceilalti, de exemplu la Goethe: \”cu cât o înţelegi mai bine, cu atât Biblia devine mai frumoasă\”.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @2_3

  @3 – Bine punctat! :)
  @2 – \”Scriptura are pasaje pentru a consola toate condiţiile şi pentru a intimida toate condiţiile.\” (Blaise Pascal)

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact