Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Miza mare la "Sibiu Streetball". Castigatorii vor putea participa la cel mai important Challenger european

Echipele care îşi vor etala talentul baschetbalistic la ”Sibiu Streetball”, cel mai mare concurs de streetball din Transilvania și al doilea eveniment de acest gen din țară, după ”Arena Streetball” de la Bucureşti, ce se va desfăşura între 26-28 iunie, vor avea ocazia să lupte pentru marele premiu, în valoare de 1200 de Euro, sumă ce reprezeintă practic costurile de participare la cel mai important Challenger european, cel din Lugano (Elveția).

”Sibiu Streetball”, ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, se va derula pe durata a trei zile, în weekend-ul 26-28 iunie, în centrul Sibiului, pe o arenă sportivă omologată de Federația Internațională de Baschet.

Aproximativ 280 de jucători de baschet, amatori și profesioniști, sunt așteptați să se înscrie la competiția de baschet 3 la 3. Marele premiu, la categoria Open masculin, în valoare de 1200 de Euro, reprezintă câștigarea unui ”wild card” care îi va permite participarea la una dintre etapele Challenger din Europa, evenimente ce permit accederea la etapele de Campionat Mondial.  Este pentru al doilea an când Sibiu Streetball primește recunoașterea Federației Internaționale de Baschet prin titulatura “FIBA SATELITE”. Marii câștigători vor participa, astfel, la cel mai important Challenger european, cel din Lugano - Elveția, singurul care asigură două locuri la una din cele șase etape de World Tour.

Înscrierile continuă pe site-ul Asociației Eco Sport Team, www.ecosportteam.ro,  până în data de 22 iunie sau în limita locurilor disponibile. În plus, pentru ca “Sibiu Streetball” este un eveniment “FIBA ENDORSED”, toți participanții vor primi puncte în clasamentul mondial FIBA. Pentru aceasta, fiecare jucător trebuie să-și creeze un profil pe www.3x3planet.com. Cei care nu sunt familiarizați cu acest sistem, pot solicita asistență echipei Eco Sport Team pe adresa [email protected]

Încadrarea echipelor se va face în funcție de vârsta participanților, pe mai multe categorii: U10 (sub 10 ani), U 14, U18, OPEN Masculin, OPEN Feminin și o categorie la care se pot înscrie jucători peste 35 ani. La turneu pot participa atât echipe de fete cât și de băieți, jucători legitimați sau sportivi amatori.

Competiţia va avea loc în Parcarea Teatrului din Sibiu, spaţiu ce va fi transformat într-o adevărată arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta douăsuprafețe sintetice modulare, certificate FIBA, şi două sisteme de baschet mobile, iar spectatorii vor avea la dispoziţie 400 de locuri în tribune.

Pe lângă competiţia propriu-zisă de streetball, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri spectaculoase: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk sau concursuri de îndemânare.

Este pentru a patra oară consecutiv când Sibiul găzduiește un turneu de streetball la standardele impuse de Federația Internațională de Baschet. „Sibiu Streetball” este catalogat drept unul de categorie “albastră”.

Pentru mai multe detalii puteţiaccesa site-ul www.eccosportteam.ro  sau pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/SibiuStreetball. De asemenea, aici găsiți câteva clipuri din cea de-a treia zi a ediţiei de anul trecut (https://www.youtube.com/watch?v=tYvJiETg09E).

“Sibiu Streetball”, organizat de Asociația Eco Sport Team, este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local Sibiu.

            Streetball-ul este un sport derivat din baschet, care se joacă, în general, pe terenuri în aer liber şi care nu se supune unor reguli atât de stricte precum părintele său. Formatul permite fiecărui jucător să îşi arate îndemânarea şi talentul şi pune mai puţin accent pe jocul de echipă. Partidele sunt, astfel, mult mai spectaculoase, de aici şi popularitatea de care se bucură în rândul publicului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus