Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

ACTUALIZARE - Jandarmul din Șura, beat și fugit de la locul accidentului. Și-a rezolvat un "medical"

ACTUALIZARE - Jandarmul din Șura, beat și fugit de la locul accidentului. Și-a rezolvat un

ACTUALIZARE - Jandarmul cercetat penal pentru trei infracțiuni, în urma unui accident de la care a fugit și după ce a condus băut, a intrat în concediu medical. Cu toate că nu a fost rănit în urma evenimentului pe care singur l-a provocat, jandarmul și-a luat o adeverință medicală, în baza căreia beneficiază de mai multe zile libere. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi știe, însă, de cazul angajatului din Șura Mică. "Având în vedere că faptele comise sunt de natură penală, cercetările se efectuează de organele judiciare. Dacă se va dispune urmărirea penală, el va fi pus la dispoziție", spune purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu, Alexandru Costea.

Punerea la dispoziție înseamnă că jandarmului îi pot fi atribuite orice sarcini de serviciu consideră conducerea Inspectoratului, dar nu va mai patrula și nu va mai avea dreptul de a purta armă.

Știrea inițială:

Șoferul tractorului care a lovit alaltăieri o mașină în Șura Mică, după care a fugit de la locul accidentului, este un jandarm din localitate. Angajatul Inspectoratului de Jandarmi era în timpul liber când s-a produs accidentul și se întorcea cu tractorul de la muncile câmpului. Bărbatul, care are în jur de 40 de ani, a intrat cu tractorul pe contrasens, a lovit un Golf, dar nici măcar nu a oprit. Polițiștii l-au găsit acasă, după 3 ore, când încă mai avea o alcoolemie de 0,91.

În pofida acestui incident, oamenii din sat spun că nu au avut probleme cu jandarmul, până acum. "Până acum nu au fost probleme cu el. Este un om de sat, om de ajutor. Eu nu am fost marți în comună, când s-a întâmplat accidentul, dar am auzit de el și după aceea am mai întrebat în stânga, în dreapta. Nu știu ce o fi fost acolo, dar este un om de treabă, care ajută pe toată lumea", susține primarul din Șura Mică, Cornel Joarză.

Jandarmul s-a ales cu permisul suspendat pentru o perioadă de 90 de zile și are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Faptul că a plecat de la locul accidentului și că se afla sub influența alcoolului constituie circumstanțe agravante.

Mai multe despre accident, AICI: Un tractorist mort de beat a intrat într-o mașină, după care a plecat să se culce

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

ionescu ciprian

Acum 8 ani

pana la urma acest infractor de drept comun va fi avansat de sefii lui de la ijj sibiu . jandarmeria sprijina hotia !!! cipy
Raspunde

Ionut

Acum 8 ani

Scrieti și voi din auzite nu realitatea. Dacă vă informați măcar din alte surse, aflați ca tractorul s-a răsturnat nu că "nici măcar nu a oprit". Ziariști ca voi să poate face oricine babă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus