Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

GALERIE FOTO - Piața Mare a zumzăit de tinerețe. Și sobrietate

GALERIE FOTO - Piața Mare a zumzăit de tinerețe. Și sobrietate

Toată floarea administrației și politicii sibiene s-a adunat în această după-amiază în Piața Mare și s-a așezat în fața a aproape 2000 de studenți, majoritatea boboci. Toți au sărbătorit începutul noului an universitar, cu bunăstare și înțelegere între Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre, organizatorii festivității.

În primele rânduri a stat ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, alături de Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean și Tiberiul Ivancea, inspectorul șef al Poliției sibiene. Au mai stat alături Astrid Fodor, primarul intermar, Constantin Oprea, fostul rector al ULBS, Judith Urban, consulul Germaniei la Sibiu, și Ovidiu Sitterli, prefectul județului. N-au lipsit nici parlamentarii de Sibiu, dar ei sunt nelipsiți, deci nu-i mai menționăm.

turcan fodor deschidere an universitar ULBS cindrea fodor turcan dusa turcan fodor

 

”Parteneriatul ULBS cu AFT continuă și de dezvoltă pentru a arăta că la Sibiu există o platformă colaborativă, academică și științifică. Avem peste 5000 de boboci. Dragi boboci, doresc să vă mulțumesc pentru alegerea făcută! Fie ca Sibiul să zumzăie de tinerețea voastră”, a spus rectorul ULBS, Ioan Bondrea.
DSC_7150

A atras atenția prezența evidentă (prin SPP-iști și forțe de ordine) a ministrului educației, Mihai Cîmpeanu, și a ministrului apărării, Mircea Dușa. Cei doi s-au lăsat aproape un sfert de oră așteptați.

DSC_7091

DSC_7118

”Consumați cu multă înțelepciune și bucurie clipele tinereții, cu care nu vă veți mai întâlni niciodată”, le-a urat Mitropolitul Ardealului studenților.

streza

A atras atenția și prezența a trei rectori de universități din țară, cele mai mari fiind cele din Arad și Târgoviște.

”Emoțiile sunt puternice, dar mai puternică este curiozitatea”, a spus, din fața tuturor, Andreea Ștefan, reprezentanta studenților din anul I de la ULBS.

DSC_7173

”Prezența celor doi miniștri aici arată că dezvoltarea noastră academică este o prioritate pentru armata și societatea românească”, a completat apoi Ștefan Vâlcea, reprezentantul studenților din anul I de la Academia Forțelor Terestre.

Primarul interimar Astrid Fodor a mers în zig-zag către scenă, din cauza combinației pe care orice femeie din Sibiu o cunoaște: pantofi cu toc și piatră cubică în Piața Mare. Ea le-a spus tuturor celor prezenți în piață cum trebuie să fie un oraș pentru a atrage tineri.

astrid fodor DSC_7210

”Sibiul nu mai are nevoie de nicio prezentare, este un oraș prea cunoscut și iubit”, a spus Astrid Fodor.
În final, primarul interimar i-a invitat pe studenți să descopere terasele și pub-urile din centrul Sibiului, după cursuri și examene, evident. Cei mai mulți le-au descoperit de mult.

DSC_7228 DSC_7230 DSC_7176 DSC_7157 DSC_7134 DSC_7132

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

E greu

Acum 8 ani

E greu ca pe lângă formă să fie și conținut...
Raspunde

Student

Acum 8 ani

Asta a vrut să fie o chestie profundă? E din adâncul tău puț al gândirii? Sau ai fost ajutat??
Raspunde

nea ilie

Acum 8 ani

Moș Crăciun a venit mai devreme anul ăsta în Piața Mare însoțit de popa Streza și o pleiadă de politicieni mai mult sau mai puțin inculpați condamnați. Situația ajunsă în culmea penibilului a fost salvată de Mama Astrid. :)
Raspunde

Santa

Acum 8 ani

Santa Claus is coming to town :))
Raspunde

Santa

Acum 8 ani

' Aaaa am uitat .... poate punem mana de la mana si facem multipexu'. Dati un leu pentru multiplex.
Raspunde

Solomon

Acum 8 ani

S-au intalnit penalii cu penibilii!Ce cauta in piata cei care ne mint,ne inseala,ne fura si ne umilesc?Spuneti-i domnului Cindrea sa-si scoata mana din buzunar!E o chestiune elementara de bun simt!Nici la festivalul porcilor nu-i permis asa ceva,darmite intr-un cadru acadamic festiv!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus