X

VIDEO – Iohannis s-a intalnit cu Printul Charles la Cotroceni. Acesta a laudat Sibiul

Fostul primar al Sibiului s-a întâlnit duminică, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles, spunând că acesta este un om care preţuieşte România şi care promovează locurile transilvane oriunde merge în lume.

"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles, un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Iohannis pe Facebook.

Într-un comunicat transmis de către Administraţia Prezidenţială se arată că Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, a rememorat, în debutul întâlnirii, prima sa vizită la Sibiu şi a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moştenirii istorice şi culturale a Transilvaniei.

"Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea Prinţului de Wales în menţinerea specificului comunităţilor transilvane şi încurajarea protejării mediului şi a biodiversităţii din zonă. De asemenea, o altă temă de discuţie a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural şi istoric din întreaga Românie. Totodată, Preşedintele României a subliniat că va acorda o importanţa deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradiţiilor istorice şi ocrotirii mediului înconjurător. În acest context, Prinţul de Wales a menţionat experienţa de succes a parcurilor naţionale din Regatul Unit şi a arătat disponibilitatea părţii britanice de a sprijini autorităţile române în a implementa bunele practici în acest domeniu", se arată în comunicat.

Sursa citată mai arată că Prinţul de Wales a mulţumit României pentru contribuţia în teatrele de operaţii şi în combaterea terorismului internaţional, ambele părţi exprimând îngrijorarea pentru evoluţiile din vecinătatea estică a României şi în special din Ucraina.

În finalul întâlnirii, Prinţul Charles i-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis invitaţia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, invitaţie pe care acesta a acceptat-o.

Prinţul Charles a venit la Palatul Cotroceni şi în urmă cu un an, când, tot la finele lunii mai, s-a întâlnit cu preşedintele de atunci, Traian Băsescu, după care a vizitat oraşe din Transilvania.

El a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, şi în anii 2011 şi 2012.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @.@

  Domn\’ print n-a multumit si pt \’\’invazia macabra\’\’ de romani (si bulgari) in UK, din cauza carora (unii, nu toti) suntem facuti, cu totii, in ultimul hal de presa aservita politic de 2 penny a insulei ?!?! Ma mir ca i-a scapat subiectul 😉 Oricum Deutschland si U.K. of G.B. & N.Ire nu se prea pupa :)

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  print

  si te pomenesti ca vine pina la noi in transilvania s-a manince ecologic ,bai nu sunt devina aia din uk ,sunt de vina astia de ne conduc de 25 ani ,ce s-a faci intara noastra cind lipsesc locurile de munca ,si la uk ,ajutoru social este mai mare cit cistigu mediu in tara noastra ,injurai pe aia de au condus tara 25 ani ,si au vuinduto la bucata ,mai lasatine cu patri -hotismele voastre ,bucurate ca vine aici in judetu sibiu si ne ridica standardu de civilizatie in lumea buna ,s-au esti vreun frustrat ,te doare tare in 6 luni de cind a preluat ,johannis presedidentia a fost invitat d toate somitatile mondiale ,fi mindru ca esti roman si in special sibian ,get -beget ,s-au nu ai bagat de seama cind ,a fost dioamna ,merkel in tara ,aia de la clu jcu al lor p[iticv [boc ,a sapat tunel de la bucuresti la cluj ,s-a nu se opresca cumva la sibiu ,durere mare toate marile personalitati care ne viziteaza ,sibiu ,au numai pareri bune ,va doare detractorilor si frustratilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact