Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ambasadorul Frantei a inaugurat Clubul Francofon de Afaceri Sibiu

Zece firme cu capital francez sau francofon au înființat Clubul Francofon de Afaceri Sibiu, care a fost inaugurat vineri de François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România. Evenimentul a avut loc în cadrul conferinței organizată de Consiliul Județean, ”Invest in Sibiu”.
”Sunt foarte fericit să fiu alături de domniile voastre, oar faptul că astăzi este și deschiderea Festivalului Internațional de Teatru și inaugurarea Clubului Francofon de Afaceri și Conferința Internațională de la Consiliul Județean Sibiu reprezintă un moment foarte important și simbolic. Cred că între francezi și români avem o relație istorică și nu doar una în trecut, ci și una pentru viitor. Această relație nu poate rămâne doar economică și intelectuală, ci trebuie să fie una globală. Acest lucru înseamnă că vrem să lucrăm împreună pentru un viitor comun, iar acesta este proiectul pe care îl avem împreună. Sunt convins că acest mediu de afaceri și cultura pot să facă multe pentru viitorul nostru comun” a declarat François Saint-Paul, potrivit unui comunicat de presă emis de CJ Sibiu.
Clubul are drept scop sprijinirea atât a investitorilor existenți pe piața județului Sibiu, cât și a celor care intenționează să vină aici dar pe cei care vor veni aici. ”Totodată Clubul vrea să readucă în atenția locuitorilor limba franceză și să demonstreze că a fi vorbitor de limbă franceză la Sibiu poate fi un avantaj. În acest sens Clubul va dezvolta parteneriate cu universitățile, liceele și școlile din județul Sibiu”, informează autoritățile locale. Din partea acestora, la evenimentul de vineri au participat, printre alții, Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu și Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu. În calitate de gazdă a fost prezent Patrick Moleins, director general SNR Rulmenţi Sibiu și totodată președinte al Clubului.
”Este o deosebită onoare pentru noi să vă fim astăzi gazde și să marcăm împreună începutul unei asociații francofone de afaceri pe care Sibiul și comunitatea francofonă din sudul Transilvaniei o merită. În programul conferinței de promovare a județului Sibiu, «Invest In Sibiu», acest punct este unul deosebit de important pentru sprijinirea investițiilor cu capital francez din județul nostru. Am avut câteva discuții cu excelența sa, domnul ambasador, cu președintele Clubului Francofon de Afaceri și cu doamna primar și am punctat câteva dintre jaloanele viitoarei colaborări. Cu siguranță vom sprijini aceste proiecte. Consider că acest Club va fi o legătură între companii, oamenii de afaceri care există și funcționează în județul Sibiu și autoritățile locale. Avem un singur scop: acela de a sprijini investițiile, afacerile si cooperările în județul Sibiu între companiile cu capital francofon și nu numai. Faptul că dinamica investițiilor franceze și francofone a crescut în ultima perioadă demonstrează” a spus Ioan Cindrea, la inaugurarea care a avut loc la sediul Consiliului Județean Sibiu.

Foto: Consiliul Județean Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ioan Cindrea?

Acum 8 ani

Un condamnat la bulau, agramat complet de altfel, conduce judetul... Un alter ego al lui Nicu Nan, batranul bolsevic de odinioara. Popor de taratoare.
Raspunde

oferta

Acum 8 ani

Oferta cea mai convenabila de lucru la domiciliu! Castigati experienta alaturi de noi si faceti bani cu o munca moderna si placuta! Cautam oameni foarte seriosi si interesati de un venit suplimentar in timpul liber, acasa, comod in fata calculatorului. Cereti acum mai multe detalii la ***: mihaelacosa97***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus