Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Principele Nicolae propus oficial pentru titlul de Cetatean de onoare al Sibiului

Alteța Sa Regală, Principele Nicolae, va primi titlul de Cetățean de onoare al municipiului Sibiu, dacă proiectul de hotărâre inițiat în acest sens va fi adoptat în ședința Consiliului local Sibiu, programată pentru ziua de joi. Deocamdată autoritățile locale nu au publicat și raportul care a stat la baza întocmirii acestui proiect, dar despre decernarea acestui titlu a vorbit primarul interimar Astrid Fodor, în urmă cu o lună. Atunci, Principele Nicolae a făcut o oprire la Sibiu în cadrul turului ciclist Cărţile copilăriei pe bicicletă”, proiect al cărui scop este încurajarea lecturii. În urmă cu o lună, Astrid Fodor l-a întâmpinat pe Principe în Piața Mare. ”De la primul meu contact cu Alteţa Sa Regală, am constatat două lucruri: că este mare iubitor al Sibiului, Alteţa Sa Regală a vizitat de multe ori oraşul nostru ca persoană particulară şi cunoaşte oraşul foarte bine, şi în al doilea rând că poate fi acel model care îi lipseşte tinerei generaţii. Din aceste considerente i-am propus Alteţei Noastre Regale să devină cetăţean de onoare al Sibiului şi vreau să vă anunţ că vineri am primit scrisoarea oficială prin care ni se confirmă că acceptă şi se simte onorat”, declara Astrid Fodor pe 26 aprilie. ”Sunt onorat să fiu aici şi să devin cetăţean de onoare al Sibiului. Vreau să vă mulţumesc pentru o asemenea preţuire”, a răspuns Principele Nicolae.

După adoptarea acestui proiect de către aleșii locali, urmează a fi stabilită o dată agreată de toate părțile implicate pentru decercarea într-un cadru oficial a titlului.

ASR Principele Nicolae
Sursa: familiaregala.ro

Născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, fiu al ASR Principesei Elena și al domnului Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Majestatea Sa Regele Mihai I i-a conferit titlui de Principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae este al treilea în ordinea de succesiune la Coroana României.
Ciclul primar şi gimnazial la şcoala Argyle House din Sunderland, Marea Britanie, până în anul 1999. Din 1999, a urmat cursurile Colegiului Shiplake, din Henley on Thames, Marea Britanie.

Pe parcursul liceului, Principele Nicolae a dobândit certificatul GCSE în matematică, franceză, germană, literatură şi limbă engleză, tehnologia informaţiei, geografie şi ştiinţe (chimire, biologie, fizică), iar apoi a absolvit şi nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, ştiinţa afacerilor şi educaţie fizică.

În anul 2004, Principele a fost lider asistent al unei expediții în Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe. În 2005, a locuit pentru 4 luni în Kenya și a participat la o expediție în Madagascar. În anul 2006, Principele a fost angajat în Kenya pentru a antrena trupele Armatei Britanice în Rafting.

Între 2009 şi 2012, Principele Nicolae a urmat cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, Universitatea din Londra, în management.

Principele este pasionat de sport, practicând de-a lungul timpului fotbal, hockey, rugby, cricket, tenis, kayak, canoe și ocazional tenis.

Începând din 2010, Principele a realizat vizite în orașe precum: Bacău, Iași, Tulcea și Delta Dunării, Buzău, Râmnicu Sărat, Craiova, Galați, Brăila, Piatra Neamț, Slatina, Alexandria, Alba Iulia, Sinaia, Calafat, Cugir, Sibiu, Cluj.

Activitatea caritabilă a Principelui cuprinde colaborarea cu Școala Britanică din București, într-un proiect pe teme ecologice, susținerea organizațiilor de mediu ,,Mai Mult Verde”,„Tășuleasa Social”, precum și efectuarea activităților de voluntariat pentru copii cu dizabilități la „Fundația Alpha Transilvană” din Târgu Mureș.

Principele Nicolae a acordat Înaltul Patronaj proiectului „Planet BSB” derulat de British School of Bucharest, evenimentului „Salonul Calului” organizat de Clubul Eqvestria și programului național de educație de mediu „Patrula de reciclare” desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare ROREC.

De asemenea, Principele Nicolae este ambasadorul în România al programului de dezvoltare personală „The Duke of Edinburgh’s International Award”.

Principele Nicolae a fondat Asociația Curtea Veche, căreia i-a acordat Înaltul Patronaj și pe care o coordonează în mod direct. În cadrul asociației, a fost creat un proiect de încurajare a cititului în rândul copiilor, prin promovarea în medii defavorizate a “Cărților copilăriei”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Vicent

Acum 8 ani

Cu ce merite!!! Ce treaba are nimeni drum asta cu Sibiul. Sau FDRG-isti isi aleg de-o seama. Huooo!!!!! Urmeaza Cioaba
Raspunde

Votant

Acum 8 ani

Cu ce se ocupa consiliul babelor FDRG-iste in loc sa gestioneze situatia scolilor din Sibiu, mai ales ca majoritatea sunt cadre didactice. Sa speram ca la anul vom scapa si de forumul sasalailor cum am scapat si de primul sas!!!!!
Raspunde

@votant

Acum 8 ani

Sa scapam odata de voi, sobolani rosii, care ati bagat tara in dezastru care este, bagami-as ceva in nasurile voastre de mafioti profitori, manipulatori, dictatori si hoti , m-am saturat de anormalitatea pe care ati impus-o in tara asta, nu sa scapam de sasi care o impus o oaza de normalitate intr-o mocirla creata de voi, lichele rosii. Ba scolile au destul spatiu in unitatile militare dezafectate pe cl. Dumbravii, ce o tot dai cu retrocedarile, daca sunt cladiri construite de ei ce vrei, sa te faci tu stapin.
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Nu desteptule! Le puteau rascumpara pt ca erau de interes public tantalaule! Nu sa sifoneze bani pe aeroporturi, robotei pt tevi si spectacole de prost gust pt afoni ca tine!
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Cum mai otreapa tradatoarea de Sibiu ? Cum sa faca asa ceva ? Sa dea copy paste dupa administratia din Brasov? Numai fraierii aia au rascumparat liceul de arte , 4 gradinite si cladirea Maternitatii, si ca fraierii acum se ocupa de rascumpararea Muzeului de Arta. Sa faca ca si fraierii aia de iasoveni. Tu esti un tradator infiltrat intre noi care esti pus sa destabilizezi Sibiul Inapoi deconcentratele si abia apoi sa va preocupe probleama Liceului Agricol.. Piua , ma duc sa iau ceva extraxanax.
Raspunde

@2Votant

Acum 8 ani

Sa speram si sa dea al de sus sa scapam de nulitatile FDGR-ului,in frunte cu astrid fodor,care n-are ce cauta intr-o astfel de functie.
Raspunde

@3

Acum 8 ani

MAAREEEE IMBECIL POTI FII!!! Daca ei le-au construit inseamna ca tot ce s-a constrit in ultimii 50 de ani sa se imparta poporului ca eu au construit!?!?!? Cate tari au retrocedat in intregime???? Care a fost valoarea maxima retrocedata in fostele tari comuniste?? In cat timp s-a terminat toata treaba cu retrocedarile??
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Daca erai inteligent Iasovene, nu aruncai invective tip moldovean infometat prost crescut corcit cu mitic sudist. Unde ai vazut copy paste? Ca ai dreptate e altceva. Barem sa aveti atata minte sa ul votati in continuare pe Scripcaru cat am avut noi sa il exportam pe Johann. No ti-am dat un os de ros
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Consider ca pentru un asemenea titlu trebuie sa ai niste merite. Care sunt meritele acesui baietas care din nimic s-a trezit print si este destul de ametit
Raspunde

cactus jak

Acum 8 ani

Sa dea Bunul Dumnezeu sa scapam odata de nulitatile comuniste care au distrus o tara si milioane de familii. Bai copy paste, cu ce sa cumpere, sunt atitea cladiri goale in fostele unitati militare de poti sa faci ambasade acolo si stai linistit ca sibienii n-o sa copieze prostiile voastre ca aia de la cliuj care si-o pus simbol de oras o maimuta, ba sunteti de risu curcilor.
Raspunde

@2, 6

Acum 8 ani

Aveti ce cauta voi, ba nemernicilor, care ati vindut tot la iasoveni, o ajuns de pe aproape toate institutiile scrie iasov, nu vi rusine ba nemernicilor, ati vindut Sibiul, ticalosilor.
Raspunde

restauratie

Acum 8 ani

Bai ticalosilor, v-am scris de atitea ori, raportati citi bani se duc lunar din Sibiu la iasoveni, alba, alte zone, buget, sibienii au dreptul sa stie unde merg banii lor, cite locuri de munca caldute si bine platite tinem in alte zone si ce se fac cu banii lor si in buzunarele cui merg. Plus ca toata industria sibiana e capusata de capuse parazitare din alte zone. Banii de pe gazul metan sa ramina in judet, nu sa ne faca ticalosii legi cum vrea muschii lor. Pus un panou al rusinii in centru cu toti ticalosii care o vindut deconcenntratele, zdrente comuniste pupincuriste.
Raspunde

@cactus jak

Acum 8 ani

Bag de sama, ca ti-a intrat un ghimpe de la cactus in *** bai restauratie! Vezi ca tocmai au renovat la spitalul de zambareti niste pavilioane si au adus ponei. Eu zic sa te ceri cat mai repede deconcentratule in restauratie!!!!!! Duteee baaa!!!!!
Raspunde

@11

Acum 8 ani

Ma ia un xanax,poate-ti revii pana la urma...hi hi hi!
Raspunde

@13, 14

Acum 8 ani

Mergeti voi la spitalu de zimbareti si luati voi xanax , bai sobolani rosii
Raspunde

@15

Acum 8 ani

Asa se intampla cand ai lipsa..... draga!!!!!! Vezi numa rosu..
Raspunde

@16

Acum 8 ani

Ba n-am nici o lipsa si nu vad nici un rosu, vreau sa traiesc normal si prosper in tara mea dupa o viata de munca, nu sa plec din cauza voastra si din cauza legilor voastre ticaloase, anormalilor.
Raspunde

@15

Acum 8 ani

Esti irecuperabil,asa om paranoic cu deconcentratele si ticalosiile mai rar,de giratorii si sensuri unice nimic,nimic?:)))))
Raspunde

@18

Acum 8 ani

da ba in tara asta cel care sustine un adevar e irecuperabil paranoic, bagamias ceva in capu vostru de sobolani, v-ati batut joc de judetul asta de zeci de ani.
Raspunde

incredibil....

Acum 8 ani

Citesc comentariile si ma ia cu ameteala cand vad ce \"zace in voi\". Unii ii trag cu \"meritele care ar trebui sa le aiba\", altii ii dau inainte cu asa zisa ura dintre brasoveni/iasoveni/moldoveni/olteni si sibieni care fie vorba intre noi exista doar in \"mintea voastra\" si e bine ca e asa. Principele Nicolae, are meritul de fi (simplu): PRINCIPE, aveti voi habar ce inseamna asta? Stiti voi ce inseamna sa iti sacrifici VIATA in slujba unui popor? Sunt CONVINS ca habar nu aveti, dar macar aveti bunul simt si abtineti-va de la niste comentarii fara sens. Nu mai vorbiti degeaba ca sa nu taceti, mai ales cand nici nu stiti ce e aia Casa Regala. Pentru voi e simplu, e doar unul nascut din p... de conte si gata, toata viata huzureste, insa realitatea e ca nu sunt multi oameni in lume capabili sa duca crucea asta pana la capat. E simplu sa vorbesti cand nimic nu ai a spune, e ceea ce va defineste de fapt! Daca tot sunteti asa \"bravi\" de ce nu faceti ceva pentru tara/regiunea voastra ? Dat-ul din gura pe net a devenit sport national in zilele de azi dar de muncit, cand mai munciti ?
Raspunde

foarte credibil.

Acum 8 ani

Regele trebuia sa fie pus pe tron dupa 90, nu sa asistam neputinciosi 25 de ani la comunistii astia care ne-o distrus tara si familiile, cu minciunile, manipularile, hotiile si legile lor perfide. Eu am 40 de ani de munca adevarata, nu la frecat menta ca astia, mers zi de zi la lucru, nu ma mai trimite pe mine la munca si n-am nici o speranta la o pensie cit de cit, ca banditii astia si-o facut legi ptr. ei si camarila lor, ca ei o contribuit la buget din salarul meu, bagami-as ceva in banditii care fac legile astea ticaloase pentru ei si clica lor de paraziti , sa te ia cu ameteala cind o sa vezi normalitate in tara asta. Bai nu exista numai in \"mintea noastra\"divergentele astea cu iasovu, ia toata istoria comunista si vezi ce o facut si fac in continuare iasovenii astia Sibiului mina in mina cu cozile de topor sibiene care ne-au vindut ptr. functii si bani. V-ati batut joc de judetul asta AJUNGE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus