X

Andreas Huber, presedintele consulilor din Romania

Douăzeci și trei de consuli care reprezintă 23 de țări din lume l-au ales astăzi în fruntea lor pe Andreas Huber, consulul onorific al Austriei la Sibiu. Huber va conduce astfel Asociația Consulilor Onorifici Acreditați din România, ale cărei baze au fost puse tot astăzi, la Sibiu. Printre țările care și-au trimis reprezentanții la Sibiu se mai numără Yemen, Islanda, Malta, Belgia, Olanda, Luxemburg, Cehia, Italia și Franța.

Este pentru prima dată când consulii onorifici din România se constituie într-o organizație, deși asociații similare există în aproape toate țările din Europa. Federația europeană a corpurilor consulare are sediul la Viena, iar asociația din România a început deja demersurile pentru afilierea la această structură. Consulii onorifici reprezintă interesele țărilor care i-au acreditat și, spre deosebire de ambasadori, pot fi mai ușor de abordat. Au cabinete și la nivel local, așa cum este cazul Austriei la Sibiu, dar și al Italiei la Arad, al Cehiei la Timișoara sau al Lituaniei la Ploiești. Consulii onorifici nu sunt plătiți, însă trec printr-un procedeu de acreditare la Ministerul de Externe din țara de origine și, ulterior, la Ministerul omolog din România. Pot intermedia problemele cetățenilor din țările pe care le reprezintă, cu instituțiile statului român.

Întrebați care este părerea lor despre fragilitatea politică în care se regăsește acum România, consulii au răspuns: "Prin statutul nostru, nu ne putem implica în chestiuni politice și suntem obligați să ne abținem de la orice comentariu".

Numele lui Andreas Huber a apărut în scandalul codului silvic. Reprezentând interesele invetitorilor austrieci în România, s-a speculat că Huber face lobby pe lângă președintele Klaus  Iohannis pentru Holzindustrie Schweighofer, firmă acuzată de tăieri ilegale de lemn în România. Andreas Huber este finul de cununie al soților Iohannis și un apropiat prieten. Cele două familii, alături de alți câțiva amici, au petrecut Revelionul împreună, la vila lui Andreas Huber de la Cisnădioara, de lângă Sibiu. Consulul Austriei și președintele României au negat orice legătură în scandalul codului silvic.

Consulii onorifici au calitate oficială, chiar dacă nu sunt remunerați. "Fiecare consul onorific semnează un contract cu țara pe care o reprezintă, în care sunt stabilite toate atribuțiunile, care pot diferi – și diferă – de la țară, la țară. Una dintre atribuțiunile mele, de exemplu, este reprezentarea intereselor Austriei în zona unde activez, atât din punct de vedere economic, cât și cultural. Pot de asemenea să îi ajut pe toți cetățenii austrieci, în toate problemele care le au în raza mea de activitate – pierderi de acte, probleme la spital sau la poliție, dar primesc și delegații de investitori", a declarat, astăzi, Andreas Huber.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hj

  Se putea altfel? Stapanii romaniei sa fie capul doar nu ala fim zimbabwe.romanii chiriasi in tara lor.e ninr insa ca si au luat o inapoi.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  miki

  .da bai mare patrihotule ,ai vazut gindirea ,psd ,despre concetateni nostri din diaspora [6 000 000 ]care in ultimi 25 de ani au trimis ,vreo 60 de miliarde de euro ,sa-si construiasca husanu ala de sinistru syadioanwe si centuri de diamante la el la cluj ,aivazut cum i-i face pe neveste curve si copii golani ,a lui baoizadele se plimba cu gipane de sute de mi de euro ,s-a vezi placinta ce va luati in 2016 de la diaspora si dna pe voi praduitorilor de tara ,ai vazut ce a facut al vostru ,premier dupa scuti din parlament a suspectilor penali ,datorita lor a cazut motiunea ,va spus gata ,tara trebuie guvernata ,si el cu bagajele la use si directia ,azerbaijan ,a schimbat intinerariu la dubai este inghesuiala mare si care da pe acolo nu trece mult si se duc in vizita la BECIU DOMNESC

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristi

  Trebuie să înţelegi că, pentru toate domeniile vieţii, există în tine o adevărată simfonie a succesului, ca o orchestră ce-şi aşteaptă dirijorul. Urcă-te la pupitru: preia controlul asupra vieţii tale chiar acum! Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. *** de comision. Pentru mai multe detalii, *** la *** cristagheorghe59***

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Easy

  Un om care are toate firmele pe pierdere si care nu este in stare sa administreze o afacere. Se foloseste de oameni pana isi atinge scopul dupa care ii da la o parte, un gunoi !

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact