X

Au scazut din pret un milion de euro. Complexul de la Ocna Sibiului, scos la licitatie

1,855 de milioane de euro, fără TVA, este valoarea de pornire la licitația pentru vânzarea Complexului balnear de la Ocna Sibiului, complex privat închis la sfârșitul lui 2013. Licitația este organizată la București, de către administratorul judiciar EDGE Business Restructuring Advisors S.P.R.L, ai cărui reprezentanți au scos pentru prima dată acest complex la vânzare în iulie 2014. Atunci, prețul de pornire al licitație a fost de 2,9 milioane de euro, fără TVA.
Sunt scoase la vânzare cele două hoteluri din cadrul complexului (Helios și Salinas), clădirea monument istoric în care sunt amenajate băile calde, clădirile administrative, piscinele și terenurile de sport, alături de terenul de aproape 20.000 de mp. Complexul are o capacitate de cazare pentru 148 de persoane, alte 220 de locuri în restaurante, plus 140 de locuri pentru tratamente balneare.
Licitația este programată vineri, 8 mai, la sediul lichidatorului judiciar din Capitală. Complexul este scos la vânzare pe loturi, iar cei interesați trebuie să achite o garanție de participare de zece procente din prețul de pornire al bunurilor pentru care licitează. Caietul de sarcini al licitației costă alți 1.000 de lei, fără TVA.

Jumătate din valoarea de piață

Potrivit unei evaluării realizată la comanda administratorului judiciar de către societatea Valor SA, în mai 2013, valoarea de piață a complexului de la Ocna Sibiului (deținut în acte de falimentara SC Stațiunea Ocna SA) este de 3,97 milioane de euro. La cererea Băncii Comerciale Române (principalul creditor, înscris la masa credală cu peste 24 de milioane de lei), cei de la Valor SA au calculat și valoarea de piață ”în ipoteza specială de vânzare forțată, adecvată scopului procedurii insolvenței și asimilabilă tipului nestandardizat de valoare de lichidare”. Astfel, valoarea de lichidare a fost estimată la aproximativ 2,9 milioane de euro, sumă pentru care nimeni nu s-a arătat dispus să o achite la precedentele licitații.

Un faliment ”dubios”

După cum relata Turnul Sfatului în cursul anului trecut, falimentul Stațiunii Ocna SA este legat de numele lui Ilie Grădinar, fostul director al dispărutei Energie Termică SA, societate al cărei unic acționar a fost Consiliul Local Sibiu. Totodată, Ilie Grădinar este și cel care controla complexul balnear la momentul intrării în insolvență. În acel moment, prin intermediul mai multor inginerii, Ilie Grădinar a reușit ”să mai stoarcă” ceva bani din conturile Stațiunii Ocna SA, înainte ca să piardă controlul asupra acestei societăți.

Citește și  Cum a scos Ilie Grădinar bani din falimentul Stațiunii Ocna | Foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Iar Gradinar,iar ET SA,iar CL Sibiu?Aveti o obsesie sau stiti ceva,dl Deleanu?Cum e legenda aia:a patra putere in Stat sau a cincea roata la caruta,ca le tot incurc?Cum se scrie corect,Pulitzer sau Pulitza?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ILIE GICACALORIE

  La Sibiu sunt o multime de INDICII DE FRAUDARE A LICITATIILOR …strazi, drumuri, giratorii toate dedicate spre GRADINARU care s-a intins si la OCNA cocolit de BICA, POPA, UDREA, FODOR, DRAGANU, CINDREA, ș.a Acest individ este similar cu Carabulea.
  Diferenta este ca ILIE GicaCalorie ”ia, distruge și falimentează”.

  Ar trebui să ne opunem la astfel de operatiuni ale unor indivizi care au pus mana pe bunuri. Ma mir ca nu intervine Consiliul Judetean sau de ce consililul Ocna Sibiului nu initiaza masuri ca sa se pastreze statiunea inn patrimoniul orasului sau al judetului. Cine le da dreptul acestor indivizi sa se considere stăpânii bunurilor si sa vanda tot sub pretextul ”privatizarii”?? in alte tari occidentale statiunile si plajele si alte bunuri sunt ale statului. La noi este prea multă excrocherie.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bula si Bulisor

  Totul este un aranjament intre Ilie Gradinar si Sandu Bacila ( cel care coordoneaza comertul de la terasele dintre lacuri) la final domnul Bacila va fi noul proprietar.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  roger

  bai acolo unu cu viziune poate transforma statiunea in perla si litoraru ardealului ,un bazin s-au bazine acoperite cu apa ddin lacurile sarate a-r fi functionale pe tota perioada nu 3 luni pe an ,nea bloscovit dumnezeu cu asemenea bagatie si ne batem joc aici incluzindsi statiunile montane lasate in paragina si ne scoase in prim plan [bilea cu zapada aproape petot cursu anului si paltinisiu care era folosita pentru toate cantonamentele ,sportivilor in iepoca de aur ,au avut grije regiunea stalin sa bage singura statiune montana in decadeare in favoarea ,poiana ,iasov ,sttati la mina miticior interesu lor este s-a nu avem si sa-i concuram ,uitativa ce ne-au facut cu acua-parcu ,au chemat detractori sibiului asa zisi ecologisti si aia repede s-au grabit s-a vina si la noi proiectu si la ei in catune ,copy -paste ,adica acua -parcuri

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @roger

  Dar de deconcentrate, multiplex , mall, patinoar ai uitat?
  Dar de faptul ca este clar acum ca vor face autostrada peste munte la Brasov si nu la Sibiu ce sa zici.
  Uite pana si Gant ii ajuta sa isi faca aeroport , si daca aia il termina cred ca e clar ca la Sibiu vor paste oitele.
  Care naiba sunt tradatorii Sibiuluinsi noi nu ii vedem deloc

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  aurel

  Daca vei incepe sa cultivi ganduri de prosperitate,imaginandu-ti ca esti un om foarte bogat, inconjurat de un ocean de energie mentala si inotand intr-o mare a abundentei, corpul si mintea ta vor intra instantaneu pe vibratia prosperitatii, iar tu vei incepe sa atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce iti e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrulBob Proctor in cartea \”Te-ai nascut bogat\”! C autam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber,intr-un proiect unic la nivel mondial.Oferimcontract de comision.Pentru mai multe detalii,trimiteti mesajul \”PROIECT\”la ***: kimble_the_best***

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Luca

  Eu am auzit ca cel care a bagat-o in insolventa vrea sa o cumpere inapoi, prin intermediari … o fi adevarat ?!
  Ne va spune Codruta K :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact