Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Festivalul Astra Film cere o suma cu sapte cifre Ministerului Culturii

Ministerul Culturii va finanța și în acest an Festivalul Astra Film, considerând că are ”un puternic rol de educare și cultivare a comunității în spiritul toleranței și înțelegerii lumii actuale.” Suma care va fi acordată organizatorilor de către minister însă nu a fost încă făcută publică. Cert este că anul trecut, Festivalul a primit o sută de mii de lei de la Ministerul Culturii. Un zero mai puțin, față de cât cer în acest an.
Deputatul FDGR Ovidiu Ganț a cerut Ministerului Culturii o informare cu privire la finanțarea festivalului sibian, iar ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, a trimis un răspuns în care a dat asigurări că evenimentul va fi în continuare finanțat. ”Astra Film Festival se numără printre prioritățile Ministerului Culturii și vă asigurăm, domnule deputat, așa cum am procedat și cu organizatorii festivalului, că vom găsi o soluție pentru susținerea acestei manifestări”, se arată în răspunsul semnat de Ioan Vulpescu. Astra Film a cerut Ministerului Culturii pentru evenimentul din 2015 un milion de lei. 
Organizatorii festivalului au anunțat că la ediția de anul trecut au participat 60 de mii de spectatori, dintre care 10 mii de elevi și au fost proiectate 120 de filme din 40 țări. Consiliului local Sibiu a finanțat ediția trecută a festivalului de film documentar Astra cu suma de 300.000 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus