Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Sibiul este “celebrat”, anul viitor, cu ocazia împlinirii a 825 de ani de la prima atestare documentară

Sibiul este “celebrat”, anul viitor, cu ocazia împlinirii a 825 de ani de la prima atestare documentară

Sibiul sărbătoreşte, anul viitor, 825 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, asociaţia Sibiu 1191 a demarat proiectul “Sibiu 825- Infinite Love” care va cuprinde o serie întreagă de activităţi care vor aniversa îndelungata istorie a oraşului.

“Anul trecut, asociaţia Sibiu 1191 a depus un proiect în cadrul agendei noastre culturale, un proiect care, de fapt, atrage un semnal de alarmă şi anume că se aproprie anul în care aniversăm 825 de ani de istorie a Sibiului. Este un proiect care a fost jurizat şi apreciat foarte mult. Proiectul aduce o serie întreagă de activităţi care cred că vor fi apreciate atât de sibieni cât şi de turişti”, afirmă Astrid Fodor, primar interimar. De asemenea aceasta a precizat că agenda culturală a anului 2016 nu va fi pusă sub semnul aniversării Sibiului. “Noi nu vrem să limităm creativitatea, deoarece nu poţi să îmbraci orice proiect în aniversarea a 825 de ani de la prima atestare a Sibiului”, adaugă Astrid Fodor.

“Sibiu 825- Infinite Love” va cuprinde o expoziţie, care poartă acelaşi nume, cu fotografii realizate de fotografi profesionişti sau amatori. Tema acestei expoziţii este dragostea faţă de oraş şi modul în care acesta este perceput de fiecare artist în parte, în fiecare anotimp sau moment al zilei. Din cadrul acestei expoziţii, în urma unui concurs, cele mai bune fotografii sunt premiate şi transpuse într-un calendar care va fi distribuit, gratuit, în locaţii cu vizibilitate maximă din oraş.

De asemenea, cu ocazia a 825 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului, are loc şi proiectul “Sibiul de departe” care îşi propune mediatizarea sibienilor care trăiesc astăzi departe de oraşul în care s-au născut sau au crescut. Proiectul îşi propune să îi prezinte pe sibieni care au reuşit departe de casă. În urmă vizitelor se va realiza câte un reportaj şi un set de fotografii. De asemenea, toţi sibieni cuprinşi în prima ediţie vor face obiectul unui volum de carte în care vor fi scrise poveştile acestora, însoţite de fotografii.

În cadrul “Sibiu 825- Infinite Love” va avea loc şi o masă rotundă în care va fi prezentată istoria oraşului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus