X

Premiera la Targul de Cariere din Sibiu: oferta de relocare in Cluj-Napoca, Brasov sau Timisoara

În această dimineață s-a deschis la Centrul de Afaceri din Sibiu cea de-a 12-a ediție a târgului de cariere. Evenimentul reunește un număr record de angajatori, semn că lupta pentru găsirea candidaților potriviți în Sibiu este tot mai acerbă. În plus, pentru prima dată există și oferte de relocare pentru cei mai buni candidați.

”Suntem la a 12-a ediție a Târgului de Cariere din Sibiu și suntem destul de entuziasmați cu privire la numărul de angajatori, mai mare decât la edițiile trecute. Astăzi avem 27 de standuri, cu diverse companii și instituții, din domenii foarte diversificate. Avem o plajă foarte largă de oportunități, de la joburi cu normă întreagă, la part-time, stagii de internship, de voluntariat, de practică, unele plătite, altele neplătite, unele la companii, altele în străinătate, de exemplu. O diferență față de edițiile anterioare constă în faptul că sunt multe companii și din afara Sibiului, tocmai din Cluj venite, sau din alte orașe. Acestea oferă inclusiv oportunități de relocare în orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, București, Mediaș, Coldea etc. La mare căutare sunt cunoscătorii de limbi străine: germană, franceză, engleză, chiar și arabă am găsit destule joburi. Și o altă noutate este workshop-ul din partea uneia dintre companiile participante”, a declarat pentru Turnul Sfatului Louisa Olar, manager de proiect la Târgul de Cariere.

Cât privește angajatorii, aceștia spun că întâlnesc o concurență din ce în ce mai mare pe piața muncii din Sibiu. ”Avem două posturi. Unul de inginer dezvoltator software și unul de inginer electronist. Sunt două posturi pe care le ocupăm mai greu, din câte se pare. Cred că pozițiile sunt disponibile de aproape un an”, a declarat Coman Mihai, inginer electronist la Wenglor.

”Piața în Sibiu este foarte competitivă. Găsești din ce în ce mai greu oameni specializați. Chiar și pentru entry-level este dificil să găsești oameni care să fie pasionați”, spune și Maria Oancea, specialist resurse umane la Keep Calling.

”Este foarte mare concurența, Zona Industrială Vest, din câte știu eu, are undeva la 16.000 de angajați. Companiile activează și în domenii asemănătoare, respectiv industria constructoare de mașini. Este clar că nu ne luăm oamenii între noi pentru că nu ne dorim dezechilibre pe piață și atunci ne reorientăm către toate colțurile țării, unde știm că există facultăți ce pot pregăti oameni. Sau oameni cu experiență deja acumulată în alte firme de profil”, a explicat și Ada Toma, analist recrutare în cadrul departamentului de resurse umane la Marquardt.

Organizatorii Târgului așteaptă, până mâine seară, ca peste 3000 de tineri candidați să le treacă pragul. La eveniment participă companiile: Bearing Point, Stefanini, Ceprocs, CGS, Continental Automotive Systems, KeepCalling, Kromberg & Schubert, Kuka Systems, IMC sau Visma Services România. Lor li s-au alăturat și primele companii din afara Sibiului: Sykes (din Cluj) și Schaeffler (din Brașov).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @@@

  pt ca\’s ieftini, inculti sau partial inculti, santajabili, ne experimentati, n\’au pretentii, ii duci de nas usor, se multumesc cu \’\’peanuts\’\'(nimicuri) etc…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian,

  Normal ca iau tineri si fara experienta….aia sunt ieftini si ii plaseaza intr-un departament unde mai apoi cei vechi si experimentati isi bat capul cu ei, devin enervati si frustrati ca tre sa educi incepatorii iar apoi pleaca. Concluzia: Salar mic pt ala nou, investitie in formarea lui zero (ca se ocupa altul cu vechime care devine frustrat), pleaca ala frustrat si uite asa ai scapat de un salar (mare in viziunea HR) si iti atingi si target-ele….si ne mai miram ca mergi la interviu, te intalnesti cu HR-ul habarnist in ale tehnicii care te intreaba ce asteptari salariale ai si apoi astepti ca prostul si nu te mai suna nimeni sa iti dea un raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact