Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Primaria Sibiu, in cautare de director tehnic: niciunul din cei trei candidati nu a primit nota sapte la testul scris

Primăria municipiului reia luna viitoare concursul de ocupare a postului de Director Tehnic, după ce la primul concurs organizat anul acesta niciunul din cei trei candidați nu a reușit să obțină cel puțin nota șapte la proba scrisă. Postul a devenit vacant în urma plecării Cristinei Bica, la începutul acestui an, iar primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a decis mai apoi să reorganizeze activitatea direcției, pe care a ”spart-o” în două: Direcția Investiții și Direcția Tehnică.
”În cazul Direcției Investiții, doamna Monica Dancu a fost numită interimar pe funcția de director, pe o perioadă de șase luni, cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Postul de director la Direcția Tehnică a fost scos la concurs în data de 23 februarie, nici unul dintre cei trei candidați prezenți nereușind să obțină notă de trecere. Concursul a fost reprogramat pentru data de 27 aprilie. Până la ocuparea postului, doamna Felicia Baba asigură interimatul”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un răspuns transmis ziarului Turnul Sfatului.

Vechime de minim trei ani

Potrivit anunțului pentru concursul programat pe 27 aprilie, printre condițiile impuse de reprezentanții administrației pentru cei care vor să devină directorul tehnic al orașului se numără studiile superioare (licenţă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă), masterat sau studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, cunoștințe de operare a calculatorului și o vechime de cel puțin trei ani în profesia studiată.
Bibliografia de concurs enumeră zece legi, printre care cea a finanțelor publice, a achizițiilor, a administrației publice locale, dar și legi referitoare la gospodărirea unei localitați (legea salubrității, a iluminatului public etc.)
Proba scrisă a concursului este programată luni, 27 aprilie, iar cei care reușesc să obțină minim nota șase vor trebui să treacă și de interviul programat trei zile mai târziu. Termenul limită de depunere a dosarelor candidaților este 10 aprilie.

Din una, două…

Nou înființata direcție, cea de Investiții, are printre principalele misiuni organizarea procedurilor de achiziție publică. În plus, funcționarii acesteia se vor asigura că există resursele financiare pentru investiţiile şi lucrările de reparaţii ale Primăriei Sibiu, îndeplinind totodată și o serie de sarcini legate de partea tehnică a investițiilor implementate. În continuare, Direcției Tehnice ”îi rămâne” să se ocupe de întocmirea programului anual şi de perspectivă în domeniul investiţiilor şi reparaţiilor de drumuri, pasaje etc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

sanki

Acum 9 ani

Intrebarile pentru functionarii publici sunt cu \"fenta\". Daca vrea corectorul nu-ti ia in considerare vreun raspuns care nu este \"litera cu litera si punctuatie\" fix textul din lege. Concluzia? Daca dai spaga, primesti intrebarile si COPIEZI textele din legi la timp (he he).
Raspunde

jak spintecatoru

Acum 9 ani

va dau eu o persoana ,acumulate functile si chemat ,vilcov de slatina ,s-a vedeti in citeva luni cum i-si betoneaza cotetele si grajdurile din slatina cu tablouri de la muzeu ,brukental ,noi sibieni nu le avem cu spajile ,trebuie s-a vina aia de la vale de carpati ,s-a ne invete ,si unde mai pui ca le place s-a fie sefi ,dar s-a nu munceasca
Raspunde

Jinaru

Acum 9 ani

La cat de mici sunt salariile in administratie doar neprofesionistii se duc sa candideze; in privat, la Sibiu, sunt mult mai bine platite posturile respective. A doua categorie, si ultima, a celor care vor sa lucreze in administratie, e aceeia a hotilor care primesc mita ca sa elibereze o banala hartie...
Raspunde

Cititor

Acum 9 ani

Așa e. Cine merge să lucreze la Primărie pe un post cu răspundere așa de mare, pentru 1600 de lei net? Nimeni, sau numai incompetenții.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

3,4 Băi, voi chiar ne credeți tâmpiți?
Raspunde

@5

Acum 9 ani

...Normal si sa inteleg ca te simti cu musca pe caciula de sari ca ars,postacule?
Raspunde

nicoleta

Acum 9 ani

Tot ceea ce daruim se intoarce mai devreme sau mai tarziu la noi.Asta scrie celebrul BOB PROCTOR in cartea \"TE-AI NASCUT BOGAT\". Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber,intr-un proiect unic la nivel mondial . Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii trimiteti mesajul PROIECT la *** nicoletadorobeti***
Raspunde

CN Pica

Acum 9 ani

Aveti pe aici un director tehnic,giuseppe si isi poate lua si adjunctii cu el.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus