Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Cine iese sâmbătă cu bicicleta, la o plimbare pe Drumul Sării?

Cine iese sâmbătă cu bicicleta, la o plimbare pe Drumul Sării?

Sâmbătă, 10 octombrie, începând cu ora 9:00, Asociația Tură în Natură Sibiu invită bicicliștii sibieni la inaugurarea traseului cicloturistic ”Drumul Sării – Țara Secașelor”.

Conform organizatorilor, bicicliștii vor pleca din Piața Mică, din fața Casei Artelor (lângă Podul Minciunilor) și vor pedala pe vechiul ”Drum al Sării” ce urma ruta Ocna Sibiului – Rusciori – Mag – Amnaș – Apoldu de Jos de unde mergea spre Sebeș și mai apoi spre Alba-Iulia.

”Traseul nostru va părăsi această rută la Apoldu de Jos de unde ne vom îndrepta spre Ludoș pentru a urma un alt ”drum al sării” utilizat în evul mediu și în perioada habsburgică de cărăuşii cu care trase de boi, pe ruta Ocna Sibiului – Topârcea – Ludoş – Sângătin şi până la Vinţu de Jos, de unde sarea era preluată de către plutaşii de pe Mureş”, spun cei care au gândit traseul.
Traseul cicloturistic ”Drumul Sării – Țara Secașelor” parcurge zone pitorești din nord-vestul judetului Sibiu, dând bicicliștilor posibilitatea să întâlnească câteva obiective turistice, istorice, culturale sau naturale deosebite printre care bisericile evanghelice din Rusciori și Amnaș, biserica de lemn din Apoldu de Jos, biserica ”Buna Vestire” din Topârcea (monument istoric), biserica fortificată din Ocna Sibiului, clădirea în stil Art-Nouveau a bazei de tratament din Ocna Sibiului sau lacurile sărate din aceeași localitate. Traseul este mediu din punct de vedere al dificultății și are o lungimea de 68 de km și o diferența de nivel de 640 m.
”Deoarece traseul este în proporție de 45% off road (drumuri de țară, drumuri forestiere) recomandăm utilizarea bicicletelor tip mountain-bike și purtarea căștii de protecție pentru bicicliști”, spun reprezentanții Tură în Natură.
Traseul ”Drumul Sării – Țara Secașelor” este unul dintre cele cinci trasee de cicloturism pe care Asociația Tură în Natură Sibiu le-a marcat în cadrul proiectului ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Cele 5 trasee de cicloturism, pe care le-au marcat în intervalul 2014 – 2015, însumează peste 250 de kilometri de trasee noi, al căror scop este de a pune în valoare zonele turistice, istorice, culturale și naturale din împrejurimile Sibiului.

Pentru marcarea traseului”Drumul Sării – Țara Secașelor” am primit și sprijinul Consiliului Județean Sibiu cât și al firmei Continental Automotive Systems Sibiu. Firma Continental Automotive Systems este una dintre companiile sibiene care are în desfășurare un program dedicat stimulării deplasării cu bicicleta la serviciu, care funcționează de mai mulți ani. Prin intermediul acestui program kilometri realizați de angajații care vin cu bicicleta la serviciu sunt preschimbați în bani ce sunt ulterior donați unei cauze sociale sau de mediu. Anul acesta conducerea firmei a hotărât să doneze Asociației Tură în Natură suma de 1000 de euro pentru marcarea de trasee de cicloturism.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Biciclete

Acum 8 ani

De mult asteptam o plimbare cu bicicletele in zona asta, sa speram ca vom avea parte de vreme frumoasa :)
Raspunde

Veloteca

Acum 8 ani

Alege sa traiesti mai sanatos mergand pe bicicleta. Alege-ti de aici preferata : http://www.veloteca.ro/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus