Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Chinuiţi 39 de minute de o echipă adunată peste noapte. CSU a salvat debutul noului sezon, în ultimul minut

Chinuiţi 39 de minute de o echipă adunată peste noapte. CSU a salvat debutul noului sezon, în ultimul minut

CSU Sibiu a debutat cu dreptul în noua stagiune de Liga Naţională de Baschet masculin, după victoria 53-61 de la Timişoara, împotriva echipei locale BC.

Scorul nu reflectă însă situaţia reală din timpul meciului, acolo unde trupa lui Dan Fleşeriu a fost chinuită rău timp de 39 de minute de o formaţie încropită, peste noapte, de Dragan Petricevic, după plecările şi venirile masive de jucători în ultima săptămână. Motivul fiind problemele financiare cu care se confruntă formaţia de pe Bega.

Chinuiţi de nişte jucători ce nu se cunoşteau

Dintre străinii pe care i-a avut în perioada de pregătire BC Timişoara, doar Kentwan Smith a mai rămas la echipă, jucător care a fost şi titular în această seară. În ultimele zile, Timişoara şi-a adus de urgenţă alţi 6 jucători, doi dintre ei fiind ajunşi la echipă cu 24 de ore de disputarea meciului cu CSU. Filip Zekavicic și Dalibor Djapa, aduşi cu zeci de telefoane de convingere, au fost trimişi şi ei pe parchet. Practic, doar 4 jucători fuseseră pregătirea de vară cu Petricevic: Smith, Popa şi Toth, Milencovici - care au fost folosiţi încă din primele momente ale meciului.

“Ne-am strâns de ieri şi au marcat doar 24”

Într-un time-out al sfertului doi, Petricevic şi-a motivat echipa printr-un discurs care conturează perfect prestaţia sibienilor, ştearsă pe faza ofensivă, cu foarte multe ratări, atât de la două, cât şi de la trei. “Haideţi. Ne-am strâns doar de ieri, suntem în a doua repriză şi au reuşit să ne dea doar 24 de puncte. Dintre care 10 puncte pe greşelile noastre”, le spunea antrenorul jucătorilor timişoreni, într-una din pauzele tehnico-tactice.

Și un “Doamne ajută” pe final

Prima repriză le-a revenit sibienilor, scor 9-12, pentru ca reprizele 2 şi 3 să fie adjudecate de timişoreni, 17-15, respectiv 14-11. Doar în ultimul minut al sfertului decisiv CSU a reuşit să ia o opţiune serioasă şi să câştige partida, în final, după 13-23 în ultimul act.

Fleşeriu a început meciul în formula Lalovic, Paul, Gilbert, Hardy şi Calotă, încă nerefăcut complet după accidentarea la ochi suferită în meciul de Cupa României, contra celor de la BC Mureş. Pe parcurs au mai intrat Klassen, Harrison, Tincu şi Cioacătă. Maniţiu a fost trecut pe foaie, dar nu a fost folosit. Georgian Păun, încă nerefăcut, a fost lăsat acasă.

Kevin party

Cel mai bun jucător al lui CSU Sibiu a fost, fără dar şi poate, căpitanul Octavian Popa Calotă, care mereu le-a insuflat propriilor coechipieri o doză ridicată de ambiţie şi determinare. Strigătul de descătuşare al lui “Kevin” în faţa lui Lalovic, după ce sârbul recuperase o minge, în ultimele secvenţe, arată că spiritul din Sala “Transilvania” trăieşte prin Calotă şi în deplasări, cât şi prin cei patru suporteri, care au străbătut aproape 300 km pentru a flutura “vulturul” peste tribunele Sălii Constantin Jude. Calotă a fost principalul marcator al echipei, cu 15 puncte, şi s-a mai remarcat prin alte 5 recuperări şi 3 pase decisive.

Iată performanţele celorlalţi jucători sibieni:

Hardy: 10 puncte şi 5 recuperări

Gilbert: 10 puncte şi 7 recuperări

Lalovic: 9 puncte şi 7 recuperări

Klassen: 8 puncte, 6 recuperări şi 7 pase decisive

Harrison: 3 puncte, 7 recuperări şi 1 pasă decisivă

Tincu: 1 recuperare şi 2 pase decisive

Cioacătă: 1 recuperare

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus