X
afis casa de cultura a studentilor

La Mulţi Ani, Ardealul! (P)

În lunga istorie a acestui oraş, 20 de ani nu înseamnă foarte mult, însă în mica lume a Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, aceşti ani înseamnă împliniri pentru generaţiile trecute şi începuturi pentru cei ce tocmai au păşit în lumea studenţiei.

În urmă cu 20 de ani, pe malul Cibinului, se aprindea flacăra unui nou ansamblu folcloric. Era primul Ansamblu Folcloric Studenţesc intitulat “Ardealul”. Nucleul de bază era format din studenţi stăpâniţi de dragostea de folclor autentic românesc de la Universitatea din Sibiu. Într-un timp relativ scurt Ardealul avea să devină unul din cele mai prestigioase şi îndrăgite ansambluri folclorice studenţeşti din ţară, aceasta datorându-se în primul rând coregrafului şi fondatorului – Dl. Ion Terchilă.

Ardelenii sunt cei care au încântat publicul spectator prin suitele de dansuri şi colajele vocal-instrumentale prezentate în ţară şi în lume. Ei sunt cei care i-au încântat pe francezi în 1999, au ridicat în 2000 publicul maghiar de pe un stadion în picioare în interminabile bissuri, i-au încântat pe slovaci şi turci, au fost premiaţi de greci şi polonezi, i-au bucurat pe nemţi, italieni, sârbi şi croaţi, i-au fascinat pe portughezi, ciprioţi şi cehi, ei au reprezentat România în multe festivaluri şi spectacole internaţionale. Noianul de diplome, distincţii, trofee cu care a fost distins Ardealul, sau pe care le-a câştigat pe scenele diverselor festivaluri naţionale demonstrează valoarea spectacolelor fiind cotată la cel mai înalt nivel artistic.
Pe parcursul acestor ani „familia Ardealului” s-a întregit cu noi membri care se vor reuni cu ocazia Anivesării a 20 de ani în zile de 15 şi 16 octombrie 2015. Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu a pregătit pentru joi 15 octobrie un spectacol de folclor autentic susţinut de prietenii Ardealului. Ansamblurile folclorice “Maria Tănase” din Craiova, “Mărţişorul” din Cluj-Napoca, “Doina Timişului” din Timişoara, ”Junii Braşovului” din Braşov”, Plaiuri Prahovene” din Ploieşti, ”Cununiţa” din Arad vor urca începând cu ora 19.00 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Vineri 16 octombrie tot de la ora 19.00, pe aceeaşi scenă vor ieşi la rampă, într-un regal folcloric, toate generaţiile de dansatori, solişti vocali şi instrumentiştii Ansamblului Folcloric Ardealul. Printre invitaţii acestora se numără: Sergiu Cipariu, Ioan Bocşa, Adrian Neamţu, Sebastian Stan, Marius Ciprian Pop, Aurelian Suciu, Diana Lupu, Rodica Popa Comăniciu, Paula Medrea, Alina Secăşan, Ionela Sterp, Anca Mărginean, Iulia Banciu, Elena Anghel, Radu Goţa, corul Facultăţii de Teologie a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, Fanfara Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.

Evenimentul este susţinut financiar de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Local Sibiu, Primăria Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi va fi transmis live pe www.livestream.com www.casastudentilorsibiu.ro, facebook.com/CasaStudentilorSibiu şi TV Eveniment.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact