X

GALERIE FOTO – Cu cat au scazut preturile in marile magazine din Sibiu dupa reducerea TVA

Marile magazine din Sibiu au redus TVA-ul la produsele alimentare cu 15 procente și afișează pentru fiecare produs în parte atât prețul vechi cât și prețul nou, pentru a înlătura orice suspiciune. Reporterii Turnul Sfatului au vizitat mai multe supermarketuri și hypermarketuri din oraș precum și din Sibiu Shopping City pentru a vedea cu cât au scăzut prețurile.

Pentru a înlătura orice discuție legată de o posibilă înțelegere între marile magazine, Ministerul Agriculturii a anunțat la începutul acestei săptămâni o serie de controale. Ministrul Daniel Constantin a spus că a vorbit cu reprezentanţii marilor magazine, ai producătorilor şi procesatorilor, care i-au spus că de la lansarea acestor promoţii, acum patru-cinci zile, vânzările au crescut în prima zi cu 20% şi în a doua zi cu 35%.

"O să mergem şi la cumpărături, şi mă bucur să văd că deja, de patru-cinci zile, există o concurenţă în piaţă. Sunt deja afişate două preţuri, preţul vechi cu TVA de 24% şi preţul nou cu TVA de 9%. Eu am vorbit şi cu marile magazine şi cu integratori români, producători, procesatori şi cu magazine de desfacere, şi mi-au confirmat faptul că, de la lansarea acestor promoţii, de acum patru-cinci zile, vânzările au crescut în prima zi cu 20%, în a doua zi cu 35%, şi cred că ăsta este obiectivul. Dacă reuşim să relansăm consumul, agricultura va avea de câştigat, nu mai spun de consumatori, care cu siguranţă vor avea de câştigat prin reducerea preţului cu 12,1%, aşa cum rezultă matematic din această scădere a TVA", a declarat ministrul Agriculturii, citat de Mediafax.

Taxa pe valoarea adăugată s-a redus din 1 iunie de la 24% la 9% pentru alimente, băuturi nealcoolice, animale-păsări vii, seminţe-plante şi ingrediente pentru prepararea alimentelor, iar preţurile produselor ar trebui să scadă cu 12%, marii retaileri anunţând că vor transfera integral diferenţa clienţilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  hotii...

  marile magazine dicteaza preturile in functie de cerere si oferta….nu s-a redus absolut preturile…de ex. ceafa de porc fara os era in mai 24 lei pret standart si 20 la oferta…acum e 22…ulei in mai 3,9 lei acum la fel,unt 4,5 lei acum la fel…etc…..unde-i constantin sa raspunda????

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Trebuie scazute mai mult...

  …sa ii facem sa se simta bine pe oltenii care si-au parasit locuintele parintesti ca sa vina la noi, sa se mute aici, si sa ne faca traiul mai usor.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @3

  nu dau bon fiscal fiindca nu au frica amenzii….ia sa dea anaf-ul 2-3 amenzi la cibin si la chioscari…sa vezi dupa aia cum o sa dea bon

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  robert

  daca vreti s-a cumparati ieftin ,mergeti in piata de zarzavaturi si brinza ,singura realizare a consiliului judetean in 3 ani de mandat ,acolo dupa ce ca nu platesc taxe de masa ca la pietele din oras ,au preturi pe masura ,adica duble ,,bai astia de va dsati consileri ,puneti taxe si bani adunati ,construiti o sala polivalenta de 10 000 locuri si modernizarea daca nu constructia unui nou stadion regional de 50 000 locuri ,ca noi la sibiu nu avem lipici la bani guvernului cum are ,olguta de craiova ,rus de cluj ,etc ,,sa-si construiasca din bani nostri stadioane de 5 stele ,trebuie s-a ne gospodarim bani singuri ,sibiu ,nu este in romania ,este undeva prin elvetia ,s-au nu a-ti observat caala de la selimbar ,in zona magazinelor si-a tras sant de apa ,urmeaza sirma ghimpata de jur imprejur si gata izolati de restu tari

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tess

  Oare la restaurante s-or duce in control? Am facut contract (persoana fizica) pentru un eveniment, inainte de a se auzi de scaderea TVA iar acum ar fi normal sa se recalculeze meniul. Ditamai restaurantul nici nu vrea sa auda. Ce se poate face?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @1

  La Simpa pe Poplacii berea de 1 litru cu 3,70 lei la raft se vinde cu 3,80 lei la casa de marcat.Probabil vor si vanzatoarele o cafea moca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact