X

Stephen Hawking: Daca as deveni o povara as alege sinuciderea!

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care suferă de peste 50 de ani de scleroză laterală amiotrofică, o maladie care i-a paralizat corpul, spune că s-ar gândi la sinucidere asistată dacă ar deveni o povară pentru cei dragi, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Fizicianul este un suporter înfocat al dreptului omului de a muri şi spune că ar alege sinuciderea asistată dacă ar suferi dureri mari sau dacă ar deveni o povară pentru cei dragi.

Hawking, care a făcut aceste afirmaţii într-un interviu pentru realizatorul TV Dara O'Briain, spune că încălcarea dreptului de a muri în cazul unor persoane extrem de bolnave este "cea mai mare formă de lipsă de demnitate".

Totuşi, fizicianul subliniază că nu are nicio intenţie de a încetini ritmul planurilor sale, adăugând: "Să fiu al naibii dacă voi muri înainte să descopăr mai multe din tainele Universului".

În acelaşi interviu, fizicianul, care suferă de timiditate, a mai spus că din cauza bolii sale s-a simţit uneori izolat, dar şi trist pentru că nu se putea juca cu copiii săi.

Interviul va fi difuzat pe postul de televiziune BBC1, pe 15 iunie, şi mai include imagini cu copiii fizicianului, Lucy, în vârstă de 45 de ani, şi Tim, în vârstă de 36 de ani, care prezintă viaţa şi cariera tatălui lor, dar şi discuţii cu studenţii acestuia de la Universitatea Cambridge.

Într-un alt interviu din 2013, Hawking a spus că, deşi sprijină sinuciderea asistată, este de părere că trebuie pusă la punct o legislaţie care să prevină abuzurile.

În perioada 1998 – 2014, britanicii au reprezentat al doilea cel mai numeros grup de străini care a apelat la serviciile clinicii Dignitas din Zurich, Elveţia, unde pacienţii sunt ajutaţi să moară. Britanicii au fost depăşiţi doar de germani. Astfel, în această perioadă, 920 de germani, 273 de britanici şi 194 de francezi au apelat la serviciile acestei clinici.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact