Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Meciul sezonului. HC Sibiu ȋntalneste liderul, o echipa cu jucatori de Liga Nationala

Handbal Club Sibiu ȋntâlnește astăzi, pe teren propriu, cel mai puternic adversar de la ȋnființarea clubului sibian de handbal masculin. Trupa lui Matei Damian și Ștefan Niculae joacă de la ora 16:30, ȋn Sala "Transilvania", ȋmpotriva liderului Diviziei A - Seria B, o formație ce are o linie de clasament fără cusur, 17 victorii, 0 egaluri și 0 ȋnfrângeri, și care are ȋn componență jucători ce au evoluat ȋn Liga Națională, echipa națională și cupele europene.  

"E un meci în care formaţia oaspete este clar favorită, atât prin prisma rezultatelor, a clasamentului, cât şi a valorii lotului. Au un lot foarte bun, peste nivelul Diviziei A, cu jucători care au în palmares cupe europene şi multe jocuri la naţionala României de seniori, e vorba de Adrian Petrea, Mihai Rohozneanu, Alin Vaidasigan, Mircea Ionescu, Marius Grozăvescu. Un nucelu de jucători valoroşi, cu foarte multă experienţă în jurul cărora s-a reconstruit echipa Reşiţei, vicecampioană naţională în urmă cu câţiva ani. Faptul că jucăm cu aşa o echipă valoroasă, sper să ne motiveze să facem un joc cât mai bun, nu avem decât de câştigat din astfel de întâlniri. E cu siguranţă cel mai valoros adversar pe care-l întâlnim de la constituirea echipei noastre şi ne dorim să facem un joc cât mai bun", a declarat Matei Damian, pentru Turnul Sfatului.

HC Sibiu are un ȋnceput slab de retur, cu 3 ȋnfrângeri din 4 meciuri. Eșecuri cu CH CSU Politehnica Timişoara 26-28, Academia Minaur Baia Mare 23-24, Naţional Sighişoara 30-31, iar singura victorie obținută a fost ȋn fața formației AHC Potaissa Turda II, scor 42-26 pe teren (meciul fiind omologat la "masa verde", 10-0, motivul fiind nerespectarea cerinței de vârstă de către turdeni).

"Am început acest retur destul de slab, am pierdut trei din cele patru partide disputate, toate la diferenţe foarte mici. Erau jocuri care ne erau accesibile, pentru noi urmează o serie de jocuri foarte grele, care începe de astăzi, cu cel mai puternic adversar", mai precizează tehnicianul.

HC Sibiu se află pe poziția a opta ȋn clasament, cu 9 victorii, 0 egaluri și 8 ȋnfrângeri.

Ȋn partida tur de la Reșița, trupa lui Matei Damian și Ștefan Niculae a fost ȋnvinsă clar cu scorul de 20-36.

foto: www.caon.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus