Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, despre prima întâlnire cu Iohannis: ”Îmi plac oamenii arătoşi”

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, despre prima întâlnire cu Iohannis:  ”Îmi plac oamenii arătoşi”

 

Mircea Ionescu Quintus a dezvăluit în cadrul unei emisiuni Realitatea TV cum s-a format "soluţia Iohannis preşedinte" în interiorul partidului liberal şi care au fost primele cuvinte pe care i le-a adresat lui Klaus Iohannis atunci când acesta a participat la o şedinţă de partid şi, mai ales, cum i s-a răspuns. "Soluţia Iohannis preşedinte a fost precedată de înţelegerea dintre PNL şi PDL, deocamdată nu e o fuziune completă. Dacă nu se făcea în forţă această fuziune, acum preşedinte era domnul Ponta şi nu ştiu ce se alegea de ţărişoara aceasta a noastră. Este meritul lui Crin (n.r. Antonescu) şi al lui Hellvig venirea domnului Iohannis în partid. Când a venit prima dată la şedinţă, văzându-i statura, m-a impresionat. Îmi plac oamenii arătoşi, nu neapărat înalţi. Ca să faci politică trebuie să fii arătos. Când l-am văzut, urma să treacă pe lângă mine, m-am ridicat în picioare şi i-am spus "Bine aţi venit" şi dânsul mi-a spus că se bucură că mă cunoaşte. I-am spus: "Domnule Iohannis, la noi, cine intră, aici rămâne", la care el mi-a răspuns: "Eu de aici nu voi pleca niciodată". Acest schimb de cuvinte e fundamentul relaţiei de simpatie şi încredere pe care o am nu numai eu, ci şi restul românilor cu preşedintele ţării. Am făcut paşi către această apropiere dintre cele două partide, spre viitor fuziune, doar pentru a împiedica alegerea lui Ponta şi am izbutit”, a spus Quintus.

Legat de premierul Victor Ponta, liberalul spune că l-a anunțat că va ajunge președintele PSD și recunoaște că-i era simpatic. ”Nu îl socotesc pe Victor Ponta viitorul României. Vreau să vă spun că la o manifestare organizată de dl. Tatulici, la Ateneul Român, mie mi-a revenit să îl prezint pe domnul Ponta. Şi cât îl ştiam, îmi plăcea: era tânăr, era îndrăzneţ, semăna şi cu Titulescu, oarecum, cum a spus domnul Năstase. L-am prezentat şi i-am spus, în faţa tuturor: «Dumneata vei ajunge preşedintele PSD». Când a fost ales mi-a dat telefon şi mi-a spus: «Aţi avut dreptate»”, a declarat președintele de onoare a PNL, citat de realitatea.net.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus