Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
8°C

A fost lansat proiectul "Economie sociala pentru o viata mai buna"

Două organizații neguvernamentale din Sibiu se regăsesc între cei cinci parteneri ai proiectului ”Economie socială pentru o viață mai bună”, finanțat din fonduri europene și al cărui obiectiv general este crearea a cinci structuri de economie socială. În aceste structuri – de la instituții de presă, la brutărie sau curățătorie ecologică – urmează să fie create 33 de noi locuri de muncă, dintre care 23 sunt destinate persoanelor vulnerabile.
”Sperăm ca acest proiect să fie un exemplu de bune practici pentru toate celelalte ONG-uri care vor să înființeze structuri de economie socială”, a declarat Mihaela Cazan, președintele Asociației Institutul pentru Politici Sociale. Alături de Institut, parteneri în proiectul ”Economie socială pentru o viață mai bună” sunt Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare, Asociația De Bun Gust (ambele din județul Sibiu), Asociația Sara din Timișoara și Unitatea administrativ-teritorială Făgăraș.

Proiecte sustenabile

Toți cei cinci parteneri ai proiectului vor beneficia de finanțare nerambursabilă din Fondul European Social, prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Cu aceste finanțări vor fi susținute activități din cele mai diferite zone economice. Spre exemplu, Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare va amenaja în satul Buia o patiserie tradițională, unde oameni ai locului să coacă merdenele, ciuperci cu nucă sau covrigi, de exemplu. ”Sperăm ca la conferința de închidere a proiectului să venim cu o rețetă din Buia, acolo unde implementăm proiectul. Produsele sunt destinate zonei din jurul satului Buia, iar prin acest proiect ne propunem să creăm patru locuri de muncă în satul care acum are aproximativ 130 de locuitori”, a spus Daniela Preda, președintele Fundației.
De cealaltă parte, Asociația de Bun Gust va susține activitatea unei instituții media. ”Vrem să creăm un produs în care să se reunească atât televiziunea, conținutul multimedia, cât și presa scrisă”, spune Alin Bratu, vicepreședintele Asociației.
De la Făgăraș, partener în acest proiect este administrația locală. ”Resursa umană este cea mai importantă, pentru ea facem acest proiect”, a declarat Sorin Mănduc, primarul municipiului Făgăraș. Administrația pe care o conduce va crea o structură de economie socială cu șase angajați, al cărei obiect de activitate va fi întreținerea spațiilor verzi și curățenia clădirilor.
În fine, Fundația Sara din Timișoara, de asemenea parteneră în acest proiect, urmărește punerea pe picioare a unei curățătorii ecologice.

Grupul țintă

”Economie socială pentru o viață mai bună” este un proiect care se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, iar cele 23 de noi locuri de muncă destinate persoanelor vulnerabile se adresează părinților cu mai mult de doi copii, familiilor monoparentale, femeilor, persoanelor care trăiesc din venitul minim garantat, managerilor de întreprinderi sociale și specialiștilor implicați în economia socială.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus