Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Vanzari record la Festivalul International de Teatru de la Sibiu: Zeci de spectacole sold-out!

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au anunțat marți dimineață că pentru ediția din acest an a festivalului s-au vândut peste 10000 de bilete iar un număr de 21 de reprezentații sunt sold-out.

În plus, la cererea publicului, s-a suplimentat numărul de reprezentații și numărul de bilete pentru anumite spectacole.

”La cererea spectatorilor s-a mai programat câte o reprezentație pentru următoarele spectacole: „Cruzimea frumuseții și a puterii (Laboratorul Phaedrei)”, RootlessRoot (Grecia) - vineri, 19 iunie, ora 17:00, TNRS, Sala Studio; „La țigănci” – UNTEATRU (România) - sâmbătă, 20 iunie, ora 16:00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong – Sala etaj și „De vânzare / For Sale”, Teatrul Odeon  (România) - duminică, 21 iunie, ora 22:00, la Colegiul Naţional „Octavian Goga” - Sala de sport”. De asemenea, a fost suplimentat numărul de bilete pentru fiecare dintre cele trei reprezentații ale spectacolului „Faust” (Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu), programate în datele de 12, 14 și 20 iunie, ora 22:00, la Baza SC CONSTRUCTII SA, Str. Triajului 1 - 3 - Viaductul Vasile Aaron”, a transmis Daniela Plopeanu, purtătorul de cuvânt la TNRS.

Până la începerea Festivalului, organizatorii vor recomanda în fiecare zi trei spectacole sau trei companii, pentru a familiariza publicul cu punctele de interes ale programului din acest an.

Prima recomandare a zilei este spectacolul „Carmen”, o producție a Teatrului Stabile din Torino, care a deschis recent Expoziția Universală de la Milano. Regia este semnată de Mario Martone, unul dintre cei mai importanți regizori italieni contemporani, alături de Pippo Delbono și Antonio Latella. Pentru realizarea acestui spectacol unic, ce reunește actori și muzicieni, Mario Martone a colaborat cu regizorul muzical Mario Tronco și cu Enzo Moscato, una din vocile cele mai entuziaste ale teatrului italian contemporan, care a scris scenariul, pornind de la nuvela lui Prosper Merimée. Alături de actorii Teatrului Stabile din Torino, îi vom putea admira pe muzicienii din Orchestra Piazza Vittorio - orchestră renumită în toată lumea, compusă din artişti excepţionali. Spectacolul „Carmen” va avea două reprezentații: vineri, 12 iunie, ora 22:00 și sâmbătă, 13 iunie, ora 18:00, la Sala Thalia.

Cel mai important teatru din Franța, Théâtre de la Ville, va fi prezent în premieră la Sibiu cu spectacolul „Șase personaje în căutarea unui autor”, în regia celebrului Emmanuel Demarcy-Mota. Este cea mai valoroasă creație a regizorului și în același timp o producție de referință a Théâtre de la Ville, așa cum este „Faust” pentru Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Emmanuel Demarcy-Mota a pus în scenă pentru prima dată piesa lui Pirandello când avea 20 de ani, iar câțiva ani mai târziu, pentru a doua montare, a invitat și o parte din primii actori. Acum este la a treia montare, cu aceiași actori: cei care aveau 25 de ani au acum 40, cei care aveau 58 au acum peste 70. Este modul în care regizorul percepe viața și teatrul, cu dorința de a se reconecta cu energia din trecut, pentru a crea spectacolul din prezent. „Șase personaje în căutarea unui autor” va fi prezentat vineri, 12 iunie, ora 19:00 și sâmbătă, 13 iunie, ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor – Sala Mare.

„Les 7 doigts de la main” (Canada), a doua mare companie de circ din lume după Cirque du Soleil, vine la Sibiu cu spectacolul „Ingredientele circului”. Două reprezentații au fost programate vineri, 12 iunie, de la ora 17:00, respectiv ora 22:00, la BRD Scena 9. Un spectacol în care coregrafia acrobatică şi muzica plină de ritm se vor amesteca cu ingredientele unei reţete trecută din generaţie în generaţie, de-a lungul timpului, ce naște amintiri și confesiuni. Atingerea aluatului cu mâinile, mirosul prăjiturilor în cuptor și gustul de oregano gătit acompaniază mișcarea și sunetele, conducându-ne printr-un labirint de timpuri şi ţări diferite.

Programul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este cel mai complex de până acum: 21000 de bilete au fost puse la dispoziția publicului pentru 119 spectacole indoor. La acestea se adaugă peste 300 de evenimente outdoor (spectacole de stradă), conferințe, expoziții, lansări de carte, proiecții de filme, spectacole lectură, dezbateri, la care accesul publicului este gratuit.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

@@@

Acum 8 ani

Ceva nu este in regula cu TS Adica din 21 ooo de bilete puse la dispozitie s au vandut abia 10000 Si ce naiba asteapta cei 500 000 de spectAtori anunatati de Chiriac ? Intrare libera la jumatatea spectacolului?
Raspunde

Foarte frumos...

Acum 8 ani

... sa ii facem sa se simta bine pe oltenii care si-au parasit locuintele parintesti ca sa vina la noi, sa se mute aici, si sa ne faca traiul mai usor.
Raspunde

poluare Sibiu

Acum 8 ani

Cind opriti poluarea de minciuni in Sibiu? vedeti, ca aceste cifre justifica sifonarea astronomica al banilor publici, adica si al vostru. Poluare. Caz DNA! Citi Sibieni benecifieaza de acest act cultural, si cum? Cind au acces si citi copii din oras sa vada piesele clasice ala literaturii? Cam asa ar trebui evaluat acest eveniment, dragi conducatori de oras.
Raspunde

roger

Acum 8 ani

bai frustrat de serviciu ,dute ba sifon,handicapat si vezi de vagauna ta ,s-auesti unu din aia platiti s-a denigrezi orasu ,cap de guma ce esti ,dute in pustietatea ta de libidinos frustrat ,tu nu vezi cita ura zace in voi ,sabotati tot ce este brand de sibiu ,dute la vale bai urmasu lui caiac ,s-au nu vezi cum se chinuie ai vostri copy -paste s-a tina ritmu cu sibiu ,festivaluri peste festivaluri in toate catunele patriei ,dupa modelu ,CINTARE ROMANIEI ,ce se intimpla la SIBIU anu asta la anu in toata tara ,frustratilor de pretutindeni
Raspunde

pics

Acum 8 ani

fits pics piciorange pe bani sibienilor sifonati in jet. cultura pt sibieni nu mai inseamna circul de pe strada! Exista sute de mii de elevi in scolile sibiene, care nu stiu ce e teatru, ei stiu doar de picioroange de pe Balcescu. Si atunci ce brand este, e al sibiului?
Raspunde

twin pics

Acum 8 ani

Aia te doare pe tine frustratule, notorietatea pe care o capata Sibiul de pe urma spectacolelor de strada, rage invidia si frustrarea in voi. D-le Chiriac, poate reusiti impreuna cu primaria si C.J sa construiti o sala de teatru, in rest felicitari, continuati si nu mai bagati in seama criticile frustratilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus