X
ce-cartier-arunca-mai-multa-mobila-la-gunoi-33545

Ce cartier arunca mai multa mobila la gunoi?

Dacă ar fi să pun cap la cap toată mobila pe care am văzut-o aruncată zilele trecute în spațiile de colectare a gunoaielor din cartierere Sibiului puteam decora lejer o casă cu câteva etaje. Am bifat câteva astfel de spații de depozitare după ce locuitorii de pe strada Șoimului s-au plâns săptămâna trecută că firmele de salubrizare nu vor să ridice obiectele de mobilier și molozul aruncat lângă pubele. Situația este una generală. Așa am descoperit că zona de blocuri de la intersecția străzii Calea Cisnădiei cu Nicolae Iorga este una dintre cele mai frumoase din oraș, cu parcări largi și frumos amenajate, hectare de spații verzi foarte bine îngrijite, dar și cu un spațiu de colectare a gunoiului înconjurat de moloz de la vecinii care-și modernizează locuințele, mai multe scaune model anii ’80 presărate împrejur, o canapea ruptă în bucăți și multe altele. Am întrebat pe primul om pe care l-am întâlnit cine aruncă astfel de lucruri? ”Oamenii din blocurile de pe aici, e ghena lor”. Nu vi se pare că arată urât într-un cartier frumos îngrijit? ”Ba da, dar dacă ăștia de la firma de gunoi nu-și fac treaba și nu le ridică!”
La blocurile dinspre Șelimbăr de pe strada Rahovei este aceeași poveste. Am găsit iarăși canapele, fotolii, și ceea ce pare a fi niște mobilă de bucătărie. În Vasile Aaron, în zona de blocuri de lângă baza hipică s-a aruncat atât de mult moloz încât în jurul gunoaielor ai impresia că se construiește ceva. Nu în ultimul rând, pe Aleea Frații Buzești, la doi pași de Bulevarul Mihai Viteazu, am găsit un nou set de mobilă bucătărie plus o canapea. Oamenii pur și simplu nu știu că trebuie să cheme o societate de salubrizare (SC Schuster & Co Ecologic – 0269/228111, 0269/239632 sau Getesib 0269/237030) și să plătească separat pentru astfel de deșeuri. ”Este interzisă depozitarea acestui tip de deșeuri pe domeniul public. Pe platformele de colectare a deșeurilor nu pot fi aruncate obiecte de mobilier, îmbrăcăminte sau deșeuri din construcții, ci doar deșeuri menajere. Îi rugăm pe sibieni să respecte aceste prevederi, în caz contrar fiind pasibili de amenzi cuprinse între 200 și 300 de lei (HCL 210/2001, art. 7, litera a)”, au explicat reprezentanții primăriei Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @.@

  Rezultatul sclavilor emigranti (nu-mi apartine termenul) veniti de dincolo, cu ceva h\’euroi, modernizeaza acum….cu semnul dolarului pe tavan & home cinema system pt Guta, Salam etc :) It\’s a WONDERFUL world !

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @2

  Ai descris o categorie din stereotipuri f.bine, insa exista si celelalte tipuri de oameni \”ajunsi\”…dar educatie/bun simt=ioc! Problema:ce ne facem restul?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @.@

  Din experienta proprie, iti spun ca nu pot fi schimbati (cca 90%), asa le place, asa vor, nu concep altcumva, unui manelist daca ii spui ca nu asculti manele, iti raspunde cu: dar atunci, cum te distrez? Parca iti e si rusine (alta caracteristica evidenta, la noi, lipsa la ei) sa raspunzi cu: calatorind, vizitand muzee, monumente, ascultand pop, clasica, excursii, familie etc etc…lucruri normale. Suntem acum, o societate intoarsa I.N.V.E.R.S. la modul cel mai brutal si direct ! Segregarea sociala/urbana este singura solutie, deja se intampla, chiar in Sb, Vasile Aaron, Broscarie, Tiglari, Lazaret(IPAS) versus Strand, zone centrale, Dumbravii, limitrofe Sub Arini. Practic, invazia oraselor stabile economic sau mari, cartierele marginase,ieftine, sarace, unde isi permite populatia din zone sarace, rurale, devin incet si sigur suburbii \’\’slums\’\’, \’\’orase de carton\’\’. S-a intamplat in State sau Europa, si nu numai, ante sau post belic, situatia a mai evoluat putin in bine dar fenomenul nu e disparut, deja reapare in forta, emigranti din Africa, statele musulmane, Asia. Este un fenomen deja discutat de peste 100 ani, cauza directa a cresterii masive a populatiei planetei, adancirea saraciei in anumite tari sau grupuri sociale si concentrarea bogatiei in anumite zone sau orase, un exemplu perfect ar fi New York.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @4

  Ai fi surprins cate discrepante gasesti si in cartierele \”bune\” ale orasului. Uite, mie de exemplu imi place sa explorez orase, cu bine si cu rele dar de multe ori mergi prin Sibiu si vrei sa mergi pe o scurtatura printre blocuri/case iar daca nu esti atent (cum am patit eu ca imi aprindeam o tigare) te trezesti ca esti practic in alt cartier. De pe o strada principala, destul de curata, faci stanga printre blocuri si te trezesti ca ai calcat intr-un scutec folosit. Te uiti langa tine si vezi tomberoane incuiate (de ce?) .. sau ma rog iti dai seama ca sunt tomberoane acolo ca in rest sunt acoperite cu saci de gunoi. Asta ai putea sa vezi pe Str. Rahovei daca mergi 20 de metri in spatele blocurilor (unde la 500 de metri vor cei din primarie, ideologii lui papuc) sa faca \”parcuri de picnic si gratar\”. Cinste lor.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @.@

  Exact, ai dreptate si ai pus punctul pe \’\’i\’\’ la alt subiect \’\’ajunsi dar educatie, bun simt ioc\’\’. Sunt si care castiga, au oarece educatie urbana gresita, dar de dragul comoditatii nu se autodepasesc. Ma refeream per general la cartierele mai bune, sau sigure. In Strand locuiesc si da, sunt exemple negative destule, gunoi aruncat aiurea, \’\’fericitii\’\’ de weekend ce urla in gura mare dupa un Cotton, din sate ce stau in chirie, dupa cateva luni se muta…putem continua. Iar, a generaliza ar fi o greseala, dar…Totusi populatie merge si civilizata, pana la un punct, asta tine de restul societatii sau de Primarie, un mobilier urban solid, gandit, ce nu merge distrus usor, patrule de politie…practic institutiile (dar stim cum sunt…) sa tranteasca in fata, cu forta, o civilizare generala. Am intalnit cazuri de bucuresteni care se comporta cumva in Sb, si in alt fel acasa (caracteristic). Per total, Sibiul este pe un trend decent, nici negru, nici roz, atrage cat de cat cultura, turism, imaginea generala de oras transilvanean, relativ curat, linistit atrage acel segment de populatie din alte zone care vor altceva, dar avem si segmentul de forta de munca ieftina, ei sunt problema. E un subiect vast…

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @.@

  Dovada de civilizare cu forta a fost ridicarea masinilor parcate aiurea…rezultatul se vedea, iar acum :))) Si ne mai suparam, cand unii italieni, parca ceva legat de cazul Mailat, spuneau ca fostele populatii/tari comuniste nu asculta decat de frica. Pai au dreptate !

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ToTo

  Buna ideea ziarului dvs. Trebuie doar sa perseverati, eu unul sunt scarbit sa tot aud cum lauda toata lumea Sibiul, iar eu ca locuitor sa fiu sufocat de gunoaie si de tiganii care le rascolesc.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  tyu

  Domnule ziarist degeaba ai pus numerele de telefon de la firma de salubrizare. Dumneata nu vrei sa intelegi ca salbatecii astia, nu or sa sune, de ce? Pentru ca trebuie sa platesti extra, pe cand daca le arunci langa ghena, e gratis. E f simpla problema pentru ei. Ghenele arata jalnic si sunt pline de tigani care rascolesc gunoiul si imprastie tot gunoiul in jur. Oricum noi mai avem multe pana sa ne civilizam. Sunt animale, oameni nu. Totul porneste de la educatie dar noi fiind ciobanei , nu avem cu sa ne civilizam. Atunci trebuie cu batul, iar primaria si politia locala care trebuie sa fie ,,batul,, nu isi fac treaba. Simpla problema. Oricum in sibiu au aparut si vom fi sufocati de gunoaie. Toata lumea arunca pe jos. Mergeti la pas prin cartiere sa va ingroziti cate gunoaie sunt pe jos. Asociatiile de locatari nu isi fac treaba sa oblige locatarii sa isi curete in jurul blocului. Noi sibienii suntem falosi,venim acasa cu bmw si mercedes si ne dam jos in gunoaie dar nu cumva sa le strangem. Suntem un popor de salbateci si nimeni nu isi face treaba. In afara tarii cand iesim suntem ca mieluseii. Acolo nu stau aia la discutii si interpretarea legii ca la noi. Oricum nu are rost sa mai tot comentam pentru ca aceste probleme se cunosc si nimeni nu ia nici o masura.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vasiladi

  pentru mobilier ar trebui si un spatiu doua pentru dus mobila si de acolo sa le ridice schuster sau gtsib
  de ce nu scrieti si tariful practicat de firmele de mai sus
  ca sa stie lumea
  la un tarif convenabil nu gratis sar puta ca multi sa sune la firmele de mai sus
  incercati

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cetateanu europeanu

  Scurt si la obiect. Avem nevoie, ca si in tarile civilizate, de un spatiu special pentru mobila uzata, care se arunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact