X

Curtea de Apel Alba Iulia se pronunta in 10 iunie in cazul conflictului de interese al lui Iohannis

Curtea de Apel Alba Iulia a încheiat judecarea procesului în care Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat când era primar la Sibiu, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor, instanţa urmând să ia o decizie în 10 iunie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa a încheiat judecarea dosarului în care preşedintele Klaus Iohannis a solicitat anularea raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, prin care constatase încălcarea legislaţiei în domeniul conflictului de interese.

Muntean a spus că magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia vor lua o decizie în acest dosar în 10 iunie.

Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a reluat discuţiile în procesul în care Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat şeful statului în perioada în care a fost primar al Sibiului, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, declara că preşedintele Klaus Iohannis a depus contestaţia imediat după raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, care stabilise că, în calitate de primar al municipiului Sibiu, ar fi încălcat legislaţia cu privire la incompatibilitate şi conflict de interese, deoarece Primăria Sibiu a încheiat un contract de informare şi publicitate cu Tipografia Honterus care aparţine Forumului German din România, iar organizaţia era condusă la acea dată de edil.

Muntean preciza că procesul a fost suspendat în 2014, din cauză că ANI sesizase Parchetul să facă cercetări în cazul lui Klaus Iohannis, pentru conflict de interese.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după verificările făcute la sesizarea ANI, a închis dosarul, procurorii stabilind că Iohannis nu a încălcat legea atunci când a semnat, în calitate de primar al Sibiului, un contract cu Tipografia Honterus.

Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a decis să reia judecarea acţiunii depuse de Klaus Iohannis, iar termenul a fost stabilit pentru miercuri.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    alecuie!!1

    Legal exista!! Cel putin intre interesul lui de a imbogati Biserica Evangehlica si interesul sibienilor de a nu se lasa furati „pas cu pas”!!1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact