Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Andreas Huber, presedintele consulilor din Romania

Douăzeci și trei de consuli care reprezintă 23 de țări din lume l-au ales astăzi în fruntea lor pe Andreas Huber, consulul onorific al Austriei la Sibiu. Huber va conduce astfel Asociația Consulilor Onorifici Acreditați din România, ale cărei baze au fost puse tot astăzi, la Sibiu. Printre țările care și-au trimis reprezentanții la Sibiu se mai numără Yemen, Islanda, Malta, Belgia, Olanda, Luxemburg, Cehia, Italia și Franța.

Este pentru prima dată când consulii onorifici din România se constituie într-o organizație, deși asociații similare există în aproape toate țările din Europa. Federația europeană a corpurilor consulare are sediul la Viena, iar asociația din România a început deja demersurile pentru afilierea la această structură. Consulii onorifici reprezintă interesele țărilor care i-au acreditat și, spre deosebire de ambasadori, pot fi mai ușor de abordat. Au cabinete și la nivel local, așa cum este cazul Austriei la Sibiu, dar și al Italiei la Arad, al Cehiei la Timișoara sau al Lituaniei la Ploiești. Consulii onorifici nu sunt plătiți, însă trec printr-un procedeu de acreditare la Ministerul de Externe din țara de origine și, ulterior, la Ministerul omolog din România. Pot intermedia problemele cetățenilor din țările pe care le reprezintă, cu instituțiile statului român.

Întrebați care este părerea lor despre fragilitatea politică în care se regăsește acum România, consulii au răspuns: "Prin statutul nostru, nu ne putem implica în chestiuni politice și suntem obligați să ne abținem de la orice comentariu".

Numele lui Andreas Huber a apărut în scandalul codului silvic. Reprezentând interesele invetitorilor austrieci în România, s-a speculat că Huber face lobby pe lângă președintele Klaus  Iohannis pentru Holzindustrie Schweighofer, firmă acuzată de tăieri ilegale de lemn în România. Andreas Huber este finul de cununie al soților Iohannis și un apropiat prieten. Cele două familii, alături de alți câțiva amici, au petrecut Revelionul împreună, la vila lui Andreas Huber de la Cisnădioara, de lângă Sibiu. Consulul Austriei și președintele României au negat orice legătură în scandalul codului silvic.

Consulii onorifici au calitate oficială, chiar dacă nu sunt remunerați. "Fiecare consul onorific semnează un contract cu țara pe care o reprezintă, în care sunt stabilite toate atribuțiunile, care pot diferi - și diferă - de la țară, la țară. Una dintre atribuțiunile mele, de exemplu, este reprezentarea intereselor Austriei în zona unde activez, atât din punct de vedere economic, cât și cultural. Pot de asemenea să îi ajut pe toți cetățenii austrieci, în toate problemele care le au în raza mea de activitate - pierderi de acte, probleme la spital sau la poliție, dar primesc și delegații de investitori", a declarat, astăzi, Andreas Huber.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Hj

Acum 8 ani

Se putea altfel? Stapanii romaniei sa fie capul doar nu ala fim zimbabwe.romanii chiriasi in tara lor.e ninr insa ca si au luat o inapoi.
Raspunde

@1

Acum 8 ani

mananci antena3 pe paine, mormolocule!
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Ar fi bine să nu scrii când mănânci!!! Uite cum ai scuipat pe ecran!
Raspunde

miki

Acum 8 ani

.da bai mare patrihotule ,ai vazut gindirea ,psd ,despre concetateni nostri din diaspora [6 000 000 ]care in ultimi 25 de ani au trimis ,vreo 60 de miliarde de euro ,sa-si construiasca husanu ala de sinistru syadioanwe si centuri de diamante la el la cluj ,aivazut cum i-i face pe neveste curve si copii golani ,a lui baoizadele se plimba cu gipane de sute de mi de euro ,s-a vezi placinta ce va luati in 2016 de la diaspora si dna pe voi praduitorilor de tara ,ai vazut ce a facut al vostru ,premier dupa scuti din parlament a suspectilor penali ,datorita lor a cazut motiunea ,va spus gata ,tara trebuie guvernata ,si el cu bagajele la use si directia ,azerbaijan ,a schimbat intinerariu la dubai este inghesuiala mare si care da pe acolo nu trece mult si se duc in vizita la BECIU DOMNESC
Raspunde

Cristi

Acum 8 ani

Trebuie să înţelegi că, pentru toate domeniile vieţii, există în tine o adevărată simfonie a succesului, ca o orchestră ce-şi aşteaptă dirijorul. Urcă-te la pupitru: preia controlul asupra vieţii tale chiar acum! Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. *** de comision. Pentru mai multe detalii, *** la *** cristagheorghe59***
Raspunde

Easy

Acum 8 ani

Un om care are toate firmele pe pierdere si care nu este in stare sa administreze o afacere. Se foloseste de oameni pana isi atinge scopul dupa care ii da la o parte, un gunoi !
Raspunde

Hm

Acum 8 ani

Pentru un bauer din Cristian am putea zice ca si-a depășit condiția.
Raspunde

cici

Acum 8 ani

multi investitori ar avea de invatat de la Huber pentru ca este un om de mare angajament.
Raspunde

vvv

Acum 8 ani

Se vede amprenta fuherului Johannis
Raspunde

vecina

Acum 8 ani

alo Herr Huber ,tot papucii aia scailciati ii ai ...vezi ca mirosi a naftalina
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus