Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Cum ridica Mitropolia biserici pe banii condamnatilor la inchisoare

Dar din dar se face rai, dar cu bani. Mai întâi a fost Ilie Carabulea. Săptămâna trecută Gigi Becali. Care nu este la primul gest de mărinimie. Și lista continuă, cu nume mai puțin sonore.

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a oficiat o slujbă în urmă cu câteva zile la Mănăstirea Prislop, alături de un sobor de preoți, de față aflându-se peste 10.000 de credincioși, din toată țara. Prezent a fost și omul de afaceri Gigi Becali, care alături de ÎPS Laurențiu și PS Gurie Georgiu, Episcopul Devei și Hunedoarei, au pus piatra de temelie pentru o nouă biserică la Prislop. “În faţa lui Dumnezeu eu am promis că voi ridica o biserică. În urmă cu două săptămâni când am sunat la mănăstire maica stareţă mi-a spus că tocmai în acea zi a primit aprobarea pentru a construi o nouă biserică, mai mare. Maica stareţă mi-a spus că nu crede că este o coincidenţă, ci o binecuvântare. Mă simt împlinit că eu, Gheorghe Becali, sunt binecuvântat să ridic biserica lui Isus Hristos aici în locul acesta sfânt”, a spus Becali, citat de Mediafax. Noua biserică va fi ridicată pe un teren situat la intrarea în curtea mănăstirii, pentru a respecta astfel arhitectura gândită în acest loc de preotul Arsenie Boca, cel care s-a ocupat în mod direct de Mănăstirea Prislop în perioada în care era ieromonah acolo. Lăcaşul de cult va fi construit în doi ani şi va purta hramul Sfântului Ştefan cel Nou, sărbătorit în 28 noiembrie, chiar în ziua în care a trecut în nefiinţă părintele Arsenie Boca. Turnul Sfatului a încercat să obțină un punct de vedere și din partea Mitropoliei Ardealului, referitor la asocierea de imagine cu Gigi Becali, însă nimeni nu a dorit să comenteze.

Nu este prima acțiune de acest gen a Mitropoliei Ardealului. În decembrie 2013, omul de afaceri Ilie Carabulea primea ”Crucea șaguniană pentru mireni”, de la ÎPS Laurențiu Streza, în chiar biserica ”Nașterea Domnului”, ctitorită de patronul Holdingului Atlassib. "De Crăciun, am acordat această distincție, însă aceasta trebuie înmânată personal. Astăzi a putut veni și astfel am putut să o înmânez domnului Carabulea, chiar în biserica în care el este ctitor. I-am dat-o pentru că a ajutat bisericile și sunt convins că împreună vom face o lucrare frumoasă", spunea atunci Mitropolitul Ardealului. Ce nu amintea ÎPS Laurențiu este că în 2010, într-un comunicat de presă postat chiar pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului, Ilie Carabulea era acuzat că „a păgubit Biserica lui Hristos". Gâlceava pornea de la procesul dintre Mitropolie și Carabulea pentru imobilul în care funcționează Hotelul Continental Forum, care aparținuse bisericii înainte de naționalizare și pe care omul de afaceri îl dorea. În același comunicat ÎPS Laurențiu recomanda tuturor bisericilor din Sibiu să nu mai accepte donații din partea lui Ilie Carabulea. În doar trei ani totul s-a schimbat complet și relațiile dintre biserică și omul de afaceri s-au reîncălzit.

Nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni că atât Ilie Carabulea cât și Gigi Becali au fost condamnați la închisoare cu executare pentru diverse fapte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

popa duhu

Acum 8 ani

no comment
Raspunde

Laurian

Acum 8 ani

Astea sunt ocupatii pe care oamenii si le gasesc in lipsa unei atractii adevarate, cum ar fi un cinema multiplex. Ne mai aude si pe noi cineva, domnilor conducatori??
Raspunde

DW pt LAURIAN

Acum 8 ani

Asa-i
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus