Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu joacă la Iași

Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu joacă la Iași

Spectacolul „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte va fi prezentat la Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași.

„Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel/Alina Moldovan, Angela Páskuy și Adrian Prohaska.

Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI), ajuns în 2015 la ediţia cu numărul VIII, o iniţiativă care reuneşte în fiecare an la Iaşi trupe şi companii teatrale din numeroase ţări, se va desfăşura în perioada 4 - 9 octombrie. Până pe data de 9 octombrie, sunt programate 30 de spectacole de teatru, dans, umbre sau pantomimă susținute de peste 400 de artiști din 13 țări.

Piesa Teatrului pentru copii și tineret „Gong” Sibiu se va juca în 8 octombrie, de la ora 11:00

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus