Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Librăria Habitus îndeamnă liceenii la lectură

Librăria Habitus îndeamnă liceenii la lectură

Librăria Habitus încurajează accesul la carte a elevilor prin concursul “Ne ţinem de carte”. Elevii care participă la concurs au parte de o reducere de 10% la orice titlu iar liceul care iese “învingător” este recompensat prin 50 de titluri care sunt donate şcolii.

“ Am decis să iniţiem acest proiect deoarece am vrut să aducem liceeni mai aproape de cărţi şi de lectură. Este al doilea an în care ţinem acest concurs şi, în această fază, ne bucurăm că are success”, afirmă Marian Coman, co-proprietar al librăriei Habitus.

Concursul se adresează liceelor din Municipiul Sibiu şi se desfășoară între 1 octombrie – 30 noiembrie. Prin acest concurs iniţiatorii vor să încurajeze accesul la carte și să medieze, cu adevărat, întâlnirea dintre tineri şi ceea ce poate părea un obiect desuet şi lipsit de finalitate, şi anume cartea.

Elevi care doresc reducerea de 10% trebuie să prezinte carnetul de note. În acest fel, la fiecare achiziţie, liceul la care studiază primeşte un punct. În librărie este expus un panou care prezintă clasamentul actualizat – în dreptul fiecărui liceu participant se află toate punctele strânse de către elevii săi. În acest moment, în fruntea clasamentului se află Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” urmat de Liceul Teoretic “Constantin Noica”.

De asemenea elevii au ocazia de a-şi răsplăţii profesorul preferat. Fiecare elev participant este rugat să nominalizeze un profesor iar primii trei sunt premiaţi.

Liceul care la sfârşitul campaniei adună cele mai multe puncte va primi pentru biblioteca premiul care constă în 50 de titluri. În cazul în care două licee se află la egalitate, câştigătorul este desemnat prin tragere la sorţi

Anul trecut, liceul cu cei mai mari iubitori de carte a fost Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal”.

Sursă foto: www.facebook.com/librariahabitus/photos

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

1 comentarii

jess

Acum 8 ani

Stimata Paula Valeanu, "Libraria Habitus indeamna liceenii la lectura"... primul "I" este desinenta de plural, iar al doilea este articol hotarat. Libraria Habitus ar putea indemna si "jurnalistii" la cateva lectii de gramatica de clasa a IV-a.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus