Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Grupul de indieni americani Yellow Bird Apache Dancers vine la Sibiu

Grupul de indieni americani Yellow Bird Apache Dancers va susţine o serie de spectacole inedite în România, într-un turneu organizat de Biroul de Diplomaţie Publică din cadrul Ambasadei SUA, iar la Sibiu celebrul grup ajunge în 18 iunie.

Yellow Bird Apache Dancers sunt cunoscuți pe plan internațional de peste 25 de ani, liderul grupului fiind Ken Duncan, membru al Tribului Apaș San Carlos, și sunt specializați în prezentări care celebrează spiritul unic al civilizației amerindiene. Printre membrii clanului Duncan care vor susține spectacole în Romania se află și Talon Duncan, care este campion mondial la dansul cu cercurile (hoop dance), categoria adolescenți.

Spectacolele de la Sibiu vor fi susţinute la Complexul Național Muzeal ASTRA/Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, scena de pe lac, în 18 iunie, de la ora 16:00 şi în 19 iunie, de la ora 12:00 în aceeaşi locaţie, iar de la ora 15:00 în Piaţa Mică.

„Yellow Bird încântă de fiecare data cu Hoop Dancing - dans rapid, plin de energie, care ilustrează elemente ale vieții prin modelele pe care dansatorii le creează cu cercurile folosite; povestiri tradiționale (Yellow Bird își vor purta ascultătorii prin povești fascinante despre personaje legendare și animale totemice cu care scene din trecutul triburilor indiene prind viață din nou) şi tot de la ei copiii și tinerii pot învăța despre importanța mediului, viața în sălbăticie, diversitatea culturilor prin cântec și dans”, spun organizatorii.

Foto: www.romania-insider.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus