Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Parlamentarii rămân fără mașina de serviciu. Dar iau bani în plus

Parlamentarii rămân fără mașina de serviciu. Dar iau bani în plus

 

Parlamentul a adoptat, marţi, modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor în sensul ca parlamentarii să nu mai beneficieze de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, iar, în schimb, să primească o sumă forfetară de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport. Proiectul în acest sens a fost votat cu 293 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 31 abţineri, scrie gandul.info.

S-a abrogat articolul din Statutul deputaţilor şi senatorilor care preciza că deputaţii şi senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului. În schimb, a fost introdusă prevederea referitoare la faptul că "deputaţii şi senatorii beneficiază, pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, de o sumă forfetară al cărei cuantum este stabilit prin hotărâre a Birourilor Permanente, în funcţie de resursele bugetare ale celor două Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, pe bază de declaraţie pe propria răspundere care reprezintă un document justificativ".

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, luni, să propună Comisiei de Statut cele modificări care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor, vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, precizând că, în acest sens, aleşii vor fi nevoiţi sa predea maşinile primate şi să primească o sumă forfetară de 1400, pentru acoperirea cheltuielile de transport în colegiu.

Deputaţii şi senatorii care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti sau judeţul Ilfov vor putea primi lunar, pe durata mandatului, suma forfetară de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, care reprezintă document justificativ.

La nivelul județului Sibiu, pentru parlamentarii ce reprezintă acest județ va fi alocată suma de 15.400 lei lunar. Pe întregul mandat de parlamentar de patru ani, se va ajunge la suma de 14 mii de euro cheltuită pentru fiecare deputat.

Foto: enational.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

sibian

Acum 8 ani

..recomand sa le faca la toti abonament la CFR sa vada si ei frumoasa tara avand in vedere cat de incet merge trenul.
Raspunde

Craioveanu

Acum 4 ani

Sa li se dea cite o bicicleta ,nu sume de bani ,si transportul cu trenul gratuit pe baza legitimatiei,la cei din provincie.Sint tari mult mai dezvoltate ca noi unde parlamentari merg cu bicicleta la munca ,plus este si ecologic nu polueaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus