Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
1°C

”Prima dată am mâncat ciorbă de burtă la Kon Tiki. De atunci e favorita mea”

”Prima dată am mâncat ciorbă de burtă la Kon Tiki. De atunci e favorita mea”

Actorul sibian Ali Deac spune că la capitolul preferințe culinarea, dacă ar fi să aleagă ar opta pentru ciorba de burtă și ficățeii cu ceapă. De ce? ”Pentru că dacă mănânci prima dată un preparat și e foarte bine făcut, e imposibil să nu îți rămână în minte”.

”Îmi amintesc că am gustat pentru prima dată ciorba de burtă la Kon Tiki. A fost excelentă, cea mai bună din oraș după cum se spune și de atunci am rămas un mare fan”, povestește Ali Deac.

Corbă de burtă

Ingrediente:

- burtă de vită (fideluță)...900g

- smântână...400g cu 20% grăsime

- făină de grâu...1 lingură

- gălbenuş de ou...3 bucăţi

- morcovi răzuiţi...2 bucăţi

- ceapă...1 bucată

- usturoi...4 căţei

- ardei iute...2 bucăţi

- supă din oase de vită...4 litri

- ulei...4-5 linguri

- sare, piper,oţet...după gust

- timp de preparare - 50...60 minute

Mod de preparare:

Mai întâi pregătim ingredientele enumerate mai sus şi punem oasele de vită la fiert într-o oală cu 4 litri de apă, sare şi ceapă.

Când supa de os este fiartă o strecurăm în oală pregătită pentru ciorba de burtă.

Opărim burta fideluță,o adăugăm în supa de os de vită şi o punem la foc pentru aproximativ 30 minute (în funcţie de tipul de burtă folosit, timpul de fierbere se poate modifica).

Într-un vas combinăm 200g smântână cu o lingură de făină în care adăugăm un polonic din supa care fierbe (să nu se facă cocoloaşe), amestecăm bine. Turnam compoziţia în oala cu ciorbă, după ce am verificat burta şi este bine fiartă. Lăsăm compoziţia la foc încă aproximativ 15 minute.

Punem un vas la foc, adăugăm uleiul şi îl lăsăm să se încingă apoi adăugăm morcovul răzuit, amestecăm şi îl lăsăm până se devine translucid, adăugăm usturoiul pisat, ardeiul iute  şi amestecăm până se omogenizează. Adăugăm trei linguri de oţet, amestecăm bine şi oprim focul. Adăugăm compoziţia obţinută anterior în oala cu ciorbă, amestecăm bine şi lăsăm ciorbă în continuare pe foc până dă iar în clocot apoi oprim focul.

În alt vas combinăm 200g smântână cu gălbenuşurile de ou şi adăugăm un polonic din ciorba fierbinte, amestecăm bine. Turnam compoziţia în oală cu ciorbă, amestecăm bine, după care se servește.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4050

Comentarii

1 comentarii

Ludwig Wilhelm

Acum 8 ani

Da este adevarat cea mai buna ciorba de Burta o servesc La Kon Tiki si de Ani de Zile oricind ma reintorc in Tara ( Locuiesc in Stuttgart) si din Aeroport direct mergem sa Servim Masa acolo este Traditie deja la noi in Familie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus