Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Accident pe trecere, pe M. Viteazul. Vinovata: o soferita de 24 de ani

Un bărbat de 58 de ani a ajuns la spital în această dimineață, după ce o mașină a dat peste el, în timp ce încerca să traverseze strada. Bărbatul era pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Mihai Viteazul, chiar înainte de giratoriul din intersecția cu strada Nicolae Iorga, în dreptul bisericii. Pietonul se angajase deja în traversare, când mașina la volanul căreia se afla o șoferiță de doar 24 de ani l-a lovit în plin.

Bărbatul a fost transportat cu o ambulanță, la Spitalul Clinic Județean din Sibiu. Pacientul este conștient și va fi supus unor investigații medicale amănunțite.

Șoferița care se face vinovată de accident a fost condusă la sediul Poliției Rutiere, pentru audieri. Cel mai probabil, ea se va alege cu dosar penal pentru neacordare de prioritate pietonilor și vătămare corporală din culpă.

Foto: Arhivă
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

Cosmin

Acum 9 ani

Nu inteleg de ce nu se fac semoafoare actionate de pietoni pe tot Bdul M. Viteazu!!! Oamenii trec ca oile, soferii se uita dupa stele si uite asa o sa avem tot accidente de genul asta! Semafoare ca cel de jos din Strand de pe Cristianului ar rezolva problemele astea!
Raspunde

ano

Acum 9 ani

Pai la noi batranii cand traverseaza strada se uita in dreapta bocancii...il lovesti ca iti sare in fata..si il platesti de bun.
Raspunde

adrian

Acum 9 ani

Corect ai dreptate ca oile trec nici o treaba semaforizare ca în ștrand pe maramuresului așa ar trebui la toate zebrele .
Raspunde

Andreia

Acum 9 ani

Toate trecerile de pietoni aflate fix la intrarea in sensurile giratorii sunt o porcarie. Trebuie multa atentie in zonele respective...
Raspunde

petre

Acum 9 ani

Atat soferii cat si pietonii ar trebui cizelati. Soferii nu incetinesc la trecerile de pietoni. Pietonii se arunca pe treceri fara sa se asigure, de parca ar avea un camp de protectie in jurul lor. In plus pe Mihai Viteazu mai e o problema: desi locurile de parcare de pe marginea carosabilului din apropierea trecerilor de pietoni au fost indepartate, soferii tot parcheaza, iar masinile parcate pe zonele hasurate ingreuneaza vizibilitatea. Mereu apar pietoni dintre masini pe trecere. Desi un o trecere semaforizata, cum este la intersectia cu Calea Cisnadiei, ar fi de folos, am intalnit si pietoni care treceau pe culoarea rosie. Daca am fi cu totii ceva mai atenti in trafic nu s-ar intampla astfel de incidente.
Raspunde

Povesti pe marginea trecerii

Acum 9 ani

Unii pietoni stau ca mortu.. si viseaza.. asteapta a doua venire a domnului sau ce ma zmeului or fi facand, pe trotuar in dreptul trecerii de pietoni.. dar cu siguranta nu au de gand sa treaca. Si tu.. ca sofer trebuie sa incetinesti.. ca poate vrea sa treaca. Ai oprit.. te uiti la el.. si vezi o privire de bovina, blanda si tampa.. ca el de fapt n-are nici o treaba cu trecerea. Pe de alta parte.. cand te apropii de o trecere trebuie sa scanezi ambele trotuare pe o raza de 10 metri.. ca poate vine unu grabit.. si ti-o face de-o suspendare.
Raspunde

@ 2 & 3

Acum 9 ani

La trecerea de pietoni LEGEA spune ca trebuie sa acorzi prioritate celor care traverseaza...judecand dupa tampeniile pe care le scrieti cu siguranta voi sunteti oile si din pacate aveti permis de conducere!!!
Raspunde

wd

Acum 9 ani

azi se implinesc 38 de ani de la marele cutremur din 1977
Raspunde

@7-spui prostii

Acum 9 ani

LEGEA obliga si pietonii INAINTE SA TRAVERSEZE, SA SE ASIGURE si sa nu treaca precum cornutele enumerate mai sus
Raspunde

@7

Acum 9 ani

Prietene, legea mai spune ca pietonul trebuie sa se opreasca si sa se asigure inainte de a traversa, oprindu-se si asigurandu-se da timp soferului sa franeze pentru ca are timp sa il observe ca vrea sa traverseze. Si cred ca e mai usor sa opresti un om pe loc decat o masina de 1+ tone care are inertie mai mare. Nu mai fi prost si gandeste inainte.
Raspunde

dabija

Acum 9 ani

LEGEA ZICE CA VEI DECEDA CU EA IN MANA!!! PENTRU 3 ANI CU SUSPENDARE
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

perfect adevarat ca un pieton sanatos la cap trebuie sa se asigure ca o masina de o tona circuland cu 70 km/h nu poate opri pe loc in momentul in care pietonu pune picioru pe zebra! Din pacate, minimul asta de logica lipseste si ma lovesc zilnic de problema asta in trafic, dar intocmai de aceea regulamentul rutier spune ca trebuie sa INCETINESTI inainte trecerilor de pietoni!! si daca iei in considerare ca urmeaza un giratoriu, ce viteza avea fatuca aia de l-a luat pe om pe capota??? daca nu o duce capu sa incetineasca la zebra, ce face la giratoriu?? intra in giratoriu ca P**a in p*z*a?? la aia visa cand l-a luat pe om pe capota??
Raspunde

ovidiu

Acum 9 ani

Principalii vinovati pentru accidentele produse pe trecerile de pietoni sunt soferii. Sofer sunt mai tot timpul, rar pieton, dar pot spune ca daca toti am reduce viteza in zona trecerilor si am acorda prioritate aceste accidente ar disparea. Multi, multi soferi nu dau semn ca ar incetinii si oprii numai daca pietonul calca pe trecere. Complet gresita abordarea pentru ca trebuie acordata prioritate pietonului care asteapta pe trotuar. Asa se practica in tarile civilizate unde accidentele pe trecerile de pietoni sunt o raritate sau disparute. Mai avem de mancat in materie de civilizatie si respect in trafic.
Raspunde

Moonwalker

Acum 9 ani

in occident soferii opresc si daca vad un pieton la 3m de trecere...Se cheama bun simt si respect! Va mai mirati de ce aveti salarii de 300 euro..
Raspunde

sibian ptr. 13

Acum 9 ani

Ai perfecta dreptate. In Germania cand o persoana se indreapta deja catre trecerea de pietoni, masinile opresc. Legea Circulatiei in RO este total aiurea.
Raspunde

Anura

Acum 9 ani

Omul de 58 de ani nu era pe trecerea de pietoni,era pe bicicleta si era in giratoriu.Nu mai faceti stirile atat de tragice...nu l-a lovit in plin.Omul avea doar cateva zgarieturi cand s-a ridicat.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Circulatia in giatoriu este haotica. Politia rutiera nu a auzit de profilaxie ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus