Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Astazi se da startul maratonului teatral "25 de ore de teatru non-stop"

Asociația Culturală BIS reunește la Sibiu peste 25 de spectacole, evenimente, happening-uri, conferințe și performance-uri pe 25-26 aprilie, în cadrul maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop”.

Festivalul pornește în forță cu un show cu totul deosebit la Sala Thalia la ora 19:00. Gala de deschidere îl aduce în prim-plan pe Ioan Gyuri-Pascu, care va încânta publicul cu chitara și poveștile sale. Alături de el vor păși pe scenă: Adrian Strâmtu, în prezent unul dintre cei mai buni dansatori de step din țară, care va oferi publicului un moment de virtuozitate artistică.

Actorul George Constantinescu va împărtăși un fragment din spectacolul Pam-Pam după pamfletele lui Constantin Tănase. Iar actorul și compozitorul Claudiu Fălămaș, alături de violonista Flora Pop de la Conservatorul Regal din Antwerp vor prezenta o mostră de Stil de Charles Bukowski.

Teatrul de Artă București va prezenta ultima sa producție, Dureri fantomă, și Lightwave Theatre Company va participa în festival cu spectacolul Iubitafizica, după un text de Iulian Tănase (autorul va fi prezent în sală).

Un eveniment inedit este montarea spectacolului Casa din copac (Auăleu Teatru Timișoara) în Casa Monument UNESCO de pe strada Turnului nr. 7 din Orașul de Jos. Beat Bukowski (un performance marca BIS Teatru) alături de Monoloagele vecinului (cel mai jucat one man-show din teatrul independent al ultimilor ani) vor întregi tabloul nocturn alături de multe alte spectacole.

La ora dimineții se vor rosti poezii ale noii generații în Atrium Cafe, în Piața Mică a Sibiului, în prezența autorilor (Rita Chirian și Zona Nouă).

Apoi, artiștii, urmați de voluntari, organizatori și trecători, se vor îndrepta spre Piața Mică pentru a realiza o Înviorare fizică ce va fi coordonată de îndrăgitul actor sibian Florin Coșuleț. La ediția de anul trecut au participat peste 200 de persoane la acest happening.

Din motive obiective, anul acesta Înviorarea fizică nu va avea loc în Piața Mare, ci în Piața Mică a Sibiului.

De-a lungul zilei de duminică, spectatorii vor asista la o întâlnire de mare clasă între două personalități puternice ale Sibiului, Constantin Chiriac și părintele Constantin Necula și la o discuție cu actrița Coca Bloos despre Teatru sau oglinda răsturnată.

Este al treilea an când Asociația Teia Sibiu prezintă un proiect de teatru comunitar în festival. Doar sunt... aduce pe scenă femei proaspăt devenite mame care provin dintr-un mediu social dezavantajat.

Compania Teatrală BIS participă la festival cu patru din cele mai recente producții ale sale, printre care și succesul stagiunii sale, Născut în ‘90. Spectacolul va avea loc duminică seara, la ora 19.00, la sala CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte de pe Bd. Victoriei.

Entuziasmul și dinamismul sunt purtate mai departe în toate cele 17 locații din oraș până duminică seara, la ora 21.00, în Oldies Pub, la Concertul cu bucăți din concerte al Adei Milea alături de actrița Anca Hanu și Bobo de la Fără Zahăr.

“25 de ore de teatru non-stop” este un eveniment de pe Agenda Culturală a orașului Sibiu, fiind realizat în parteneriat cu Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Încă de la prima ediție sloganul festivalului este RESPIRĂ. TEATRU.

Programul complet și detalii despre evenimente pot fi găsite pe site-ul: www.respirateatru.ro și pe pagina de facebook www.facebook.com/respira.teatru.

Biletele au fost puse în vânzare la: Agenția Teatrală, Librăria Humanitas, Librăria Habitus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus