Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic în județul Sibiu

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic în județul Sibiu

Avertizarea cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute intră în vigoare de sâmbătă după-amiază până luni seara, în aproape toate județele țării printre care și județul Sibiu.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 16:00, până duminică, la ora 10:00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Braşov şi Sibiu.

Se vor cumula cantităţi de apă de peste 40-50 de litri pe metru pătrat în Carpaţii Meridionali. Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50-55 de kilometri pe oră.

”Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60-70 de kilometri pe oră, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte. Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice”, citează Mediafax.

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus