X
inchiriez-gratuit-casa-pe-filarmonicii-doar-unei-familii-de-romi-cu-cel-putin-trei-copii-33147

Inchiriez gratuit casa pe Filarmonicii. Doar unei familii de romi cu cel putin trei copii

Un anunț postat în fereastra imobilului de la numărul 13 pe strada Filarmonicii a pus vecinii pe jar. Anunțul sună în felul următor: ”AICI. ÎNCHIRIEZ. 160 mp. pt. grădină/ seră (alte activități). Ofer sprijin material, acte prin notariat. Numai persoanelor de etnie romă. Dorim să ajutăm o familie cu cel puțin 3 (trei) copii. Rog seriozitate. Relații la…”

DSC 1731

”De când am dat anunțul ăsta îmi sună telefonul fără oprire. Dacă știam mai stăteam vreo două săptămâni pentru că nici concediul nu mi l-am putut face în liniște”, spune autorul anunțului și proprietarul imobilului în cauză. L-am întrebat de ce doar unei familii de romi și dacă a primit oferte. ”Nu am primit una, nici nu mai știu câte. Trebuie să văd cum fac acum. Dar să mă întrebi de ce unor romi e ca și cum m-ai întreba de ce vrei să faci un bine? Eu mă trag dintr-o familie de romi și vreau eu să ajut pe cineva. E modul meu de a lăsa o moștenire”.

Casa nu este tocmai în stare bună, dimpotrivă, îi cade tencuiala și are ușile și ferestrele sparte. ”Pentru o familie de romi, obișnuită să doarmă în câmp, sau în cort, cu veceul în spate, credeți-mă este mai mult decât necesar. Planul meu este să le aduc toate materialele necesare, fără să le cer un leu, și să-i ajut să reconstruiască tot ce e necesar. Dacă vor, vă dau cuvântul meu și puteți scrie și la ziar, le botez și copiii”, mai spune autorul anunțului, care a dorit să nu-i apară numele în presă.

Nu același entuziasm este însă printre vecini. Spațiul este la parter iar locatarii de deasupra sunt destul de contrariați. ”L-am văzut pe domnul care a dat anunțul și cred că e un pic nebun. Cum să aduci o familie de romi aici? Cum să trăiască în condițiile astea?”, spune vecina de deasupra.

Proprietarul are însă o altă variantă. ”Am proprietatea aceasta de 11 ani și nu am putut să fac nimic acolo. Și dacă vreau să intru trebuie să merg pe la vecinul. Dumneavoastră puteți interpreta cum vreți, puteți să-i spuneți și răzbunare, eu spun că vreau să ajut o familie nevoiașă”, concluzionează autorul anunțului.

Între timp, de când a fost pus biletul în geam, spațiul a fost spart și cineva a intrat ilegal și a aruncat afișul.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

19 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cultura

  Anuntul este o discriminare sau dea dereptul revoltator .
  Ar trebui chiar amendata aceasta persoana ca are propietatea de 11 ani si nu a facut nimic acolo adica nu a renovat-o si inca se lauda cu asta. Poate ca nu ar fi trebuit sa aibe propietatea aceea de 11 ani . Am vazut batranel de 75 de ani sau chiar mai mult care isi renova singur cu mana lui propia casa asa cum stia si nu se plangea de nimic ,nici cand nu mai avea putere iar omul asta isi bate joc de vecini, tigani , romai si inca public .

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @!@!

  Un jegos de om proprietaru\’ asta ar trebui confiscata casa asta, daca nu isi permite sa o renoveze sa o vanda. pacat de centru istoric! Sau e un santajist care vrea sa puna mana pe imobil cu orice pret!!
  Daca tot vrei sa donezi o casa, renovezo!!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  joseph

  Cred că e clar ce s-a întâmplat. Vecinii s-au opus la orice iniţiativă a proprietarului de a exploata acel spaţiu, şi cum legislaţia noastră nu dă doi bani pe proprietate, nişte vecini invidioşi îţi pot bloca orice activitate. Ei, acum sunt curios pe unde o să mai scoată cămaşa acei vecini când se vor trezi cu puradeii prin curte. Mor de râs.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Euroak

   O unchi avea o casa in Copsa Mica, cu niste vecini de toata jalea. Nu exista zi fara scandal. Ba ca e galagie, ba ca masina nu e bine parcata, ba ca e prea lumina in curte, ba ca ploua prea tare etc. Viata lor a devenit un iad din cauza vecinilor. Asa ca au vindut casa la o familie de tigani cu 7 copii. Asta a fost conditia vinzarii, citi mai multi puradei. Acum dupa 20 de ani este o tiganie de nedescris acolo. Asta este cel mai bun raspuns la anumiti vecini. Toata stima pentru domnul cu afisul.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  MOSU

  Initiativa dura ptr a se razbuna pe vecini care il sicaneaza …..Nu cred ca este in stare ….dar mai sti nebunul inebuneste vecini sicanatoriiiiii………..sicane la sicane ca doar spitalul nr 3 este aproape

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cerem dreptate

  Asa au achizitionat persoane de etnie roma in centrul Timisoarei nenumarate proprietati care ar fi trebuit sa fie in patrimoniul cultural local prin arhitectura specifica a caselor din perioada interbelica. Este o tactica de a face vecinii sa-si vanda proprietatile apoi, prin disperarea la care ii aduc noii colocatari, in urma gunoaielor, galagiei si a stilului de viata insuportabil. Este inadmisibil ca in centrul Sibiului, sa se intample asa ceva si case din centrul vechi sa fie aduse in asemenea stare! Indiferent proprietate privata sau publica, imobilele trebuie restaurate si intretinute, altfel taxele si impozitele locale ar trebui majorate semnificativ.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @.@

  Razbunare sau nu…despre ce \’\’fel\’\’ de proprietate vorbim? Cum a ajuns o pers de etnie/genetica tiganeasca (NU roma!) in proprietatea unei case(apartament) in centrul istoric?!? Legat de situatia din Timisoara…sau oriunde, daca locatarii unui imobil se trezesc cu o satra (familie pt ei nu e potrivit) in curte, si nu se comporta civilizat/normal, ca orice cetatean, ATUNCI II PRINZI SI LE RUPI GURA, daca nu inteleg de vorba-buna. NU te muti si lasi cale libera altora !

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @7

  Se numeste Ion Iliescu, se numea FSN, se numeste PSD si o parte din PDL si PNL (ca toti au fost in aceeasi oala la inceput). Au \”retrocedat\” unele case (cele care nu sunt la tigani) iar cele care acum sunt la tigani au fost date drept pomana (daca ai stat nu mai stiu cat in acel imobil, il puteai cumpara cu o mana de bani), toate astea pentru a-si asigura voturi la primele alegeri. De aceea cea mai mare parte a centrului istoric e populat cu tigani. Rahatii astia de politicieni au facut infinit mai mult rau decat bine. Vor mai trebui inca 50 de ani sa reparam ce au stricat ei.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  007,5

  Curat Capitala Europeana!Din poza se vede clar(ca vaca!) ca usa din dreapta a fost montata ilegal,in locul unei ferestre.M-as da surprins,da\’nu pot, ca vigilentii de la Monumente \’\’n-au observat\’\’ desi au \’\’maturat\’\’ micrometric zona istorica.E posibil ca infractiunea sa se fi produs inainte de 16.11.2014,prin urmare s-a prescris.Remarca vecinei \’\’de deasupra\’\’ e geniala(daca joseph inca n-a murit,sigur s-a cac*t pe el cu stropi).

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  michael

  sa-i renoveze casa tiganii…este de-a dreptul utopic !!! poate vrea ca de fapt sa nu-si mai gaseasca casa !!! de marlania si nesimtirea proprietarului ce sa mai zic …?

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @11

  Directia de Cultura ca si Disciplina in Constructii doarme in papucii proprii pe banii nostri. Se duc pe teren doar la sesizari sau sa verifice pe cei care au depus autorizatii. Poti sa schimbi termopane si sa modific cladirile istorice sub nasul lor – Vezi casa verde de langa Directie , sau vizavi. Ce sa mai spun de burtosii de la Disciplina care sunt in ton cu toata primaria. Poti sa construiesti fara sa te intrebe nimeni nimic in plin centru – chiar daca trec in fiecare zi pe strazile respective. Si ei se duc doar la sesizari……..

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cetatean

  Nu cunosc omul, dar cautandu-i numele pe internet am gasit pe situl primariei Sibiu ce am expus mai jos.Probabil din cauza vecinilor nu a putut sa faca ce si-a propus si atunci, indreptatit omul, daca ei nu vor renovare atunci mai bine sa vina unii \”specialisti in destrugere\” .Si omul bine s-a gandit pe cine sa aduca pentru asa ceva .Poate atunci vecinilor le va veni mintea la cap.

  Certificate de urbanism emise in luna iunie
  34734 119643 02/06/2010 MERLUSCA TOMA SI MERLUSCA ELENA SIBIU KIEV 8 – – – Strada FILARMONICII nr. 13 SIBIU DESCHIDERE SI AMENAJARE SPATIU COMERCIAL SI PENTRU REPARATII CU ACCES DIRECT DIN STRADA (REDESCHIDERE GOL DE USA, FARA A SE EXECUTA TREPTE PE TROTUAR), AMENAJARE BAIE LA SUBSOL, FINISAJE INTERIOARE SI EXTERIOARE, LUCRARI DE CONSOLIDARE A CONSTRUCTIEI EXIS 7,00

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  -

  fara sa-ti faci prea multe probleme,ca tot poporul nostru e un popor de romi,o sa stam la rand,pentru targuiala,care din cei ingropati sub asfalt crezi ca o sa invieze primul in filmele murdare de cartoon cu lazarus inveliti in hartie igienica?

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact