Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Liderul FDGR, despre solicitarile de despagubiri ale romilor: Trebuie intrebati istoricii, in primul rand

Paul Porr, președintele FDGR, susține că romii care solicită despăgubiri din partea statului german, în urma deportărilor acestora în Rusia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial trebuie să se adreseze Ambasadei Germaniei sau direct Guvernului German. ”Ei trebuie să se adreseze Ambasadei sau direct Guvernului German.Trebuie întrebați istoricii, în primul rând. Statul German a acordat despăgubiri romilor sau descendenților care au fost deportați, deci este o problemă de competența Statului German”, a declarat Porr. Deputatul FDGR Ovidiu Ganț susține și el că ”situația a fost reglementată de statul german”. 
Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, spune că va intenta un proces statului german pentru a cere despăgubiri pentru urmașii romilor deportați. ”Acțiunea a luat o mare amploare, foarte mulți oameni au venit. Așa-s romii, au un act și vine toată familia. Noi intentăm un proces împotriva statului german și primim acte prin care se constituie ca parte civilă. O altă parte se califică și depunem acte pentru a primi banii direct, iar alții se înscriu ca parte civilă într-un proces pe care îl vom intenta Germaniei”, susține Cioabă.
În această perioadă, FDGR organizează o serie de acțiuni de comemorare la împlinirea a 70 de ani de la deportarea în Uniunea Sovietică, în lagărele de muncă forţată, a sașilor din Transilvania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Der Spiegel - 03.02.2012

Acum 9 ani

Urteil in Den Haag: Bundesrepublik muss nicht für Nazi-Verbrechen zahlen
Raspunde

Moonwalker

Acum 9 ani

Sa ne zica paul porr cate case a recuperat(sic) FDGR-ul de cand s-a infiintat(1993).Se strange latu si-i vine si randul lui...Soon!! Cad toti,ca margelele..
Raspunde

Alexandru

Acum 9 ani

Cautam operatori pc cu experienta minima, part time, se ofera pregatire, suport permanent si metode de lucru in raport cu politica companiei. Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi Lucrezi ca operator online 2-3 ore pe zi si iti aduci vietii un venit suplimentar. Acceptam candidati din toata tara Contactati-ne pt detalii la adresa de mail din anunt: [email protected] cu textul ‘info’.
Raspunde

Moonwalker

Acum 9 ani

Nu-l mai vad pe marele jurist nistor in peisaj..nu-i mai e drag primarului?
Raspunde

alzara -atent!

Acum 9 ani

B -1 lanseaza un atac \"devastator \" la adresa....d -nei Kövesi folisind o declaratie (ingropata) a d -lui Basescu din 2009 ! Bravo !
Raspunde

wd

Acum 9 ani

Rusii ar trebui sa -i despagubeasca pe sasi si pe multi altii
Raspunde

@ wd

Acum 9 ani

Buei pacaliciule, tu stii ce distrugeri si crime au facut trupele Waffen SS, din care faceau parte sasii, in Rusia? Acuma sa fie tot ei, criminalii, despagubiti?
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

7, Măi, buei, trupele Waffen SS sunt una și sașii sunt alta. Singura legătură dintre cele două mulțimi e că unii sași au fost racolați în SS, tot așa cum și unii români au fost. Sașii au suferit în mod nemeritat deportările făcute de ruși, doar pentru simplul motiv că au fost... sași. Numai o minte tembelă nu vede aceste nuanțe, iar modul tău de a prezenta lucrurile mi-aduce aminte de ana pauker și stalin.
Raspunde

pentru comentatori

Acum 9 ani

parca era vorba de TIGANI nu de sasi?
Raspunde

Sb

Acum 9 ani

FDGR continuatorul Grupului Etnic German org Nazista pe teritoriul României nu avea dreptul la Retrocedări vedeți ce au primit pina acuma !
Raspunde

Obergefreiter Joseph

Acum 9 ani

Noi, sașii, ne-am înrolat voluntar în Waffen SS toți, fără excepție și fără să fim obligați de nimeni. Puteam să alegem să fim în Wehrmacht, armata normală, dar noi am vrut în SS fiindcă eram hitleriști fanatici și mai nemți decât germanii autentici. Azi ne dă fasole la popotă, nasol.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus