Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cea mai mare donație făcută de Geneva, primită de Muzeul Brukenthal

Cea mai mare donație făcută de Geneva, primită de Muzeul Brukenthal

Aproximativ 2.000 de publicaţii din domeniul literaturii, istoriei, istoria artei şi arheologie au fost donate muzeului Brukenthal. Cărţile provin din colecţii particulare, din editurile Muzeului de Istorie şi Artă din Geneva şi ale Muzeului Olimpic din Lausanne.

Evenimentul este unul important şi pentru partenerii elveţieni deoarece este cea mai mare donaţie de carte făcută de municipalitatea din Geneva, după cea către Biblioteca din Alexandria.

“Vreau să îi felicit pe domnul Luca şi pe domnul Chrzanovski pentru munca depusă, este iniţiativa lor şi ceea ce vedeţi aici este rodul efortului lor. Îmi place mult Sibiul şi de fiecare data când vin aici văd o iniţiativă a domnului Chrzanovski într-un alt domeniu. Aşa merg lucrurile în Elveţia, cu multe iniţiative la nivel local. Mă bucur să văd că Muzeul Brukenthal dezvoltă legături cu instituţii de cultură din Elveţia. Este a treia oară când vin în acest muzeu şi de fiecare dată sunt impresionat de cât de dinamic este”, afirmă Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România.

Volumele, tipărite în secolele XIX-XXI sunt editate în limbile engleza franceză, germană, italiană şi greacă. Donația a fost făcută de către Association Hellas & Roma.

“Suntem într-un moment foarte favorabil, venit în urma dezvoltării serioase a relaţiilor între instituţii de cultură din Elveţia şi Muzeul Naţional Brukenthal. Am avut plăcerea să primim din Elveţia în jur de 2000 de cărţi, foarte valoaroase, editate în ultimele două secole. Suntem flataţi că Biblioteca Brukenthal reuşeşte să îşi îmbogăţească fondul în acest mod. Îi mulţumim Excelenţei Sale, domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, pentru sprijinul acordat în efectuarea transportului, şi domnului Laurent Chrzanovski, care a contribuit major la primirea acestor cărţi. La schimb, noi am oferit partenerilor în jur de 100 de publicaţii, editate de instituţia noastră în ultimii zece ani”, adaugă Sabin Luca, manager Muzeul Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus