Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

FOTO | "Maratonul" cu sufletul la fileu, incheiat cu sufletul la gura. “Baietii" au fost barbati in finala Sibiu Sands

FOTO |

Maratonul de volei pe plajă – Sibiu Sands – a ajuns ieri la final, după șase zile în care plăcerea de a juca volei a produs o fascinaţie aparte în rândul publicului numeros ce a înfruntat soarele arzător din Piaţa Mică. De marţi până duminică, refrenul repetat obsesiv pe buzele trecătorilor din Centrul Istoric al Sibiului era “volei pe plajă”. Fie că îndrăgeai voleiul sau nu, era imposibil să nu te fi oprit, măcar o clipă, să scanezi cu privirea Beach Bar-ul în stil jamaican, umbreluţele fosforescente, plaja presărată cu sute de tone de nisip, zarva produsă de oamenii din tribună de toate vârstele și, nu în ultimul rând, spectacolul oferit de cei mai buni voleibaliști din ţară care își puneau sufletul la fileu. Toate aceste ingrediente au dat naștere unei povești aparte, o poveste care s-a consumat ieri prin premierea “actorilor” principali, fără de care spectacolul nu și-ar mai fi găsit loc.

4

Atmosfera celor 6 zile de Sibiu Sands

Prima dată când o echipă sibiană câștigă la mixt

Primii “actori” care au intrat pe “scena” de nisip amenajată, au fost finaliștii de la categoria Mixt: echipa AD 810 (Dan Dinculescu/Alex Păușescu), care au avut un traseu imaculat până în finală, împotriva celor de la Cluj (Răzvan Băcilă/Dragoș Budea). Clujenii au câștigat primul meci cu 2-0 la seturi. După pauză, finala (în sistem cu dublă eliminare) a fost rejucată, câștigători fiind, după un meci de-a dreptul electrizant, sibienii de la AD 810, care s-au scuturat de ghinion și și-au luat revanșa, câștigând cu 2-0 la seturi.

1

Bucuria de final a campionilor Sibiu Sands – mixt

“A fost o finală destul de grea, participăm pentru a treia oară dar e prima data când luăm un titlu. După ce am pierdut primul meci am mers pe ideea că ce va fi, va fi”, a declarat Dan Dinculescu. “A fost un meci foarte obositor, soarele a fost crâncen. Am vrut să facem jocul cel mai bun și din fericire ne-a ieșit”, a completat Alex Păușescu. Este pentru prima data când o echipă sibiană câștigă primul loc la Sibiu Sands.

CSM Satu Mare, campioane la Open feminin

A urmat meciul de la Open Feminin, pentru desemnarea locului III, dintre CSU Reșița/CSM Timișoara (Adriana Melniciuc/Adelina Ungureanu) și U Cluj (Raluca Bucur/Lorena Dancu). Favoritele, fetele de la  CSU Reșița/CSM Timișoara, care au câștigat locul III la  Balcaniada de la Timișoara, s-au impus în minimum de seturi, calificându-se în finală cu scorul de 2-0. În ultimul act, acestea le-au întâlnit pe vicecampioanele Balcaniadei, echipa Satu Mare (Beata Vaida/Adriana Matei), pe care le-au învins cu scorul 2-0. Finala s-a rejucat pentru că sistemul cu ”două eliminări” le oferea formaţiei CSM Satu Mare o nouă șansă de a câștiga marele premiu: CSM Satu Mare venind de pe tabelul învingătorilor. După un nou meci cu răsturnări spectaculoase de scor, acestea și-au adjudecat, până la urmă, finala, cu 2-1 la seturi. Dezamăgirea din tabăra echipei CSU Reșiţa/CSM Timișoara fiind una mare, pentru că au fost la două puncte de victorie: au condus cu 13-10 în decisiv și mai aveau nevoie de două puncte pentru a se impune la Sibiu Sands. Din păcate pentru acestea, jucătoarele din Satu Mare au gestionat perfect finalul de meci și au devenit campioanele ediţiei 2015 a Sibiu Sands. “A fost foarte greu. În primul set am reușit să respectăm strategia și ne-am mobilizat foarte bine, pentru că veneam după un meci pierdut. Este un rezultat foarte bun pentru noi”, au declarat fetele, care joacă pe nisip doar de câteva luni.

2

O finală cu un suspans la cote alarmante

“Băieţii” au fost bărbaţi în finală                     

La categoria Open Masculin, în finala mică, Fan Arad 2 (Holhoș Adrian/Lung Emil), campionii naționali en titre, i-au înfruntat pe cei de la CSU Reșița 1 (Ilie Gheorghe/Farcaș Tudorel). A fost un meci de care pe care, în joc fiind premiul de 200 de euro. După ce au pierdut primul set, campionii de la Fan Arad 2 și-au revenit, iar în setul 3 s-au impus cu 15-6, ocupând, astfel, locul III la Sibiu Sands 2015.

În finala mare, “Băieţii” (Drăghici Marius/Miron Catalinaveau) aveau să se dueleze cu una dintre prezențele internaționale de la turneu, Moldova 77 (Roman Dudicov/Timofei Chisleacov). După ce au pierdut primul set, la un scor extrem de strâns, Băieții au reușit să se impună în celelalte două seturi, câștigându-l în decisiv cu 15-9. “Băieții” sunt la prima participare la Sibiu Sands.

“Băieții au jucat foarte bine, a fost greu pentru că sunt foarte vociferanți. Sportul trebuie să fie frumos, fairplay, au fost câteva momente neplăcute pentru mine. Vreau să îi felicit, însă, a fost un meci foarte strâns și ei au meritat azi să câștige, au fost mai puternici. Turneul a fost foarte frumos și oamenii de aici sunt foarte deschiși, au venit să mă felicite, sunt foarte buni și prietenoși, iar atmosfera a fost superbă”, a declarat, la finalul meciului, Roman Dudicov, care mai spune că de-abia așteaptă ediția de anul viitor, când vor veni mai pregătiți.

“Meciul a fost foarte interesant, datorită faptului că ne-au prins pe picior greșit în primul set. Important este că totul s-a terminat cu bine și am reușit să câștigăm, dorința noastră de a juca bine și de a câștiga a fost mai mare decât a adversarilor, mulțumesc coechipierului meu pentru că m-a susținut. A fost un turneu foarte frumos și bine organizat”, a declarat Marius Drăghici, de la Băieții.

3

“Băieţii” au fost bărbaţi în finala Sibiu Sands

"Aproximativ 15.000 de persoane au asistat în tribună sau au fost în trecere prin Piața Mică, luând contact indirect cu acest sport nou pentru Sibiu, în cele șase zile de turneu. În total, 38 de echipe din Sibiu, Blaj, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Arad, Zalău, București, Reșița și Chișinău s-au înfruntat pe nisipul din Piața Mică, pentru premiile de peste 3.000 de euro, puse în joc", sustin organizatorii.

Sibiu Sands, organizat de Asociaţia Eco Sport Team, este inclus pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu.

FOTO: SILVANA ARMAT

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

3 comentarii

Bravo J.

Acum 8 ani

Superb eveniment! dar ce e cu aberatia asta: \"Aproximativ 15.000 de persoane au asistat în tribună sau au fost în trecere prin Piața Mică...\"?!
Raspunde

wwww

Acum 8 ani

Care 15 000 ,mincinosilor ? O luati pe urmele escrocului moldovean sifonar chiriac ,care raporta 65 000 de gura casca pe zi? WTF!!!!!
Raspunde

dave

Acum 8 ani

Aproximativ 15.000 de persoane au asistat în tribună sau au fost în trecere prin Piața Mică, luând contact indirect cu acest sport nou pentru Sibiu, în cele șase zile de turneu....sa mai cititi inca o data fraza poate intelegeti mai bine. Oricum erati acasa in fata televizorului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus