Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Inca o interventie in premiera nationala la Polisano: operatie de plastie mitrala cu sistemul "Cor-Knot"

Victor Costache, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică de la Spitalul Polisano Sibiu a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că spitalul sibian a facut un parteneriat cu New York State University, în vederea lansării primului program de chirurgie valvulară minim-invazivă din Transilvania. Programul constă într-un schimb de know-how în domeniu şi a fost lansat prin realizarea în premieră pentru Transilvania a primelor intervenţii de plastie mitrală, efectuate de echipa Heart Team a Spitalului European Polisano.

Dr. Costache a prezentat primele trei intervenţii de plastie mitrală cu sistemul „Cor-Knot”, precizând că o astfel de intervenţie s-a mai făcut doar la o clinică privată din Bucureşti, de către o echipă de medici din Italia, dar că la o astfel de intervenţie nu a mai fost folosit până acum sistemul „Cor-Knot”

„La o astfel de intervenţie incizia se face printre coste, nu se taie pe lungimea sternului ca la o operaţie clasică, iar acest sistem „Cor-Knot” permite medicului să nu mai facă noduri pe parcursul intervenţiei. Avantajele sunt o durată mai scurtă a intervenţiei, o incizie mult mai mică ascunsă sub sân şi o perioadă de recuperare mult mai scurtă”, a declarat dr. Victor Costache.

Noua intervenţie a fost realizată alături de şeful catedrei de chirurgie cardiovasculară al New York State University, prof. Dr. Charles Lutz şi de echipa sa. Dr. Victor Costache a declarat că deşi operaţia este mult mai ieftină decât în SUA sau în alte state europene, ea nu este decontată decât în anumite cazuri şi atunci suma este de 2.000 euro, comparativ cu 30.000 dolari, cât se rambursează în SUA.

„Diferenţa la rambursarea primită de clinică de la stat este mare. În SUA clinica primeşte pentru o astfel de operaţie 30.000 dolari, în Europa de Vest de rambursează 20.000 dolari, în Republica Moldova 6.000 euro, iar la noi se dau 2.000 euro, şi nu ni se dau nouă şi la multe alte clinici, vorbesc de cazurile în care se primesc bani pentru astfel de intervenţii”, a mai declarat dr. Victor Costache.

Investiţie de 500.000 euro

Prin intermediul acestui program, pacienţii diagnosticaţi cu afecţiuni ale vâlvelor inimii vor putea beneficia de intervenţii minim-invazive de reparare a vâlvei naturale, fără să mai apeleze la proceduri de chirurgie clasică pentru înlocuirea vâlvei. La o astfel de boală frecvenţa este insuficienţă mitrală, care netratată, duce la mărirea ventriculului stâng şi scăderea funcţiei de pompă, cu apariţia insuficienţei cardiace, boală care determina o calitate scăzută a vieţii şi mortaliltate crescută pe termen mediu şi lung.

Programul a fost lansat prin realizarea celor trei intervenţii la pacienţi cu vârste cuprinse între 50-60 de ani, de către Echipa Inimii – Heart Team, alcătuită după model european, din chirurgi cardiovasculari şi cardiologi intervenţionişti de renume internaţional: Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică, Dr. Nicolae Florescu, şeful Secţiei de Cardiologie Intervenţională şi Dr. Alexandru Voican, medic specialist Cardiologie Intervenţională, împreună cu anestezişti şi cardiologi clinicieni. Medicilor Polisano li se va alătură o echipa medicală din New York, alcătuită din Dr. Charles Lutz, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Universitar New York, cu 22 de ani de experienţă profesională în acest domeniu şi Dr. Sorin Topor, şeful Secţiei de Anestezie din cadrul Spitalului Universitar New York, medic român care profesează în străinătate de 20 de ani.

”Valoarea investiţională a programului este de peste jumătate de milion de euro şi constă în achiziţionarea instrumentarului necesar şi a unui echipament special conceput pentru o mai bună monitorizarea pre şi post intervenţii chirurgicale de acest gen” a declarat Remus Borza, preşedintele Grupului Polisano.

Pe lângă operaţiile realizate, parteneriatul va fi concretizat prin organizarea unor cursuri de vara susţinute de echipa de medici din New York în cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

irlbacher

Acum 8 ani

FELICITARI ! Nota 10 Polisano ! Nota 10 Dr. Costache Calificativul \"EXCELENT\"pentru toti medicii din Polisano !
Raspunde

pacient polisano

Acum 8 ani

Cel putin 10, daca nu mai mult.
Raspunde

ACS

Acum 8 ani

Felicitari Polisano!
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Bravo. Sunteti cei mai geniali. Pe cind veti produce in premiera si gaini cu 6 picioare la polisano?
Raspunde

Cineva

Acum 7 ani

Îmi vine sa vomit de reclamele astea ...operații reușite paciențu mort ...ce zici costache??? Miile de euro luați de la oameni disperați mintindui ....buuu buuuu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus