Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Organizatiile din Regiunea Centru isi dau mana pentru protejarea patrimoniului

Fundația Heritas împreună cu Complexul Național Muzeal ASTRA, Fundația Mihai Eminescu Trust și Asociația Împreună Pentru Dezvoltarea Comunității a organizat în datele 21-22 aprilie 2015, la Forumul German din Sibiu, un Workshop pentru analiza priorităților și conturarea strategiei în cadrul proiectului „TransylvaNET – Consolidarea societății civile pentru dezvoltare prin promovarea patrimoniului” finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

”Proiectul își propune formalizarea rețelei de parteneriat pentru patrimoniu inițiată în martie 2013 prin colaborarea a 29 de organizații din Regiunea Centru, precum și dezvoltarea și derularea de activități comune. Acestea vor viza cursuri de formare pentru dezvoltarea capacității interne a organizațiilor, campanii de promovare a patrimoniului și de conștientizare a comunităților, formularea de propuneri legislative pe baza implicării cetățenilor și factorilor de decizie. Proiectul are un buget de 93.907,08 euro”, au transmis reprezentanții Fundației Heritas.

Ca prim eveniment din cadrul proiectului, workshop-ul a reunit organizațiile membre ale rețelei pentru a pune bazele activităților rețelei în cadrul proiectului curent și pentru viitor. Astfel, în cadrul workshop-ului s-a realizat o analiză a nevoilor de protejare și dezvoltare a patrimoniului cultural din Regiunea Centru. Pe baza acestora, se vor contura prioritățile de intervenție și direcțiile strategice de acțiune ale rețelei. De asemenea, se va defini modalitatea de organizare a rețelei de parteneri, ca structura formală. Agenda workshop-ului o regăsiti pe pagina alăturată.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

fanfan la tulipe

Acum 8 ani

Ah, m-am linistit, am crezut ca e meritul senatorului iliesiu care o avut tema de campanie introducerea Sibiului in UNESCO. Apropo vrem un raport al lui care mai e stadiu acestui demers, sau e un fis, acest impostor trebuie adus la realitate, o candidat la Sibiu, nu la Ciorogirla ca sa ne duca cu fofirlica.
Raspunde

giony

Acum 8 ani

si tu crezi tot ce promite astia in campanie ,de unde daca el de maramu stabilt la bucale ,s-a stie viata si istoria acestui oras ,e numai pe deasupra ,votati sibieni care doresc si simte sibian ,nu implanturi din alte judete ,dute la maramu si vezi daca au votat aia vreun sibian ,de unesco ce s-a mai povestim ,s-au nu ai observat cind sinistru al culturi era unu de la cluj ,de il chema kelemen ,horor [honor ] cind a fost invitat de ,primaru ,johannis ,nu a trimis nici cel putin un secretar de stat ,e durere mare asta cu oftica ,asta mai trebuie ,SIBIU IN PATRIMONIU MONDIAL ,UNESCO ce au fost rosi astia de invidie in 2007 cind am fost CAPITALA EUROPEI A CULTURI ,s-a vezi cum da bubele pe ei de invidie ,c-au nu vezi ce sechele a lasat in tsara ,toate localitatile cu un presupus staif vor s-a fie ce a fost sibiul in 2007 ,mai ceva ca la daciada si cintare a tari din perioada iepoci de aur a tari noastre
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Ceva (experienta publica) imi spune ca s -a mai gasit o nisa de tocat bani cu rezultate ultrasuperficiale. Frumoasa imagine ; fraierii munceau, nu descoperisrã oengeurile de muls bani. Lucrau cu cap si asudau. Sa avem noi ce lauda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus