Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Iohannis: Romania sprijina ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeana

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că România sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană. "Am dorit prin prezența mea la Kiev să reafirm voința de aprofundare a relațiilor noastre și sprijinul ferm al României pentru apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană. Atât domnul președinte Poroșenko, cât și eu am apreciat cooperarea româno-ucraineană ca fiind una solidă. România își dorește să fie un partener al Ucrainei și să împărtășească experiența și expertiza acumulată în procesul de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană și la NATO", a spus Iohannis, la Kiev, după întâlnirea cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.
El a arătat că discuțiile cu omologul său ucrainean au vizat continuarea proceselor de reformă internă, în special prin consolidarea democrației și a statului de drept, informează Agerpres. "În acest demers pornim de la un angajament comun, o relație de bună vecinătate și o regiune sigură și prosperă. O asemenea evoluție este benefică cetățenilor Ucrainei și întregii regiuni consolidând stabilitatea în această parte a Europei. Considerăm că, atunci când există voință politică dublată de o preocupare reală și sinceră pentru o bună și transparentă informare a cetățenilor noștri, provocările pot deveni oportunități", a adăugat șeful statului.
Președintele Klaus Iohannis efectuează marți o vizită oficială în Ucraina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

rasPUTIN

Acum 9 ani

....bla bla bla - nu exagera Klausi - jocul asta e prea riscant pt tine - sa nu-ti arzi labutele !!
Raspunde

alex

Acum 9 ani

IOHANNIS TREBUIE SA FACA CE A PROMIS . PANA UNA ALTA NUMAI SE PLIMBA PE BANUL NOSTRU . PRIMUL MINISTRU AL GRECIEI ESTE PRIMIT CU ONORURI MILITARE LA BERLIN . IOHANNIS ESTE UN NIMENI BARAT CARE A RENUNTAT LA DATORIA GERMANIEI CATRE ROMANIA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus