Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

19 ani, permis suspendat de doua ori pentru alcool: un sofer a ars de viu, un copil e in coma, iar mama decedata

Tânărul de doar 19 ani, care a provocat un grav accident în localitatea Șura Mare, era sub influența băuturilor alcoolice – 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat - anunță polițiștii. Iar pe fondul acestei stări, duminică în jurul orei 06:40 a intrat cu prea mare viteză într-o curbă. A ajuns pe contrasens și a izbit frontal o mașină care circula regulamentar și care, în urma impactului, a luat foc. Șoferul nevinovat – de doar 22 de ani, din satul Mag - nu a mai putut ieși din mașina în flăcări, iar echipele de salvare au mai putut constata doar decesul acestuia. În tragicul accident a mai decedat și o femeie de 31 de ani, aflată în același autoturism care circula regulamentar. La spital, cu răni grave, a ajuns și un copil de opt ani, victimă a aceluiași tânăr inconștient, fiul femeii decedate în urma accidentului.
”Din cei patru pacienți aduși la Spitalul clinic județean de urgență, în urma accidentului rutier din această dimineață, cel mai grav este copilul. Acesta a fost diagnosticat cu ruptură de splină dilacerată, traumatism cranio-facial acut închis, contuzie pulmonară şi fractură deschisă la gamba stângă. Copilul se află în sala de operaţie şi este în comă indusă (sedat).  Dintre ceilalţi trei pacienţi, unul a plecat cu recomandări starea sa nefiind una gravă, iar ceilalţi doi au rămas internaţi, unul în cadrul Secţiei Clinice Ortopedie cu fractură de femur şi coloană lombară, iar celălalt în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie II, cu multiple traumatisme, contuzii pancreatice, hematom epicranian şi traumatism toraco-abdominal cu hemoragie. Ambii sunt conştienţi şi sub atenta supraveghere a personalului medical”, arată Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului.

Șoferul vinovat, un tânăr inconștient

Tânărul care a provocat accidentul și a scăpat cu viață – deși are carnetul de șofer de nici doi ani – are numeroase abateri consemnate de polițiștii sibieni. Și-a obținut permisul în iulie 2013, iar la puțin după trei luni, pe 12 octombrie 2013, polițiștii l-au oprit și au descoperit că este sub influența alcoolului. A avut carnetul suspendat timp de 90 de zile, dar pe 1 august anul trecut a fost oprit din nou de polițiști, care au descoperit că din nou este băut la volan. După alte 90 de zile cu permisul suspendat, tânărul inconștient s-a suit din nou la volan. Iar pe 8 noiembrie anul trecut, permisul i-a fost din nou reținut: a depășit neregulamentar. Pe lângă cele 30 de zile de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule, polițiștii sibieni i-au mai aplicat majorarea pedepsei cu alte 30 de zile, deoarece era vorba de o nouă abatere în nici șase luni de la ultima.
 

Știre inițială. Un accident violent a avut loc în această dimineață în Slimnic, pe Drumul Național 14. Un șofer care venea cu viteză a intrat pe contrasens, unde a izbit o altă mașină, care circula regulamentar. Autovehiculul a fost proiectat în șanț. Impactul a fost atât de puternic, încât tabla mașinii s-a contorsionat, iar caroseria a luat foc. Șoferul nu a putut fi scos la timp și a murit carbonizat.

Conducătorul celeilalte mașini a scăpat foarte ușor în urma accidentului – nu are decât o fractură și mai multe zgârieturi. Echipajele medicale sosite la fața locului au găsit și o femeie în stop cardio-respirator, pe care au încercat să o resusciteze minute în șir. În cele din urmă, a fost declarată și ea decedată. Un copil de aproximativ 14 ani este în comă și a fost transportat de urgență la spital. Alți doi bărbați au suferit răni ușoare în urma accidentului.

Polițiștii au deviat circulația de pe DN14, pe străduțele din satul Slimnic, până la finalizarea cercetărilor.
 

Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

20 comentarii

sibian

Acum 8 ani

...sa mai injurati politistii care stau mereu pe dn14.Cum nu sunt pe traseu,cum unii se cred zmeii soselelor.Educatia rutiera si respectul in trafic,cuvinte ce nu se afla inca in mentalitatea romanului decat pe hartie poate
Raspunde

pasarila

Acum 8 ani

Dați numele criminalului, lăsați grețurile la o parte. Vrem să știm câte luni cu suspendare va lua.
Raspunde

Nu Slimnic

Acum 8 ani

Sura Mare
Raspunde

x

Acum 8 ani

pe alte site uri apare seica mare...acum nu mai stim sa informam corect nici localitatea...dar indiferent unde ar fi linia continua si limitarea vitezelor la 30-50-70km/h nasc niste frustrai care duc la astfel de accidente. Sunt convins 100% ca acest drum trebuie platit din norma amenzilor facute de politie, pt ca acest drum nu a fost platit nici acum de ministerul transporturilor. Strabag este firma care v-a fi platita cu dobanda cu tot. Si fac pariu ca in 3 ani se vor schimba atat limitarile cat si linia continuua. De abia atunci va scadea numarul accidentelor. Din pacate mor oameni nevinovati. Retineti ce va spun!!
Raspunde

dw

Acum 8 ani

in tribuna scrie sura mare,iar aici slimnic
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Ce frustrari ma inteligentule poate ale tale. Ala de o provocat accidentul e un mucea de 20 ani (probabil ca tine) care o condus beat (o mai avut carnetul suspendat de doua ori pt beutura). Tot timpu e altceva devina nu criminalul de la volan care apropo ar trebui omorat ptin incendiere cu benzina.
Raspunde

x

Acum 8 ani

daca e cum spui atunci individul nu are nici o scuza.
Raspunde

@7

Acum 8 ani

uita-te pe tribuna ca sunt poze de la fata locului si zi-mi cu ce viteza crezi ca o circulat criminalul ala sau mai bine zis daca l-o interesat pe el de vreo limita de viteza oricat ar fi ea
Raspunde

Torționarul

Acum 8 ani

Dacă la 20 de ani a avut carnetul suspendat de două ori pentru consum de alcool, indiscutabil trebuie să răspundă și Poliția Rutieră pentru această crimă. Iar vinovatul nu trebuie să mai vadă lumina zilei în viața asta. L-aș băga la regim de detenție cu tortură, să i se cresteze pielea și pe rană să i se îndese tăciuni aprinși, de trei ori pe zi, zilnic.
Raspunde

ana

Acum 8 ani

nu poti scrie un articol din care sa ne dam seama daca a murit soferul vinovat sau cel nevinovat? ai scris articolul pe genunchi, in crashma?
Raspunde

yo

Acum 8 ani

musoaie adrian il cheama
Raspunde

Nemilosu

Acum 8 ani

Corect @ 10 ana...Cumsa scrii un articol din care nu reiese CARE sofer a murit carbonizat, iar ceilalti raniti CAREI masini ii apartin??? Am dedus doar din comentariile articolului.
Raspunde

yo

Acum 8 ani

uitativa pe ora de sibiu k akolo scrie corect
Raspunde

e nedrept

Acum 8 ani

ce noroc au unii idioti, daca avea impactul cu un tir acum era un bou mai putin pe sosele. asa a lovit o dacie si a indoliat 2 familii
Raspunde

adi3

Acum 8 ani

ssofer criminal vinovat parintii lui sa se spinzure jeguri
Raspunde

The Punisher

Acum 8 ani

Asta(criminalul) ar merita sa fie legat pe mijlocul drumului, culcat de-a latul, in locul in care a facut accidentul, sa ii joace putin țonțoroiu\' pe trupu\'i imberb masinile de pe DN14 (asa cum jucau caii pe capul NEMURITORIi - lor, in filmul lui Sergiu Nicolaescu cu acelasi nume) si sa ii punem parintii sa priveasca cum al lor fiu primeste rasplata pentru modul in care l-au crescut. Si dupa acest spectacol bine meritat pentru parintii lui sau cine draqu\' l-a crescut pe jegul asta uman, acestia sa fie acuzati, judecati si condamnati pentru complicitate la omor calificat(pustiul criminal asta a facut: a omorat cu premeditare). In caz contrar riscam, oricare dintre noi sau copiii nostri, ca atunci cand jegul va iesi din puscarie sa fim urmatorii care vor face parte din statistica celor care au fost ucisi pe strazile Romaniei de catre un sofer baut.
Raspunde

nico

Acum 8 ani

daca se dorea ca acest CRIMINAL sa nu mai circule pe soselele pe unde circulam si noi zilnic,se putea evita aceasta TRAGEDIE.Si cand ma gandesc ca aproape zilnic ma intalneam cu EL. Dar hai sa va zic una TAREEEEE poate o vede si militia este o SKODA albastra la Hamba care are numere de carton de aprox 3 ani??????? B 3? WDZ sau ceva asemanator si trece pe langa politistii locali si se saluta cu ei?????
Raspunde

adi

Acum 8 ani

Il prinzi odata baut ii iei carnetul a doua oara nu il mai dai inapoi... Doi oameni morti si cretinul ala va primi probabil 2-3 ani cu suspendare
Raspunde

Alexandra

Acum 8 ani

Dar de ce i-au dat carneul inapoi a doua oara cand l-au prins baut!? Ar trebui schimbata legea : daca te prinde de doua ori baut sa-ti iei adio de la carnet pe viata... ce mai tot atata. Vai, pacat de oamenii aia nevinovati care au murit sau sunt in coma... nu putea tampitul ala sa ia stalpul?
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

asta merita cativa ani de parnaie sa devina fetita tuturor, si apoi sa fie ars de viu!! ca si combustibil sa se foloseasca alcoolul, ca vad ca tare mult i-a placut!! A dracului de cocalar infect jegos!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus