Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Carmen Iohannis va decerna premiile la Sibiu Open. Surprize pregătite copiilor, la Kids Day

Carmen Iohannis va decerna premiile la Sibiu Open. Surprize pregătite copiilor, la Kids Day

Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open, a anunţat, astăzi, la conferinţa de presă premergătoare turneului sibian ce are loc între 19-27 septembrie, că soţia președintelui României va fi prezentă la eveniment.

Carmen Iohannis urmează să înmâneze premiile câștigătorilor de la mini-turneul rezervat copiilor, Kids Day. Un eveniment organizat mult mai amplu faţă de cel de anul trecut.

“Este un eveniment tradiţional în majoritatea turneelor internaţionale, începând cu Grand Slam-urile. Pe același model, ne-am dorit să facem Kids Day în preziua începerii tabloului principal de la Sibiu Open. Duminică, 20 septembrie. Sper să avem 300-400 de copii. La premiere o să o avem pe Prima Doamnă, Carmen Iohannis, de la ora 17:00-18:00 când va avea loc festivitatea de premiere. Ne-a confirmat prezenţa și sunt bucuros să avem astfel de personalităţi care să promoveze activitatea fizică și sportul în general. Despre domnul președinte nu pot să vă spun dacă va veni, dat fiind calendarul foarte încărcat al acestuia”, a declarat Marius Vecerdea, la conferinţa de presă.

Hănescu și Ungur, surprizele Kids Day

Ziua copiilor va încadra mai multe activităţi precum: ștafete, baschet, badminton, minifotbal și, bineînteles, tenis, care ocupă cadrul cel mai amplu. De asemenea, copiii prezenţi la Kids Day se pot bucura de încă o surpriză. “Este foarte psobil să avem și jucători la Kids Day, cum ar fi Victor Hănescu, însă trebuie să menţionăm că, în cazul în care o să joace în faza finală a turneului de 75.000 de dolari din Slovenia, nu vom mai putea beneficia de prezenţa lui. La fel e situaţia și a lui Adrian Ungur. Chemând astfel de jucători la Kids Day, am considerat că este benefic pentru copii”, mai precizează directorul turneului Sibiu Open.

Robin Haase, din nou aproape de Sibiu Open

Marius Vecerdea a mai declarat că a fost aproape de a-l aduce la turneu pe Robin Haase, jucător care anul trecut și-a anunţat prezenţa la Sibiu Open, însă olandezul se accidentase chiar înainte cu câteva zile de startul turneului sibian. Haase ar fi fost cel mai sonor nume, care ar fi jucat pe zgura de la Pamira Club.

“Cu Robin Haase am avut câteva schimburi de email-uri și câteva convorbiri telefonice, fiind foarte aproape să-l avem la Sibiu. Însă datorită schimbării de calendar a ATP-ului, în sensul că imediat după turneul de la Roland Garros a împins toate turneele cu o lună mai târziu ca să existe mai mult timp între Roland Garros și Wimbledon, nu a mai putut să vină. În mod normal ar fi trebuit să ne împingă și pe noi cu o săptămână, dar nu am vrut să accept varianta aia din cauză că ne-a fost teamă de vreme. Totuși, motivul pentru care nu-l avem pe Haase este că turneul de la Bratislava, din Slovacia, a urcat o săptămână peste al nostru. El a jucat anul trecut acolo și își dorește să joace acolo. Olandezul mi-a mărturisit că și-ar fi dorit să vină la Sibiu dacă împingeam și noi calendarul, conform ATP-ului. Dar nu s-a potrivit”, explică Vecerdea.

Marius Copil nu va fi prezent

“Marius Copil nu va veni și anul acesta. Îi face mai mare plăcere să joace pe suprafeţe hard, astfel că acesta este unul dintre motivele principale pentru care nu va fi prezent și anul acesta la Sibiu Open. A încercat anul trecut, la singura ediţie de Sibiu Open la care a participat. Însă cu foarte puţin succes, dar nici vremea nu l-a ajutat. Terenurile mai umede l-au pus în dificultate”, susţine Marius Vecerdea.

Dusan Lajovic, favoritul principal

Sârbul Dusan Lajovic este favoritul numărul unu al turneului sibian. Lajovic a avut un sezon 2014 excelent, reușind să ajungă până pe poziţia 57. Jucătorul evoluând, în ultima perioadă, în faţa unor nume mari din tenisul mondial: Djokovic, Nadal sau Wawrinka.

“Cu siguranţă  vom avea un jucător din primii 100 mondial, este vorba de Dusan Lajovic, care este clasat, în momentul de faţă, pe locul 102 mondial. Prin victoria de ieri din Slovenia, am urmărit clasamentul, și deja a intrat în top 100. Sperăm să joace și finala, și atunci avem un jucător în mare formă și probabil clasat undeva la locul 80 mondial, în situaţia în care câștigă în Slovenia”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus