Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Grupare de proxenetism si trafic de persoane destructurata. 30 de persoane aduse la audieri la DIICOT Sibiu

Procurorii DIICOT au făcut, joi, 14 percheziţii în judeţele Sibiu şi Mureş, pentru destructurarea grupării ”Velţenilor”, ai cărei membri sunt acuzaţi că au recrutat şi obligat mai multe tinere să se prostitueze în străinătate, încasând banii astfel obţinuţi, 30 de suspecţi fiind duşi la audieri.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu şi de la Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Târgu Mureş, au făcut, joi, 14 percheziţii domiciliare în judeţele Sibiu şi Mureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, cunoscut în comunitate ca gruparea "Velţenilor", specializat în traficul de persoane şi proxenetism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii suspectează că membrii grupării au recrutat, începând cu anul 2011, din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş, femei "vulnerabile, care proveneau din familii cu o situaţie materială precară şi cu un grad scăzut de educaţie", pe care le-au obligat să practice prostituţia în mai multe state europene, încasând sumele de bani obţinute.

Victimelor li se spunea că în străinătate vor îngriji persoane vârstnice sau li se spunea adevărul, respectiv că vor desfăşura activităţi de prostituţie, însă banii vor fi împărţiţi între membrii grupării şi acestea. După ce ajungeau, însă, la destinaţie, femeile erau obligate să practice prostituţia, fiind în permanenţă supravegheate de membrii grupului şi fiindu-le impuse condiţii stricte, iar banii ajungeau la proxeneţi.

Totodată, susţin procurorii, asupra victimelor recrutate era exercitată o puternică presiune psihică, iar pentru a menţine controlul asupra acestora membrii grupului recurgeau la ameninţări şi violenţe fizice, inclusiv mutilarea prin secţionarea degetelor sau incizii cu obiecte tăioase în zona feţei.

De asemenea, membrii grupării au organizat şi sprijinit şi alte persoane în activitatea de exploatare a unor victime, pretinzând procent din câştigurile realizate.

La sediul DIICOT Sibiu au fost aduse 30 de persoane, pentru a fi audiate.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

@2

Acum 8 ani

stire SOCANTA! DE CE A DURAT ATAT TIMP SA II RETINA, SUNT PERICOL PUBLIC CANIBALII. INCHISOARE PE VIATA MERITA TOTI/
Raspunde

!

Acum 8 ani

de arestarea lu carabulea de astazi inca nu s-a aflat pe la voi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus