X

Fotografii-descantec si fotografii-elegie in “Dincolo de lumea de dincolo"

În 16 mai, cand se va desfăşura Noaptea Europeană a Muzeelor, la Muzeul Astra se va vernisa expoziţia “Dincolo de lumea de dincolo”.

“Dincolo de lumea de dincolo” este o expoziție de fotografie, în care viziunea unui fotograf profesionist, cum este Camelia Popescu, asupra cimitirului este însoțită de texte (versuri). Aceste texte reliefează tema morții așa cum apare ea atât în cultura tradițională, cât și în cultura scrisă. Selecția textelor s-a făcut din operele lui Mihai Eminescu, Nichita Stănescu,George Bacovia, Marin Sorescu, Grigore Vieru, Alexandru Vlahuță, Vasile Alecsandri, Geo Bogza, Magda Isanos, Vintilă Nicu, Edgar Allan Poe și Rainer Maria Rilke.

Pe de altă parte, fotografiile au fost făcute în cimitire din: Sibiu, Constanța, Sulina, București , Paris – Franța, Praga – Cehia, Helsinki – Finlanda, Nottingham – Marea Britanie, Aachen – Germania.

Şi pentru ca peisajul să fie complet, fragmente de bocete și balade scrise acompaniază fotografii din șapte cimitire rurale din România: Rășinari – județul Sibiu, Comeat, Câpăt – județul Timiș, Băsești, Oarța de Sus – județul Maramureș, Arcuș – județul Covasna, Teișani – județul Prahova.

Expozitia este structurată în două registre: fotografii-descântec și fotografii-elegie. Primele prezintă cimitirul rural cu datinile și credințele românilor despre moarte și înmormântare, în timp ce a doua categorie scoate în evidenţă realitatea socio-culturală complexă și eterogenă pe care o reprezintă cimitirul urban.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact