Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

ACTUALIZARE Iohannis ii cere lui Ponta revocarea din functie a ministrului Valcov. S-a rezolvat

ACTUALIZARE
Premierul Victor Ponta a anunțat în această seară că ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov a demisionat din funcție. "N-aș vrea să vă dezamăgesc dar nu văd unde este atacul președintelui. Nu el a început urmărirea penală și nu el l-a denunțat pe Darius Valcov. Dacă mă întrebați serios, am discutat la prânz cu domnul Vâlcov, mi-a înaintat demisia domniei sale. După-amiază am vorbit și cu președintele. Imediat o să mă gândesc la cel care va fi numit", a spus Ponta la România TV.
 
Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat, duminică, premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a lui Darius Vâlcov. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu privire la dispunerea urmăririi penale faţă de ministrul de Finanţe, informează Mediafax. "Având în vedere că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de ministrul Finanţelor, domnul Darius Vâlcov, m-aş fi aşteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcţie, înţelegând că afectează activitatea şi credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situaţie, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a domnului Darius Vâlcov", spune preşedintele Iohannis în mesaj, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte, cel din urmă promiţându-i 20 la sută din sumele încasate. Vâlcov a fost audiat, vineri seară, de procurorii DNA, în calitate de suspect.
Premierul Victor Ponta a scris, sâmbătă dimineaţă, pe Facebook, că Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă "un rol determinant" în cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Tisminetki

Acum 9 ani

Mr. Vâlcov afectează credibilitatea Guvernului deci...uităm că acum 4-5 ani, când comitea infracțiunile, era un onorabil membru al Guvernului BOC, din care cu onor făceau parte și mafioții din spatele dvs., dle Johannis? Ce facem, îi trimitem acasă pe ăștia de la pesede ca să vină iar hoții voștri incapabili? Măcar ăștia au ceva în cap, nu doar prădarea banului public.
Raspunde

MOSU

Acum 9 ani

Nr 1 are perfecta dreptate .....Dle Iohanis nu schimba un guvern bun cu hoti mafioti fosti pdl....Dle presedinte nu deveniti complice cu hoti fostului pdl findca cu astia nu puteti decat sa bagati tara in haos
Raspunde

unu si acelasi

Acum 9 ani

o propunere de luat in seama ,minstru de finante ,martin boteesh ,nu mai puneti toti bisnitari si sifonari de la bucale la aia colcaie de spagari ,acolo este cum era cu plantoanele in armata ,schimbu unu si trei ocupat alege
Raspunde

Schäuble Dr.

Acum 9 ani

...cel mai potrivit pt functia de ministru al finantelor ar fi domnul M Bottesch - numai , se pune problema daca dansul mai vrea ?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus