X
bursa-din-sibiu-anunta-tranzactii-record-de-aproape-40-de-milioane-de-lei-33601

Bursa din Sibiu anunta tranzactii ”record” de aproape 40 de milioane de lei

După ani buni în care despre Sibex, bursa de la Sibiu, veștile bune au scăzut în cantitate, conducerea instituției anunță că în ziua de miercuri, 5 august, a fost una ”de record”. ”În ședința de tranzacționare Sibex a  înregistrat cel mai mare volum de tranzacționare pe sistemul alternativ de  tranzacționare, piață pe care sunt listate în prezent 20 de companii, fiind transferate astfel un număr total de 6.555.211 acțiuni, tranzacțiile totalizând o valoare de  39.921.234,99 lei”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții bursei din Sibiu.
De luna trecută, Sibex-ul a început să își lărgească în mod considerabil portofoliul de companii care și-au listat acțiunile aici, în urma transferului de pe piața Rasdaq. Spre exemplu, în iulie au fost lansate spre tranzacționare acțiuni ale unor companii precum Armax Gaz Mediaș, Casa Albă – Independența SA Sibiu, Virola – Independența SA Sibiu (ultimele două mai gestionează doar proprietățile imobiliare ale fostei fabrici Independența) sau Remat Maramureș SA. Alături de cele 30 companii transferate de pe piața Rasdaq la Sibiu în iulie, în septembrie va mai ”veni” la Sibex și Târnava SA. În total, până acum a fost aprobat ”transferul” la Sibiu a 32 de companii.

Legătura cu Grecia

În decembrie anul trecut, bursa de la Sibiu finaliza ”cuplarea pieței de derivate la contrapartea centrala ATHEXClear și migrarea de pe actualul sistem de tranzacționare al pieței de derivate pe un nou sistem de tranzacționare, în acord cu parteneriatul încheiat cu bursa din Atena la începutul lunii februarie 2014”. Prin urmare, de la sfârșitul lui martie anul acesta, ”tranzacționarea în cadrul acestei piețe se realizează prin  intermediul sistemului electronic de tranzacționare OASIS v4.0 furnizat de Hellenic Exchanges – Athens Exchange Group S.A. și a interfeței de tranzacționare XNET Trader, care asigură accesul facil la piață și tranzacționarea transparentă și ordonată a instrumentelor financiare listate pe piețele Sibex”, după cum informează reprezentanții bursei sibiene.
Și chiar dacă Grecia trece printr-o tulbure perioadă, reprezentanții Sibex arată că autoritățile elene au acordat derogări pentru ca parteneriatul bursei din Atena să poate funcționa în condiții normale la Sibiu. ”Acordul de cooperare încheiat cu bursa din Atena reprezintă pentru Sibex un demers unic prin oportunitățile multiple de diversificare și creștere a business-ului pe care le oferă brokerilor români, dar și prin beneficiile semnificative de imagine și prin oportunitățile de creștere pe care le aduce în primul rând bursei din Sibiu, atât prin expunerea externă, cât și prin accesul la un schimb permanent de idei constructive între cei doi parteneri”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Trader

    E un volum conjunctural, datorat faptului ca SIF5 si-a vandut participatiile la PPLI – deci o tranzactie mare. O sa urmeze iar aceleasi sedinte terne si cu lichiditate aproape de zero, asa ca nu mai puneti botul la tot ce va trimite Sibex :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Economie
  • Contact